kimsegucumuzutestetmeyekalkmasin11
profili

  • 13 mayıs 2021 türkiye'nin turizm reklamı

    reklam linki

    go turkiye hesabından atılan, "sizinle temas edecek herkesi aşıladık" temalı aşağılık reklamdır.

    sömürgecinin dilinde hazırlanan reklamda, sömürge tebaasının efendilerine hastalık bulaştırmadan hizmet edeceği garantisinin verildiğini görüyoruz.

    kuduz aşısı yapılan köpekler gibi kulaklarına küpe de takacak mısınız aşılanan turizm çalışanlarının? içleri rahat etsin efendilerimizin nihayetinde.

    sizin milliyetçiliğinize tüküreyim ben, türklüğü iki paralık ettiniz.

    edit: köpeklerin küpeleri gibi maskelerde "enjoy i'm vaccinated(keyfinize bakın, aşılıyım)" yazıyormuş, şimdi dikkat ettim. üç beş kuruş için köpek diye vatandaşını satıyor devlet.

  • mustafa tarık er

    şurada görülebilecek, hastaneye gitmeye çalışan yaşlı amcayla taşak geçen bir adet orospu çocuğudur.

    senin ben soyunu sopunu sikeyim, senin ben cibiliyetini sikeyim orospu çocuğu. hashtag diyor adama amın evladı.

    instagramı

    silerse diye hesabı ekran görütüsü de şurada dursun.

    storylerin ona ait olduğunun ekran görüntüsü de şurada dursun.

    yeni attığı storyleri de sonradan silerse diye arşivledim.

    edit: tweet silinmiş, tekrar görüntüleri eklemeyeceğim tabii ki. piç de hesabını silmiş; ama onun yaptığı orospu çocukluğunun ekran görüntüleri burada kalacak. başlık uçarsa gelir tekrar açarım.
    ileride bir gün düzgün bir işe girmeye kalkarsa ona iş vermeye niyet edenler bu başlığa bakıp nasıl bir orospu çocuğu olduğunu görsün o piçin.
    bir gün düzgün biri ile bir ilişki kurmaya kalkarsa o kişi bu başlığı okuyup kendisinin nasıl bir aşağılık döl israfı olduğunu öğrensin.

  • asker cenazelerinde artık segah tekbiri çalınacak

    asker cenazelerinde chopin'in cenaze marşı yerine ıtri'nin segah tekbiri çalınacağını belirten içişleri bakanlığı emri.

    bu şeriatçılıktır. devlet laik olmasa bile her asker cenazesinde tekbir çalınmaz. müslüman olmayan bir sürü türkiye cumhuriyeti yurttaşı var. ulus devlet olmaklığa aykırıdır bu, kaldı ki eşitliğe de aykırı. devlet kendi eliyle bölücülük yapıyor, sorsan herkes vatan haini, herkes bölücü!

    şeriat bir günde mi gelecek sanıyordunuz?

    kaynak

  • eren bülbül'ün 1300 tl para karşılığında gitmesi

    zorunlu edit2: küfürlü mesajlar bir yana çok ilginç mesajlar alıyorum. bunlardan biri, "o muhtar maaşı" diyen bir mesaj. video'yu deşifre ettim şöyle:
    muhtar: jandarmayı aradık. dedik böyle böyle teröristler var buralarda. olay günü geldiler, şey oldu.
    muhabir: sizi istihbaratçı aradığını söylediniz?
    muhtar: istihbaratçı aradı, aradı da...
    muhabir: ne dedi?
    muhtar: teröristler var burada muhtarım; yani tehlike var. teröristleri buradan temizlemezsek, kışı burada geçirecek, başımıza sıkıntı olacaklar. işte iki kişi, adam bulun dedi bölgeyi iyi bilen. maaşını vereceğiz, silahını vereceğiz. sizlen beraber dolaşacak. işte o şekilde bazı girişimlerde bulunduk da yalnız maaş az. 1300 lira maaşla kimse çalışmaz.
    muhabir: bu olaydan ne kadar önce oldu, kaç gün önce?
    muhtar: bir iki gün önce.

    1300 lira, silahları da temin edilecek ve asker ile birlikte araziyi gezecek olan araziyi hali hazırda bilen kişilere teklif edilmiş. muhtar da böyle iki kişiyi bulamadığını söylüyor, sebep olarak da maaşın azlığından dem vuruyor. istihbaratçının bu iki kişiyi maaşa bağlama isteği bu teröristleri yakalama işinin bir süreç olacağını öngörmesi sanırım.
    -------------------

    zorunlu edit: haber cumhuriyet gazetesi'nin haberi değil. doğan haber ajansı(dha) kaynaklı bir haber. gazete ve haber kanallarının kendi muhabirleri dışında haber aldıkları ajanslar: iha, aa, dha, reuters. o yüzden kimden paylaştığıma çok dikkat etmiyordum; ama bundan sonra direkt dha'dan paylaşacağım ki tek yaptıkları kaynağa sövmek olan vasatlar sussun.

    ilk kaynak

    dha'daki şeklini koyuyorum, daha başarılı bir deşifre var:

    “beni olaydan iki gün önce bir komutan aradı. 'biz bunları yakalayıp vurmasak, bölgeyi temizleyemesek bunlar kışı burada geçirecek, başımıza sıkıntı olacaklar’ dedi. daha sonra bana ‘bize bölgeyi iyi bilen 2 kişi bul, bizimle gezecek’ dediler. bunun üzerine ben de bu konuda girişimlerde bulundum, köylülere haber saldım. kimse 1300 lira maaşla bu işi yapmak istemedi. bazıları tehlikeli olduğu için kabul etmedi. eren'i iyi tanıyorum benim öğrenci servisim var onunla okula gidiyordu. eren ailesi fakirdi. tatilde yaylada ot kesiyor burada fındık topluyordu. çalışkan bir çocuktu. bölgede teröristlerin meryemana mevkii ve civarında olduklarını duymuştuk 2 grup oldukları söyleniyordu.”

    1300 lira'dan bahsettikten sonra iki cümle sonra eren'in ailesi fakirdi, fındık toplayıp ot kesiyordu tatilde diyor. eren'i oraya her türlü götürmeleri büyük bir skandal. eren oraya belki oraya bir türlü ikna edilmemiş olsa da giderdi; ben gene niye götürdünüz diye sorardım. şimdi üstelik bir de gitmek istemeyen bir çocuğu parayla ikna mı ettiniz diye soruyorum. annesi ne demişti:

    "eren’e en son ‘fındıktan sonra bir bak etrafı bir kolla’ dedim. o da bana ‘anne ben gelemem bir daha buraya korkarım’ dedi. ben dediğimde korktu da bunlar eren’e ne dedi de korkamadı. ne tepki aldı da gitti oraya?"

    kaynak

    biz de soruyoruz tepki almadı da para için mi gitti? muhtarın ve annenin açıklamalarını bir araya getirince en muhtemel çıkarım bu. art niyetlilik ile alakası olmayan temel seviyede çıkarım yapabilen her kişi bunu böyle anlar.

    ------------------------

    eren bülbül'ün 1300 tl para karşılığında bölgeye gitmesidir*. muhtar; bazıları tehlikeli buldu bazıları parayı az buldu, gitmedi diyor. bölgeyi bilen bilerini de komutan istemiş ve demek bu komutan da eren'in çocuk olduğuna bakmaksızın askerlerle gitmesine onay vermiş.

    annesinin isyanı için zaten (bkz: #70182813)

    haberden alıntılıyorum:

    "bölgede rütbeli bir komutanın kendisine “muhtarım bu bölgede teröristler var, burada tehlike var” dediğini anlatan reis, kendisinden bölgeyi iyi bilen iki kişinin istendiğini aktardı: “‘biz bunları temizleyemesek bunlar kışı burada geçirecek’ dedi. benden bölgeyi iyi bilen iki kişi istedi.”

    muhtar sözlerini şöyle bitirdi: “bunun üzerine ben de bu konuda girişimlerde bulundum, köylülere haber saldım. kimse 1300 lira maaşla bu işi yapmak istemedi. bazıları tehlikeli olduğu için kabul etmedi. eren’i iyi tanıyorum, benim öğrenci servisim var, onunla okula gidiyordu. eren ailesi fakirdi. tatilde yaylada ot kesiyor, burada fındık topluyordu. çalışkan bir çocuktu.”"

    ayrıca linkteki video eklenirse daha iyi olur; çünkü deşifre de bir kısım deşifre edilmemiş. 1300tl para verelim, silah verelim bizimle gezsin bölgeyi diye bir şey de diyor muhtar.

    kaynak

    hayatınızda bir kere insan gibi, küfür etmeden bir çocuğun neden öldüğünü sorgulayın. 15 yaşında bir çocuğun çatışmada ölmesi sorgulanacak bir şeydir, sorgulanmalıdır. devletin kamu vicdanını rahatlatması görevidir. bu eren'i pkk'nın öldürdüğü gerçeğini yadsımak kesinlikle değil; ancak devlet(egemen) hüküm sürdüğü yerde olan şeyden sorumludur, devletlik budur.

  • şehit çocuğu %50 15 temmuz şehit çocuğu tam burslu

    istanbul ticaret üniversitesi "şehit çocuklarına %50 burs", "15 temmuz darbe girişimine karşı gösterilen direniş sırasında şehit düşen bireylerin çocuklarına %100 burs" şeklinde burslarda bir ayrım yapmış.

    ahlaksızlıktır. başka yorumum yok.

    (bkz: akp döneminde oldu)

    kaynak

  • reis emretsin vuralım meydanlar boş değil

    chp'nin istanbul'a yürürken geçeceği düzce'de, akp gençlik kolları yönetim kurulu üyesi olan mehmet aybek'in sözleridir. tam olarak şöyle demiş: "vur de vuralım, öl de ölelim. reis meydanlar boş değil, emrin yeter!"

    şurada sivillerde bulunması yasak hafif makineli tüfek mp5 ile bir de fotoğrafı mevcut.

    yol boyunca herhangi bir saldırıda sorumlu bellidir. (bkz: emri ben verdim)

    edit: gözaltına alınmış. umarım tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilir.

  • seneye kızlar ve erkekler ayrı sınıflarda okuyacak

    şurada paylaşılmış olduğu üzere konya konevi anadolu lisesi okul müdürü, okulun resmi sitesinde "seneye kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda okuyacak." şeklinde yapılan duyurudur.

    okulun sitesinden de kontrol edebilirsiniz.

    laik cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan karma eğitime de hoşça kal diyoruz sanırım. ileride kim yıktı bu laik cumhuriyeti diye sorarlarsa güzel olan, çağdaş olan her şeye düşman bir grup ork tarafından yıkıldı dersiniz. emeği geçen herkesin allah belasını versin.

    edit: silinirse diye caps

  • kedi evi yüzünden saldırıya uğrayan gençler

    görüntüde, kediler soğukta karın üzerinde kalmasın diye konulan kedi evinden rahatsız iki mahlukat, hayvansever gençleri tehdit ediyor. içlerinden birine tehdit etmek de yetmiyor, saldırıyor. aldığınız nefes haram, yemin ediyorum.

    yine, yeniden ve maalesef...güzel olan her şeye düşmanlar!

    edit: şu tweet ile gelen güncelleme: polis gelmiş; "adam" oldukları için saldıranlar, ne kadar hayvansever olduklarını anlatmışlar polise. durumu güzelce idare etmiş bu güzel insanları tebrik etmek lazım. arif'i de ayrıca tebrik ediyorum, minimum zarar ve maksimum medeniyet çerçevesinde istediği sonuca ulaşmış. yumruk atsa muhtemelen bıçaklanacaktı; çünkü gene saldırganlar "adam" oldukları için yumruk atana bıçak saplarlar genelde, belki sonra arif'in kadın arkadaşlarını da darp edecekti bu mahluk.

    edit2: sadece bu ikisi de değil anladığım kadarı ile saldıranlar. arif'in insanlığı çok büyük olduğu için demek bir kişi zapt edememiş arif'i, 10 kişi çağırmışlar anlaşılan, görüntülerin devamında. bir kedi evi koyabilmek için, ufacık bir güzellik ortaya koyabilmek için bütün mahalle ile mücadele etmeniz gereken yere türkiye denir.

    edit3: lionsher mesaj kutumu şenlendirmiş ve hürriyet'in de görüntüyü paylaştığını belirtmiş. gündemde yer bulması adına sevindirici bir olay. ayrıca bu vesileyle olaya layıkıyla önem veren siz, suserlara da ayrıca teşekkürler.

    edit4: lionsher şu an haber verdi ki üsküdar belediyesi bir kedi evi getirmiş sokağa, buradan izleyebilirsiniz. güzel şeyler, zor da olsa dayanışma ile mücadale ile başarılabiliyor anlaşılan.

    edit5: güzel insanlar, mutlu sonun bir fotoğrafını paylaşmış.*

  • atatürk heykeli önünde puta tapmayın diyen polis

    22 aralık 2016 rize'de atatürk heykeli yıkılması olayından üç ay önce aynı heykel önünde, bir polis memurunun tabancasını çekip "uyanın ey müslümanlar! allah'a kul olun! tapmayın şu puta, allah'tan başka ilah yoktur! allahu ekber!" diye bağıran polistir. video

    bu polisin isteği yerine getirildi dün bir yönüyle. bu polis şimdi nerede, hala görevde mi? mevlüt mert altındaş'ın yaptığı gibi birini katlederse şaşıracak mıyız? mevlüt mert altıntaş gibi, bunun gibi kaç polis var, bellerinde tabancaları ile ne kadar görevde kalacaklar?

    edit: avroma ve bir filmdir hayallere yon veren adlı suserların belirttikleri gibi 4 yıl önceki bir olaymış, ben video tarihinden dolayı sözlükte eylül ayındaki olaylarda aramıştım.

    (bkz: 18 mayıs 2012 rize'de cinnet geçiren polis memuru)

  • ntvspor'ın prezervatif reklamından ceza alması

    haberde belirtildiği üzere, ntvspor'un yayımladığı prezervatif reklamının "gençleri özendiği, çocukları meraklandırdığı" gerekçe gösterilerek rtük'ten aldığı cezadır.

    gençler korunmaya, sevmeye, sevişmeye özenmesin; ama eşkiya dünyaya hükümdar olmaz izleyip milletin kafasına sıkmaya özensin, cesur yürek dizisinde sağlıkçılara şiddet skandalı başlığında bahsedildiği gibi doktorlara silah çekmeyi normalleştirsin.

    paralel evrende olanlar için (bkz: norveç'teki çocuklar için seks eğitimi tv programı)

    edit: bahis reklam sanırım bu; ancak ntvspor yayını ile karşılaştırma imkanı bulamadım. içerik olarak tutuyor sadece.

    edit2: başlığı, hayrına, biri "ntvspor'un" şeklinde değiştirirse iyi olur gibi, yanlış yazmışım.*

  • beyoğlu anadolu lisesi'nin karma eğitimi bırakması

    genç kadınların basketbol oynamak isteyemeyeceğini düşünen cinsiyetçi bir zihniyetin ürünü.

    bir de "orijinaline döndürmek" filan diye yalan söylüyor. karşısındakini geri zekalı sanma haysiyetsizliğinin de bir sınırı var. boğaz köprülerini de yıkalım o zaman siz üçüncüsünü yaparken, boğaz da orijinaline döner.

    bu okulun tarihi yapısına en çok zarar veren, beyoğlu'nun mekan ve kültür anlamında tarihinden uzak birinin beyoğlu anadolu lisesine müdür olmasıdır.

    iel'nin, kal'ın, gsl'nin karşı çıktığı budur işte.