saiko11
profili

  • onemliuyarilar'a yardım ediyoruz

    kusuruma bakın ya da bakmayın bazılarınıza göre galiba çirkinleşeceğim.

    şimdi kendisinden hiç bir detay alınamadığı için eldekilerle gideceğim.

    öncelikle bir kısım yazar bu dilenciliğe dönmüş yardım kampanyasına, şu olayın çıkış noktasına bakın diyor, bakıyoruz bu annesi hasta olan yazar arkadaş bir entry giriyor bir kaç yazar arkadaş da üstüne vazife alıp bu arkadaşın evinin -değeri dolarla ifade edilen- tadilat tamiri için kolları sıvıyorlar.

    alın size ihtiyaç listesi:

    mutfak;
    -halı
    -mutfak dolapları
    -batarya
    -aydınlatma
    -kombi gömme dolap - 95'60'35 cm
    - masa sandalye

    salon;
    -halı korkma la biziz halk
    -servis sehpası
    -koltuk takımı

    banyo;
    -duşakabini
    -gömme rezervuarlı klozet
    -tezgahlı alt üst dolaplı lavabo
    125'60' cm
    -batarya
    evin boya badana işi
    salon parkelerini, süpürgelikleri, iç kapıları ve seramikleri

    bu da yazarın paylaştığı entrysindeki kopyası:

    öncelikle biraz moral olsun diye karşıladığımız ihtiyaçları yazayım istedim:
    hasta yatağı :)
    salon parkeleri
    ev içi 5 tane kapı
    mutfak halısı
    banyo halısı
    koridor, mutfak, banyo, salon aydınlatma
    duvar boyası
    perdeler
    mutfak masası
    mutfak tezgahı
    90 m seramik
    duşakabin
    elektrik işleri
    hasta yatağı için sehpa

    bunlar da kalan ihtiyaçlar:
    sıhhi ve doğalgaz tesisatı için usta
    alçı malzemeleri ve alçıpan ustası
    evye
    klozet
    lavabo
    ocak
    davlumbaz
    duş bataryası
    duş başlığı
    lavabo bataryası

    ve en önemlileri; seramik ustası, salon mobilyaları ve mutfak dolapları.

    şimdi bi yanda değeri usd üzerinden verilen ev bir yanda hasta anne hayali için sözü edilen seramik ustası. afedersiniz annenin kalacağı oda, yatak, sehpa, televizyon anlarım da olay nası davlumbaza bataryaya, geldi. sanki ev öğrencilere kiraya verilmiş de onlar çıktıktan sonra yeni evliler girecekmiş gibi bir hava var. hadi kendisi 2. başlıkta işi 0,24 kuruşu kadar hesaplayacak hale geldi de, bu işi başlatan yazar arkadaşlar bu konu üzerine tek laf etmediler mi ya da noluyor lan bi dakika diye düşünmediler mi azıcık samimi olun da, ajitasyon yapmadan düzgün bir cevap verin. (ayrıca şu (bkz: #70023418) entryde bahsedilen mimar adamı neden reddetmiş?)

    olayın başlangıcı aha yukarda yazdığım yerdir. şimdi olay öyle başladı. bugün bu başlığa yazıyoruz, yazarın kendi açtığı ve 5800 küsür lira(evet 24 kuruşu var) istediği başlığa ve burda olay haydi yapabiliriz başarabiliriz gibi gayet quest.net titan zinciri andıran üslupla dilenciliğe döndü olay.

    anlamıyorum, anlamadığım için de bu entry yazıyorum zaten, bu yüzden sorguluyorum sanane deme hakkınız yok, olay o noktayı çoktan geçti, baştmasaydınız kampanyayı açmasaydınız başlığı.

    yani olay nası oluyorda hasta bir annenin hayalinden davlumbaz, klozet, batarya, seramik ve doğalgaz tesisatı gibi detaylara geldi anlayamıyorum. kaldı ki kendisinin koyduğu şu yakın tarihli fotoğraftan tahmin ettiğim kadarı ile o evin ne boya badanaya ne yeni eşyalara ihtiyacı var.

    bunları sorgulayan insanlar neden kötü oluyor, bakın "bu kadar ihtiyaç sahibi varken ..." falan demiyorum. ihtiyaç yokken bir hayal kisvesi altında acaba hayalle ilgisi olmayan şeyler ihtiyaç falan diye yediriliyor olabilir mi diyorum? çünkü böyle bir hayalde duş başlığının ne yeri var yahu? yani tabirimi ve sahneyi mazur görün de annesi tedaviye giderken duş başlığı diye sayıklıyor olabilir mi lan? var mı böyle bişey?

    bırakın, olay hukuksal zemine oturmadan, yazar ve yardım için organize olan yazarlar bu olayı şeffaf hale getirmeden bu işin oluru yok, oluru olmadığı gibi çirkin de. hatta varsa anlayan bir insanın hukuki anlamda bu işin takipçi olması herkesin yararına olacak.

    bu gibi kampanyaların ve yardımların böyle şüphelere yer bırakarak gerçekleştirilmesi en daha önce yapılmış ve gelecekte yapılacak olan yardımlara şüpheyle yaklaşılmasına ve o yardımların samimiyetine gölge düşürür. gereken şeffaflık gelmeden kimseye saldırgan mesaj ve entry göndererek ithamlarda bulunmamanızı öneririm sadece üzülmezsiniz başınız da ağrıyabilir.

  • 2 kişi aynı odada kalamaz anlarsınız işte

    yahu öteki türlü de ya biri tutup diğerleri anlarsınız işte yaparsa?

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    (bkz: eksi sozluk bobrek paylasimi veritabani)

    bak burda her allahın günü 00:00'ı bekleyip saçmalayan insanlar var.

  • jeremain lens

    beşiktaşlılığımdan ayrı olarak soruyorum bu adamın serbest kaldığında fener'e geleceğini nerden çıkarıyorsun güzel arkadaşım?

    bu ne özgüven ulan?

  • we only write english to this topic

    baştan aşağı eksiledim çok değil 5-6 sene önce şunu yapmak sourlines'tan uçuş biletinizi alma sebebiydi. alın götünüze sokun kasmaya çalıştığınız esprilerinizi.

  • donald trump

    amerika başkanlık seçimlerini takip etmedim, ilgilenmedim. fakat sırf şu bizim istediğimiz olmuyorsa oynamıyoruz tavrı yüzünden trump'a sempati duymaya başladım.

  • android

    (bkz: #63148777)

    bütün samimiyetimle söylüyorum niyetim kavga çıkarmak değil, iki ekrandaki fark sadece androidde reklam kısmı, her yerden bişey çıkıyor ? ne çıkıyor abi ?

    bakıyorum nerdeyse birebir aynı ekranlar, adres çubuğu yenile tuşu ayar tuşu, ileri geri ıvır zıvır nerdeyse tamamı aynı yerde. reklam haricinde bi fark göremiyorum.

    al aşağıdaki de benim android.

    http://image.sadecefikirlerim.com/…60926_113729.png

    ya vurun andoride onu anlarım benim de ilallah ettiğim noktalar var kullanırken. fakat böyle saçma sapan şeylerle gelmeyin.

  • memura zorunlu tatil

  • ilk türk uçak gemisi

    daha önce 1 defa dile getirilmiş ki tekrar tekrar yazmakta fayda var. bu geminin ve üstündekilerin/içindekilerin maliyeti önemli değildir.

    asıl önemli olan bu geminin beraberinde sefer yapabilmesi için gerekli olan denizaltı ve gemilerin operasyonel maliyetleri. yani kara murat gibi bu gemiyi salayım gitsin işini yapsın derseniz 5 dakika içinde etkisiz hale getirirler bunu.

    türkiye belki bu geminin ve üstündeki/içindeki ekipman ve araçların maliyetlerini karşılayabilir fakat sürekli olarak bu gemiyi denizde/seferde tutma maliyetini karşılayamaz.

    tabi bunları sağır sultan bile bildiği için götüyle gülüyorlardır bize eğer böyle bi işten haberleri varsa dış mihrakların.

  • prezervatif takma diyen kız

    bileziği bileğine geçirecektir.

  • ceyda sungur'a gaz sıkan polise fidan dikme cezası

    (bkz: koalisyon döneminde olmuştur)*