nizamulmulk14
profili

  • nilüfer belediyesi'nin frenle paylaşımı

    gerçekten absürt film tadında bir paylaşım olmuş.

    kardeşim bu konuda farkındalık yaratmak istiyorsan daha uygun bir video paylaş, mesela koskoca yolda köpeği uzaktan gördüğü halde frene basmayan bir aracı örnek ver. ama tek şeritli, karşıdan gelen trafiğin mevcut olduğu bir yolda önüne son anda köpek çıkan bir aracı örnek gösterip “frenle” demek, “arkadaşım gönül rahatlığıyla takla atabilirsin veya karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya girebilirsin, yeter ki köpeğe bir şey olmasın” demek gibi bir şey.

    sabah sabah bu absürtlüğü izletip kahkaha arttırdıkları için başta nilüfer belediyesi olmak üzere videoda emeği geçen herkesi kutluyorum.

  • yunan sahil güvenlik botunu kovan türk balıkçı

    olay 7,4 deniz mili uzaklıkta, yani bizim uluslararası sular olarak kabul ettiğimiz bölgede vuku buluyor. burada yunan botu bizim balıkçıyı tutuklarsa veya tekneye ateş açarsa bu direkt olarak savaş başlatır. yunan botu bunun bilincinde olduğu için bağırıp çağırmaktan başka bir şey yapamıyor. zaten kaptanın dediği gibi, bizim sahil güvenlik gelince topuklayıp gidecek büyük ihtimalle.

    bu vesileyle, videodaki arkadaşı hem dirayeti, hem bilgisi nedeniyle tebrik ediyorum. yunan botuna bu kadar cesaretle direnmesinin sebebi onların hiçbir şey yapamayacağını bilmesi.

    ayrıca bu olayda bile, ülkesinin hakkını savunan bir adama şovmen, popülist, “a haber muhabiri” diyen yazarları da görmüş oluyoruz. bu neyin kompleksidir, anlayamadım gitti. milli mücadeledeki zararlı cemiyetler, amerikan mandacıları neyse bunlar da o işte.

  • aracı ile acil servise dalan doktor

    düpedüz ruh hastası bir adamın toplu cinayet teşebbüsüdür bu. kimse “doktorların hali şu” filan deyip bu olayı başka yerlere çekmesin. o koltuklarda meslektaşları, hasta insanlar, çocuklar olsaydı ne olacaktı düşünsenize.

    evet bu ülkede doktorlara yapılan çok büyük haksızlıklar, yanlışlıklar, suç kapsamına girebilecek davranışlar var ama bunların hiçbiri hiçbiri masum insanların hayatına kast edilmesine gerekçe gösterilemez.

  • espresso makinesi alırken dikkat edilecekler

    en başta geleni, profesyonel olmayan ev tipi makinelerden, kahve dükkanlarında içtiğiniz espressonun tadını alamayacağınızı kabullenmektir.

    ikincisi, bu makinelerin temizliği ve bakımı çok önemli. bu yüzden kolay temizlenen bir makine olmasına dikkat edilmeli.

    bunların dışında, makineyi seçerken alışveriş sitelerindeki yorumlar yerine kahve ile ilgili internet ve forum sitelerindeki yorumları göz önüne alırsanız çok daha faydalı olacaktır.

  • atatürk'e toz kondurmayan kitle

    kurtuluş mücadelesinin liderini, türkiye cumhuriyeti'nin kurucusunu, dibe vurmuş bir milleti modern ülkelerin seviyesine çıkarmak için ömrünü veren bir devlet adamını "hüloğ"cuların başıyla karşılaştıran zat-ı muhteremleri gördüğümüz başlık.

    "atatürk'e toz kondurmama" meselesi hangi güruha daha çok batıyor bir düşünün. bu yüzden, " bokun farklı tonu"nu görmek isteyenlere aynaya bakmalarını tavsiye ederim.

  • sakal bırakmayan erkeği kadın zannedersin

    "allah muhafaza bir sürü düşünceye de girersin" cümlesiyle bilinçaltını dışa vuran yobaz zırvası.

    yemin ediyorum şu sarıklı cübbeli tiplerin yanından geçerken arkamı kollamaya başlayacağım yakında.

  • izmir marşı söylemediğiniz için teşekkür ederim

    eksik kalan açıklamadır.

    devamında "işid'in katlettiği insanlar için yapılan saygı duruşunu ıslıkladığınız için de ayrıca teşekkür ederim" demesi gerekiyordu.

  • ahmet altan'ın efsane savunma metni

    doğrusu ahmet altan'ın efsane yüzsüzlük metni olması gereken başlıktır.

    bak bak bak, düne kadar düzmece kanıtlarla hapislerde çürüyen, suçsuz olduklarını gösteren kanıtlara bakmaya tenezzül bile etmeyen hakimler tarafından yargılanan, hayatını kaybeden, kanser olan, çocukları psikolojik rahatsızlıklara yakalanan insanlara "darbeci" yaftasını yapıştırırken hukuk neredeydi?

    tüm bu hukuksuzluklara "askeri vesayet bitiyor" diye şakşakçılık yapan bu zat değil miydi?

    günahsız insanların kanına girmenin bir bedeli olacak elbet ahmet efendi. bu daha hiç bir şey...

  • pet şişeye evden su doldurup çantasına koyan kız

    normal kızdır.

    yahu arkadaş bir türlü anlayamıyorum. tost yapıp işe götüren kız, çantasında mandalina taşıyan kız, pet şişeyi doldurup yanında götüren kız, bunların neresinde anormallik var?

    nerede yaşıyorsunuz oğlum siz? etrafınızdaki tüm kızlar ellerinde evian şişesi ile mi dolaşıyor? öğlen yemeklerinde suşi filan mı yiyor? bildiğimiz simit çay yapan, yanında öğlen yemeğini, suyunu taşıyan kızlar bir tek benim çevremde mi var?

  • cemaat ve tarikatların ülkeye katkıları

    (bkz: 15 temmuz 2016 darbe girişimi)

    (bkz: 29 kasım 2016 adana öğrenci yurdu yangını)

    (bkz: konya'da çöken öğrenci yurdu)

    bunlara ilaveten, bilimum taciz ve tecavüz vakalarıdır.

    işte bu yüzden, "türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. en doğru, en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır." diyerek, tarikatların günümüzde ülkeye yaptıkları bu hizmetleri 80 yıl öncesinden engellemeye çalışan mustafa kemal atatürk islamiyet düşmanı, dinsiz bir şahsiyettir.

  • gs'ın furkan güney'in tazminatına itiraz etmesi

    galatasaray'ın 11 yaşındaki minikler judo takımı sporcusu furkan güney'in, şampiyona için kafileyle birlikte gittiği tekirdağ'da merdiven korkuluklarından kayarken düşerek ölmesi nedeniyle açılan dava sonucunda mahkemenin kulübü de kusurlu bularak verdiği 47 bin tl'lik tazminata galatasaray spor kulübünun itiraz etmesi olayıdır.

    kendilerine emanet edilen 11 yaşındaki çocuğa sahip çıkamayıp bir de üste çıkmak istemelerine mi yanayım, transfer dönemlerinde milyon dolarları savuran insanların minicik bir beden için verilen 47 bin liralık tazminata itiraz etmelerine mi yanayım bilemiyorum.

    kaynak

    güncelleme :
    1. çocuğuna merdivenden kaymamayı öğretmediği için aileyi suçlayan arkadaşlar var. sanırım bu arkadaşlar hayata 18 yaşından başlamış veya çocuk yetiştirmemişler.

    2. hukukçu değilim, hukuk kavramlarına normal bir vatandaşın bildiği kadar vakıfım ama böylesi insani boyutu olan bir olayda kulübün daha hassas olması gerekirdi.

    3. haberi yarım verdiğimi iddia edip şeref yoksunluğu ile suçlayanlar olmuş. bu şahısa önce kaynak yazılı kısma tıklamasını tavsiye ediyor, sonra da şeref kavramının insan için en değerli şey olduğunu ve ota boka kızıp insanların şerefiyle ilgili yorum yapmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

  • şili'de hilali beklemek

    elalem juno'yu jupiter'e gonderip bugün itibariyle gezegenden gelecek verileri beklerken, biz şili'ye badem bıyık gönderip hilali bekliyoruz.

    gerçi ne önemi var ki, nasıl olsa merkel'i bile kıskandıran bir mega köprümüz var!

  • rok'un cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanması

    yakın bir zamanda rte'nın cumhurbaşkanına hakaretten kendi kendine suç duyurusunda bulunacağını düşündüren haberdir.

  • kendi uçak gemimizi yapıyoruz

    bir uçak gemisinin, yapım maliyeti bir tarafa, sadece basit bir görev için denize açılması bile yüz milyon dolarları bulmaktadır.
    ayrıca sadece uçak gemisini denizde eskortlamak için en az 2 destroyer, 1 denizaltı, 4 hücumbot gerekmektedir.
    bunun yanında, uçak gemisine iniş kalkış yapabilecek donanımda uçaklara sahip olmamız lazım ki, şu an envanterimizde bu tip uçaklar yok.
    yani uçak gemisi yapmak işin en kolay kısmıdır. önemli olan onu görev yapabilecek seviyede idame etmek.