enin9
profili

  • rus tv'sinde türkiye'yi bombalama tartışması

    iki ülke arasında diplomatik kriz yaşanıyor, ilişkilerimiz bir haftada ermenistan-azerbaycan seviyesine gelmiş ve ben bir iki aklıselim, bilgili yazarın görüşlerini merak edip bu tür başlıkları şükela moduna aldığımda gördüğüm entryler aşağı yukarı şöyle:

    "bombalamazsan karıyın amına koyayım rusya"
    "nadaşalarınızı altımızda inlettik rusya"
    "bir bok yapamazsın kezban rusya"

    bu kadar lümpen yorumlar duymak istesem kahveye gider, nikotin bıyıklı amcalarla konuşurum.

    ciddiye almak istiyorum şu lağım çukurunu, nice bilgili, düzgün yazarlar vardır diyorum ama yok işte. inci sözlükle yozgat kıraathanesi karışımı bir yer olmuş. ben de leş leş entryler yazıyorum ama hiç değilse siyaset başlıklarında biraz düzgün, ciddi, bilgilendirici entryler görmek istiyorum.

  • kıvılcım ural

    güzel ve değişik isimli tumblr kızlarının kendini özel zannetme sanrısı normal tumblr kızlarına oranla üç kat daha fazla. kıvılcım yerine bir hafize, bir zeliha olsaydı bu kadar coşmayacaktı, en azından uyanık beyoğlu esnafının bit pazarlarından toplayıp butiklerde sattığı o nine giysilerini "ooo çok vintıç" diye satın almazdı belki.

    çok güzel kadınsın hemşire, yüzün, gözlerin şahane ama saç kesimin falso. aliye rona'nın leğende kafasına tasla vura vura yıkayıp bahçe makasıyla saçlarını kırptığı hülya koçyiğit misali.

    birlikte olduğun adam da kütüğü malatya değil de seattlemış gibi davranmaktan vazgeçsin lütfen. layne staley-demri parrott ya da kurt cobain-courtney lovevari bir grunge aşk hikayesi çıkmaz sizden, türksünüz çünkü. londra'da bir otel odasında altın vuruş yaparak değil de antep'te küşleme kebap salonunda boğazınıza koyun eti kaçarak ölme ihtimaliniz daha fazla.

    şimdi diyeceksiniz ki "orta sınıf ahlakıyla, evli erkekle beraber olan kadına saldırıyorsun, seçkin'i koruyorsun", alakası yok. ilişki evlilik öncesinde de sürüyormuş, muhtemelen açık ilişki türü bir şey yaşanıyor aralarında, herkes birbirinden haberdar, aldatma durumu söz konusu değil. seçkin bu ilişkinin devam ettiğini bilerek evlendiyse bize laf düşmez.

    ben sadece böyle entelli dantelli insanlarla eğlenmeyi seven, olmaya çalıştıkları şeyin kıyısından geçemediklerini yüzlerine vuran bir habis ruhluyum. çok zevkli.

    öte yandan kıza haksızlık etmiş gibi hissettim şimdi. benim de adım kıvılcım olsa ben de dramatik yazarlık, şiir, fotoğrafçılık ve punk rock'la ilgilenirdim. zabıt katipliği sınavına ya da kpss'ye hazırlanan kıvılcım olmaz neticede.

  • kızlardaki master ve doktora yapma merakı

    "yapın kızlar yapın

    millet ne meraklıymış lan beş para etmez hocaların kahrını çekmeye."

    beş para etmez kocaların kahrını çekeceklerine, hocaların kahrını çeksinler. yapın kızlar yapın!

  • dünya güzeli olsan da 30'dan sonra evlenemezsin

    su kadinlari yasi ve gencligiyle korkutma ve evliligi lutuf gibi sunma comarligini birakin allah askina. kadinlar otuzdan sonra yaslanip cirkinlesiyor da erkekler durdugu yerde mi sayiyor? saclarinizi kaybediyorsunuz, gobeginiz portluyor, hicbiri degilse de suratiniz sarkip musmulaya donuyor askdks. gunun birinde genc kizlarin amca diye seslenecegi himbil bir herife donusmeyecekmis gibi konusmayin.

    sahip oldugu tek sey guzelligi/yakisikliligi ve gencligi olan insan kaybetmeye mahkumdur. sizin o evde kalmis diye burun kivirdiginiz insanlar belki akademik kariyer yapiyor, is hayatinda yukseliyor, dunyayi geziyor, bilgisine bilgi katiyor. genclik guzellik bitince de o insanlar adam yerine konmaya devam edecek. tek ozelligi sifati olanlarsa yandi.

    evlenmeyi neden bu kadar gozunuzde buyutuyorsunuz ayrica? evlilik programlarina bakin . uc evliliginden beser cocuk yapmis 1.50 boya 150 kilo teyzeler bile evleniyor gayet.

    evlenmeyen insan sefa pezevenkliginden, zor begenmesinden filan evlenmiyordur. tasasi bize dusmedi ya?

  • hiç makyaj yapmayan kızlar

    turk kiziysa, pek de muhim bir is basarmiyordur. cildi duzgun ortalama bir turk kizinin zaten makyaja ihtiyaci yok. kirpikler koyu renkli ve yeterince uzun, gozler iri, kaslar koyu renkli ve gur, ten rengi ne cok koyu ne beyaz, gunese calan guzel bir tonda. ne hintliler gibi esmerlikten dudaklar mosmor goz altlari kara, ne cilk sarisin avrupali gibi kassiz kirpiksiz. ister makyaj yap ister yapma, gayet sanslisin, guzelsin turk kizi. yeter ki saglikli beslen, cildine bak.

  • anne babanın mesleğini soran öğretmen

    bizde de vardı bu. ilkokuldaydım. sınıf arkadaşlarımın çoğunun anne babası çevre sitelerde kapıcılık yapıyordu. işgüzar hoca tek tek meslekleri sorduktan sonra bir de yorum yapıyordu. babası kapıcılık yapanlara "normal" diyordu. ulan tamam mesleği sormuşsun, utana sıkıla çocuğa söyletmişsin, bari sesli yorum yapma. senin normalden kastının ne olduğunu anlayabilecek mi o çocuk? şeyma diye bir kız vardı, "babam kapıcı diye benimle arkadaşlık yapmıyorsunuz" demişti bir gün bize. çocuklar baba mesleğinden pekala utanabiliyor yani. alın teriyle para kazanmaktan utandıranlar utansın. el kadar çocuğa hayatın adaletsizliğini hissettiren sistem utansın.

    ah be şeyma. biz sadece dört iyi arkadaştık ve dip dibe oturuyorduk. sıralarımız uzak olduğundan yakınlaşamamıştık seninle. halen içim acır istemeyerek de olsa o kıza kötü hissettirdiğimiz için.

  • yabancı erkeklerin türk kadını hayranlığı

    başlığı biraz okuyunca gerizekalı ya da varoş olmayan, eğitimli ve sağlam ülkelerdeki avrupalı hatunların neden türk erkeğinden iğrendiğini anlamış bulundum. adamın ilişki ve aşk algısı "sikmek sokmak, almak vermek, tokmaklamak" ulan. adamların ruhu süfli, ruhu çöp.

    puhahah. önce "bıyıklısınız, beğenilmezsiniz, bizden başkası size bakmaz" derler. önlerine elli tane türk kızı-yabancı erkek örneği gelince de bu sefer "yok onlar sizi sikmek için beğenmiş gibi yapıyor, tokmakçı onlar" diye kıvırırlar.

    herkesi kendiniz gibi böcek, geri, zavallı mı sandınız lan? birilerini sevişmeye ikna etmek için aşık numarası yapacak kadar haysiyetsiz, onursuz, omurgasız mı sandınız bütün erkekleri? he canım he, kadının eşi alman, adam kadını "tokmaklamak" için aşık numarası yaptı, üstüne nikahı bastı, üstüne iki de çocuk yaptı. hep pipisinin derdine, hep rol.

    sizin tabirinizle, keşke annenizi birileri tokmaklamasaydı, keşke birilerine vermeseydi de ortaya siz çıkmasaydınız. vallahi yazık.

    yahu ben kime ne anlatıyorum. yüzlerce taciz mesajı alan kadın yazarla dalga geçen, "zaten tokmakçısı varmış beyler" diyen mahluklar da sözlük erkekleri değil miydi? varsa kız arkadaşınızın, eşinizin, hayatınızdaki tüm kadınların şu yazdığınız sıçmıklardan haberdar olmasını dilerdim.

  • türkiye'de saat satan afrikalılar

    bir tanesini aylardan beri her gün, penceremden görüyorum. saatlerce duruyor yerinde. kışın da böyleydi. kar kış soğuk demeden duruyordu, üşüyen ellerini ovuşturduğunu görmüştüm bir kere. şimdi pencereden baktım, hâlâ duruyor. iyi de satış yapıyor ki anasının ak sütü gibi helaldir o para. çalmıyor, çırpmıyor, dilenmiyor, bazı suriyeliler gibi insanları taciz etmiyor, kimseye zararı yok. ekmeğinin derdinde.

    sözlüğün hoşgörü faşistleri anlamalı artık. çalışarak, insanları rahatsız etmeden, helal yoldan ekmeğini kazanan ister afrikalı olsun ister suriyeli, kimsenin laf ettiği yok!

  • türk erkeğinin hayalindeki kız tipi

    "çok güzel, 45 kilo olmasına rağmen d cup göğüslü, benden en az beş yaş genç -kadınlar yaşlandıkça çöker, erkekler durduğu yerde gençleşir malum- çok zengin, iyi eğitimli, topukluyla benden uzun olmayan -evet aşağılık kompleksinden geberiyorum- ve ne hikmetse o güne kadar kimsenin elini bile tutmamış bir kız bulayım. bu arada benim önüme gelenle düşüp kalkmam ve sevişmem sayılmaz çünkü pipim var. evlenelim. kendi ailesiyle pek görüşmesin, benim aileme tapsın. hafta sonlarını ve bütün tatilleri aileme hizmet ederek geçirsin, daha ne ister bir insan? ayda on bin lira kazandığı işinden döner dönmez mükellef sofralar hazırlamaya girişsin, o sırada ben de manda boku gibi televizyonun karşısına yayılayım. benim yemek yapmam, ev işi yapmam düşünülemez çünkü pipim var malumunuz. iş stresinden dolayı sinirlendiğimde, bağırdığımda, çorbanın tuzu az diye kaseyi duvara fırlattığımda dahi susup hanım gibi oturmayı bilsin, karşılık vermesin. pipisi bile yok zaten, ne haddine ağzını açmak? hamile kalmasına ve doğum yapmasına rağmen 36 beden kalmayı başarabilsin, vücudunda çatlak matlak olmasın. çocuk doğduğunda -tabii ki oğlan- bütün bakım işlerini üstüne yıkayım, zaten ben erkeğim elime yakışmaz. bebek kolik olsa bile, ağlama krizlerine girse bile susturmayı becersin, beni uykumdan etmesin yoksa fena olur. çocukla ilgilenmesine rağmen her daim fönlü, makyajlı gezsin. günde sekiz on defa alt değiştirip süt vermesine rağmen babydoll giysin mesela. kadınlık görevlerini yerine getirsin, bir kadın bir erkeği evine bağlayamıyorsa aldatılmaya göz yummalıdır zaten. pipileri yok ki nereden bilsinler? pipin olunca önüne gelen kadına alıcı gözle bakma hakkına da sahip oluyorsun. ara sıra hovardalığa gitmeme, karıya gitmeme göz yumsun. bu arada facebook hesabında karşı cinsten kim varsa silsin. kuzen muzen anlamam ben, kuzenini de silsin. bir dediğimi iki etmesin, alttan alsın, arada küfredip bir iki tokat patlatabilirim, böyle ufak şeylere takılmasın. pipi sahibi olmak zor zanaat..."