dikis tutmaz sabri17
profili

  • 14 mayıs 2023 genel seçiminin ertelenmesi ihtimali

    tekrar söylüyorum olmayan ihtimal. şunu olması imkan dahilinde olan bir şeymiş gibi normalleştirmeye kalkmayın.ysk’nın böyle bir yetkisi yok, seçimi erteleme kararını o da savaş durumunda almaya yetkili tek organ tbmm’dir nokta. ysk’nın yetkisi dahilinde olmayan böyle bir kararı alması darbe yapması anlamına gelir, bu olabilir demek darbe olabilir demekle aynı şeydir. 5 yılın sonunda mevcut tbmm ve cumhurbaşkanın seçmenden aldığı yetki sona erer, 5 yılın üzerinde bu organların herhangi bir karar alması gayrimeşru olur. o yüzden normalleştirmeye kalkmayın böyle bir seçeneği.

    edit: bazı entryleri okuduktan sonra tekrar ekleme gereği duydum seçimlerin 18 haziran sonrası yapılması ihtimali yoktur, 18 haziran’da seçim yapılmamış olursa 19 haziran’da meşru bir yasama ve yürütme organından bahsedilemez, anayasal bir düzenden bahsedilemez bu manipülasyona alet olmayın ve normalleştirmeyin bu savı.

  • suriyeden gelecek 2 milyon yeni mülteci

    hukuken olamayacak şey. mülteci değil bunlar şunu öğrenemediniz gitti, mülteci kavramını özellikle kullanıyorlar ki ait olmadıkları bir hukuku statüdeymiş gibi görünsünler diye.

  • zafer memleket adalet ve doğru parti ittifakı

    görüldüğü kadarıyla en fazla fetö artıklarını, pkk/hdp sempatizanlarını ve yetmez ama evetçi küreselci sol liberalleri rahatsız eden ittifak. siz hani demokrattınız lan niye atatürkçüler cumhuriyetçiler bir siyasi oluşum kuracak diye bu kadar zırlıyorsunuz? akp artıkları, tarikat çocukları siz kendi ittifakınızı kurdunuz, etnik bölücü ve sosyalist kırması ittifak da var, iktidar zaten malum, müsade edin atatürkçüler de seçme seçilme hakkını kullansın, madem oy oranı %1 rahat olun.

  • ümit özdağ

    türkiye için saidi nursi modeli önerebilecek görsel
    bir hadsizi siyaset sahnesinden silerek cumhuriyete bir hizmet daha yapmıştır. sıra diğer cumhuriyet düşmanlarında.

  • mansurcuların seçimi kaybettirecek olması

    he canım mansur yavaş kürt seçmenden oy alamaz ama imamoğlu atatürkçü seçmenden alır, atatürkçüleri cepte görme özgüveni nereden geliyor acaba?

  • afganistan'da türkiye kazanacak

    aralarında bir tane somut kazancın olmadığı liste içerir yazı. itibar, etkinlik, prestij, oyuncu olma vs. tıpkı suriye bataklığına girerken sayılanlar gibi.

  • nevşin mengü

    10 sene sonra kapağı atacağı isveç’ten ortadoğu çöplüğüne dönmüş olacak olan türkiye hakkında yorumlarına devam edecek liboş. hayatının hiç bir anında çok sevdiği “mültecilerle” bir arada bulunmak zorunda kalmayacağını bilmenin rahatlığı ile türkiye cumhuriyetinin mezarını kazmakla meşgul.

  • benzinin litre fiyatı 1.5 dolarda sabitlendi

    türk halkı gelirini dolar üzerinden kazandığı için doğru olan haber. bu açıdan bakarsak son iki senede her şey ucuzlamış oluyor. dolar artmaya devam ederse ucuzlama da artacak hatta. mesela dolar 10 tl olursa sadece 10 cente ekmek alıyor olacak insanlar. süper!!!

  • serra yılmaz'ın türk olmaktan utanması

    bu aşağılık söze hak veren bazı itler var ki, utanmadan kendilerini atatürkçü olarak tanımlayabiliyorlar. bu soysuzlara tavsiyem sülük bir göçmen olarak yaşadıkları batı ülkesinde liberal-sol sloganlarla ezikliklerini ve sığlıklarını saklamaya çalışsınlar ama atatürk'ü ağızlarına alma hadsizliğine düşmesinler.

  • sezgin tanrıkulu

    bu adamın pkk sempatizanı olmadığını iddia etmek ve siha'lar ile ilgili yaptığı açıklamayı insan hakları duyarlılığı ile izah etmek ancak kafasız solcu naifliği veya pkk'lı hainliği ile mümkün olur.

    hikaye anlatmayın, kimseyi aptal yerine koymayın. maksat' ın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu ortada. sezgin tanrıkulu şurada siha kullanımıyla ilgili şöyle bir olay oldu, burda hata olabilir devlet terörle mücadele etmeli ama bu tür hatalardan kaçınmalı, yapılması durumunda da gerekli soruşturmayı yaparak kastı ihmali olanları cezalandırmalı demiyor.

    sezgin tanrıkulu topyekün terörle mücadeleyi gayri meşru ilan etme peşinde. terörle mücadelede en etkin olan, pkk'lıların en büyük korkusu haline gelen teknolojik silahın, sihaların kullanımını jitem ile özdeşleştirerek gayri meşru, gayri insani ilan etmeye yönelik bir propoganda operasyonu başlatmaya çabasında.

    bu kişinin geçmişini habur'da teslim olan teröristlerin avukatlığını yapmasını, kck davalarındaki avukatlığını, wikileaks belgerinde ortaya çıkan abd ajanlığına ilişkin bilgileri, derin abd devletiyle bağlantılı kuruluşdan aldığı ödülü, ödül töreni sırasında yaptığı türkiye'yi haksızca suçlayan konuşmasını, pkk'nın yayın organlarında programlara çıkmasını, terörist cenazelerine katılmasını, üniter devlet yapısını yıkmaya yönelik atatürkçülük ile taban tabana zıt anayasa değişikliği önerilerini vs. bilmesek buradaki aptal kampüs solcuları gibi ne olmuş milletvekili olarak insan hakkı ihlallerine dikkat çekmeye çalışıyor aptal faşistler diye zırlardık ama bu seviyede bir aptallığa ulaşmak bu romantik solcu bozuntularına has bir durum.

  • 8 kasım 2016 abd başkanlık seçimleri

    clinton dış politikada ağzını her açışında rus saldırganlığından bahseden iki yüzlü bir savaş suçlusu. libya'da, suriye'de yediği haltlar ortada olan bir de ortadoğu'da rus saldırganlığından şikayet ediyor.

    clinton kampanyası büyük sermaye ve bankalar tarafından finanse ediliyor. trump'un beş katı harcamış. büyük bağışlarda trump'a on kat fark atmış.

    clinton gizli devlet bilgilerini de içeren yazışmalarını suç ve rüşvet çarkı ortaya çıkmasın diye kurduğu özel e-mail hesabından yönetmiş, bu konuda halka, kongreye ve fbi'ya defalarca yeminli ifadelerinde yalan söylemiş, iade etmesi gereken 30 bin emaili bleachbit programıyla silmiş

    clinton vakfı tam bir rüşvet aklama mekanizmasına dönüşmüş, dış işleri bakanlığı döneminde kendisinden randevu alanların yarısından çoğu vakfa bağış yapanlar olmuş. ukranya devlet enerji şirketi, suudi arabistan ve katar gibi ülkeler en büyük bağışçıları arasında.

    kocası beyaz saraydan ayrılırken beş parasızız diyen clintonlar 16 senede 250 milyon dolarlık servet edinmişler. kaynağı wall street'e, büyük yerli ve yabancı firmalara yaptıkları para karşılığı konuşmalar

    clinton anaakım medyanın tam desteğini almış, köşe yazıları haberler kontrolü için yayınlanmadan önce kampanyasına gönderilmiş, yarıştığı adaylarla yaptığı tartışmalardaki sorular bile önceden kendisine sızdırılmış. wikileaks'i sansürleyen medya trump hakkında 30 sene önce tacize uğradım diyen kadınları hiç araştırma yapmadan manşete taşımış. trump hakkındaki negatif yayın %93

    clinton kampanyası işbirliği içinde olduğu medyaya trump destekçileri şiddete meyilli manşeti arttırabilmek için parayla provakatörler tutup trump mitinglerine göndermiş. clinton kampanyalarının içindeki kuruluşlar oy hilesi işine girişmişler. bu işleri yapan kuruluşun başındaki adam istifa etmek zorunda kalmış, clinton biz uzaktan tanıyoruz kendisini derken istifa eden adamın 340 defa beyaz saray ziyareti yaptığı ortaya çıkmış.

    clinton yüzde %1,5 ortalama ekonomik büyüme ve 20 trilyon dolara ulaşarak obama döneminde iki katına ulaşan borca neden olan ekonomi politiları sürdürmek dışında bir vaatte bulunmamış.

    clinton suç, uyuşturucu, işsizlik, kamu kaynaklarının israfına yol açan ve açıkça hukukun üstünlüğünün inkarı olan yasadışı göçmenliği savunmuş.

    buraya kitap dolduracak kadar şey yazılır niye clinton'un seçilmemesi gerektiğini anlatmak için. 5-6 sayfa yazı paralayıp nytimes'dan veya kuş beyinli liberal profesöründen ezberlediği trump cahil, ırkçı, cinsiyetçi, ayrımcı vs. sloganlarını atmak dışında içerik dolduramayan sahte eğitimli, düşük iq lü, kampüs solcularına aldırmayın o yüzden.

  • donald trump

    trump'ı destekleyenleri düşük iq sahibi olmakla itham edenlerin, selahattin demirtaş'a oy vermiş, terörist başı apo'nun 30 milyon kürdün halk önderi olduğunu düşünen tipler olduğunu geçmiş entrylerine bakınca görüyoruz. tipik kampüs solcusu aptal profili.

  • hillary clinton

    kongre önündeki yeminli ifadesinde yalan söylediği, fbi soruşturmasında yalan söylediği, dışişleri bakanlığı sırasında kendisinden randevu alanların yarısının clinton vakfına bağış yapanlardan oluştuğunun ortaya çıktığı, arap bahar'ı ve suriye rezaletlerinin mimarı, kocasıyla birlikte milyon dolarlık servetinin kaynağının wall street firmalarına yaptığı konuşmalar olduğu leş, yolsuz, ahlaksız karı.

  • survivor 2016

    ya bu gönüllüler g, kerimoğlunun diş çene yapısıyla dalga geçerek selfie pozu vermediler mi, neyin muhabbetini yapıyorlar şimdi.

  • survivor 2016

    atakan senin de yunus'a kabiliyet düşmanı, nerden çattık bu belaya, bunları sırtımızda taşımaktan bıktık dediğin, hatta onu geçtim adadaki emir erlerine kendinden on yaş büyük yattara dahil yunus'a selam bile vermeyeceksiniz diye talimat verdiğin günler uzakta değil.

  • survivor 2016

    efekan nahihan'ın "ben ve yattara sayesinde takımın karnı doyacak" sözünü çok nezaketsiz bulmuş. komediye bak dün gece ateş başında serkay ile yaptığın muhabbetin ana teması bu değil miydi efecik, sayıları biz alıyoruz sizin yüzünüzden boşa gidiyor diye ibrahim ve damla'ya saydırmadınız mı? bu kadar çifte standarta pes!

  • kadıköy anadolu lisesi'nde devrecilik rezaleti

    utanmazca savunulan rezalet. şu devreciliği, alt dönemlere dayak atmayı, kendine hizmet ettirmeyi filan kültür zanneden hıyarlardan biri benim çocuğuma denk gelir inşallah da türk ceza kanunu tersten bir okuturum o öküze.