enola gay18
profili

  • 17 haziran 2020 ekrem imamoğlu taksi açıklaması

    ibb başkanı ekrem imamoğlu: “istanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, bağcılar oto galerisi’ndeki birkaç taksi galericisi değildir”

    ibb başkanı ekrem imamoğlu: “sakın bizi başka şeylerle tehdit etmeye çalışmasınlar. plaka fiyatları ile geçim sağlayan rantçılara bu süreci kurban etmeyiz, ettirmeyiz. istanbul'da düzeni bozucu bir fiile giren her şahıs, karşısında devleti bulacaktır.”

    https://twitter.com/…hir/status/1273178491614363650

    edit: yazar arkadaşlar video linkini de paylaştı: https://youtu.be/q9otokihxri

  • 26 nisan 2020 dev maske anketi

    yoğunluktan dolayı geç geldiğini yazmış yazar bir arkadaş, öyle bir yoğunluk ki neredeyse salgının tepe noktasına gelmemize rağmen halkın %74'ü halen maskeye erişim sağlayamamış.

  • 5 mart 2020 rte ile putin'in moskova görüşmesi

    moskova'da gerçekleşecek olan görüşme. insanın gerçekten içi acıyor, 36 askerimiz şehit oldu ve bunun sorumlusu olduğu söylenen ülkenin şehrine kadar gidip orada görüşme gerçekleştiriyoruz.

    kaynak

  • 13 haziran 2019 ekrem imamoğlu açıklamaları

    şu an seçimle ilgili vaatlerini açıklıyor, muhteşem ötesi:

    • istanbul’da toplu ulaşım gece gündüz, 24 saat devam edecek. kimse, saat kaç olursa olsun, nereye, nasıl gideceğini dert etmeyecek. akıllı sistemleri aktif biçimde ulaşımın hizmetine sunacağız.

    • kentin trafiğinin yoğun olduğu saatlerde yük boşaltmanın saat kuralı getireceğiz. boğaz köprüsü’nden geçişlerde taksi ve dolmuşlardan ücretlerden ücret alınmaması için çalışma yapacağız.

    • şehir içinde kalan tem gişelerinin kaldırılması için girişimde bulunacağız. artık şehir içi bir yola dönüşen tem’de vatandaşlarımızın sabah-akşam ücret ödemesinin önüne geçeceğiz.

    • zamanını ve benzinini otopark yeri arayarak kaybeden vatandaşımıza da sözümüz var. öncelikle şunu söyleyelim, kimse kendi mahallesinde, sokağında ispark ücreti ödemeyecek.

    • aracını park eden herkes toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak. transfer merkezlerinde 100 bin araçlık yeni otoparklar yapacağız.

    • yeşil alanlarla bütünleşik, toplu ulaşım ile entegre toplam 500 km uzunluğunda bisiklet yollarımız olacak.

    https://www.sozcu.com.tr/…umler-toplantisi-5134034/

  • 2018 yabancı doktor atamaları

    "mevcut doktorların durumu düşünülünce bir de yabancıyı denemek neden bu kadar rahatsız ediyor ki sizleri?" diye sormuş bir yazar.

    yahu sizde hiç utanma yok mu? mevcut doktorla bile iletişim kurmakta güçlük çeken halkımız bir de yabancı doktora derdini mi anlatacak hangi dilde? arapça mı öğreneceğiz hastalığımızı anlatabilmek için?

    siz ne zaman çıldırdınız böyle?

  • 4 aralık 2017 mehmet şimşek açıklaması

    "enflasyondaki artış gıda fiyatlarından kaynaklanmakta" şeklinde olan açıklama. sıkıntı yokmuş.

    ben de golf topu fiyat artışından kaynaklanıyor diye çok korkmuştum. gıda ise sorun yok o zaman.

    https://twitter.com/…msek/status/937586208045182976

  • 29 mart 2017 ekşi sözlük profil değişikliği anketi

    söz ekşi sözlük okur ve yazarlarında; yeni değişikliği nasıl buldunuz?

    http://www.strawpoll.me/12630755

    anket sonuçları şimdilik şöyle; kullanılan oy: 4.724

    rezalet: 3.636 (%77)
    kötü: 496 (%10)
    iyi: 592 (%13)

    sözlük okuru ve yazarlarının %87'si kötü ya da rezalet oyu kullandı.

    bu değişikliğin amacı tasarım falan değil, amaç çok açık ve net; ekşi sözlükteki trollerin tespit edilmesinin engellenmesi ve okuma oranlarının arttırılması. artık yazar profillerine girdiğinizde ilgili kişilerin en beğenilen entry sayılarını göremiyorsunuz dolayısıyla troll olup olmadıklarını anlamanız imkansız hale geliyor.

    sözlük yönetiminde biraz utanma varsa bu değişikliği geri alırlar.

  • askeri liselerde okuyan öğrencilerin %95'i fetöcü

    az önce milli savunma bakanı'nın cnn türk'te yaptığı açıklama. askeri liseleri kapatmalarına bunu gerekçe gösterdi. 2000-2014 yılları arasında askeri liselere giriş için sorulan soruları "çalmışlar" o yüzden kapatmak durumunda kaldık dedi.

    ne diyeyim ki? 14 yıl boyunca ülkeyi kılıçdaroğlu yönetti herhalde.

    haber linki: http://www.hurriyet.com.tr/…1-asker-firari-40178110

  • 28 mart 2016 israil'in türkiye uyarısı

    türkiye'deki vatandaşlarına "derhal ülkeyi terkedin" şeklinde yaptığı çağrı.

    alıntı

    taksim’in istiklal caddesi’nde 19 mart’ta meydana gelen saldırıda üç israil vatandaşı ve bir iranlı turist hayatını kaybederken, israil başbakanı benjamin netanyahu’nun terörle mücadele ofisi türkiye’ye seyahate karşı “3. seviye” bir uyarı yayınlamıştı.

    ofis tarafından yapılan yeni bir duyuruda, bu seviye islam devleti veya diğer grupların türkiye’deki turistik bölgelere saldırabileceğine dair “yüksek somut tehdit” olarak adlandırdığı seviye 2'ye yükseltildi.

    açıklamada, israil vatandaşlarının türkiye'ye gitmeyi gözardı etmeleri ve eğer şu an orada bulunuyorlarsa
    "mümkün olan en kısa sürede" ayrılmaları istendi. alarm seviyesi 1 olsaydı bu durumda israil vatandaşlarının"anında" ayrılmaları istenmiş olacaktı.

    alıntı

    israil'e sataşmaya kalkışacak ak troller ise bir zahmet türkiye-israil arasındaki ticaret hacmine ve imzalanan anlaşmalara/sözleşmelere baksınlar ki sonradan entry silmek zorunda kalmasınlar.

    http://www.sozcu.com.tr/…andaslarina-uyari-1157016/

  • 23 mart 2016 akpnin reddettiği araştırma komisyonu

    çocuk istismarı, tecavüz gibi konuların araştırılması için chp, mhp ve hdp'li vekillerin oylarıyla kurulması önerilen komisyon. akp'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. oylamada 'ret' oyu veren milletvekillerinin çoluğu çocuğu yok mu? nasıl olur, aklım almıyor. resmen sözün bittiği yerdeyiz. hangi gerekçeyle böyle bir komisyonun kurulmasına karşı çıkıyorsunuz? sizi kim seçti de o meclise oturttu?

    twitter türkiye gündeminde 1. sıraya oturan bu konuyu haber yapamayan sözde ana akım medya üyesi hürriyet gazetesi çalışanlarının yüzü hiç mi kızarmıyor acaba? bu kadar mı sindirildiniz?

    haber linki
    oylamanın videosu
    oylama tutanağı
    • çocuklara tecavüz olayını araştıran milletvekilinin konuşması. her anne ve baba izlemeli. yaşanan korkunç olaylar ve devletin seyirci kalması.
    • oylamayı yapan meclis başkanı şahıs ensar vakfında konuşma yapmış

    (bkz: karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz)
    (bkz: akp zamanında yaşanan müthiş ahlaki çöküntü)

    edit: oylama videosu ve tutanağını paylaşan yazar evrekass 'a teşekkürler.
    edit2: hurriyet gazetesi lütfedip haber yapmış ama içerik tam bir komedi. akp'nın oylarıyla reddedildiğini bile yazamamışlar. yaptıkları haber başlığı utanç verici "mhp'nin 'çocuk istismarı' önergesinin gündeme alınması reddedildi çünkü..." haber yaptıkları için bir özür dilemedikleri kalmış.
    edit3: aynı akp, terör olaylarının araştırılması için kurulması istenen komisyona da "ret" oyu vererek kurulmasını engellemişti. ondan sonra yaşananlar hep beraber gördük, binlerce vatandaşımız öldürüldü. (bkz: 29 temmuz 2015 mecliste terör araştırması skandalı)

    edit4: konuyla ilgili uzlaşma sağlanmış komisyon kurulmasına onay çıkmış. sosyal medyanın gücünü gosteren herkese teşekkürler. ahlaksız ordusu troller saldırıya geçebilir bu sapık alcaklari ciddiye alıp cevap dahi yazmamanizi öneririm. herkese teşekkürler.

    edit5: hürriyet'in yandaş basın alemine adım attığını görmemizi sağlamış olan olay. adamlar öyle bir haber yapmış ki sanırsınız bugun akp böyle bir komisyon önerisini reddetmemiş ve 4 parti kendi arasında tek seferde uzlaşmış.. bu kadar mide bulandırıcı olmayı nasıl başarıyorsunuz? bu medya sayesinde bu ülke bu hale geldi zaten!

  • oğlumun katili kana doymayan bir vampir

    ankara'daki bombalı saldırıda çocuğunu kaybeden annenin isyanı. ak troller tarafından neredeyse vatan haini ilan ediliyor. kadın isim falan vermiyor ki? kimi kastettiğini nereden çıkarttınız? link

    bu arada aklıma gelmişken şu sözler bir kenarda dursun;

    (bkz: terör örgütü ile görüşen şerefsiz ve namussuzdur) - 2010
    (bkz: pkk ile görüşecek kadar şerefsiz değiliz) - 2010
    (bkz: pkk ile görüşen hükümet değil devlet) - 2011
    (bkz: biz imralı olsun oslo olsun bu adımları attık) - 2011
    (bkz: imralı ve oslo'ya ben gönderdim) - 2012
    (bkz: imralı ile görüşüyoruz) - 2012
    (bkz: öcalan’ın mesajları bizim de düşüncemiz) - 2014
    (bkz: öcalan ile direkt diyaloğumuz var) - 2014
    (bkz: ankara saldırısı sonrası oylarımız yükseliyor) - 2015

    (bkz: metropollere bombaları yığdınız görüyoruz hepsini)

  • 3 aralık 2015 putin'in meclis konuşması

    rusya devlet başkanı putin'in federal meclis'te 500'ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu önünde yaptığı konuşma. bizim havuz medyası uyumaya devam ediyor zaten havuz medyasını hülooğlar dışında takan da yok.

    putin'in konuşmasından satırbaşları:

    • allah türk yönetimini akıldan yoksun bırakarak cezalandırdı

    • türkiye'de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve kimin terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz.

    • türk milleti iyidir, çalışkandır ve yeteneklidir. türkiye’de rusya’nın çok eski ve güvenilir dostları var. bilmeliler ki biz onları, suriye’de görev yapan rus askerlerinin ölümünden doğrudan sorumlu olan türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz. bizden sinirli ve histerik tepkiler beklemesinler.

    • pilotumuzun ölümünden türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız. türkiye'ye tepkimizin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

    • uçağımızın düşürülmesinden türk hükümeti sorumlu. bunu yaptıklarına pişman olacaklar (yazar notu: ağır bedel ödeyecek öyle bırakmam onu gibi olmuş). moskova, ankara'nın teröristlere yardım ettiğini görmezden gelemez.

    • suriye’de yoğunlaşmış olan teröristler, rusya için özel tehdit teşkil etmektedir. para, silah alıyorlar ve güçlerini artırıyorlar. eğer çok güçlenip suriye’de zafer kazanırlarsa, o zaman kaçınılmaz olarak rusya’ya da gelecekler. rusya’da nefret tohumları ekmek, korku ve nefret yaratmak, insanları öldürmek isteyecekler. onları izleyip yok etmek zorundayız. suriye’de hava operasyonumuzu tam olarak bu nedenle ve meşru suriye hükümetinden gelen resmi talep üzerine başlattık.

    http://tr.sputniknews.com/…utin-federal-meclis.html

    yukarıdaki konuşmalara sebep olan uçak kriziyle ilgili atılmış çok güzel bir twit:

    "rus uçağı düşürmek kolay. sonrası kolay değil. bunu anlatmaya çalıştık ama mehter marşının yüksek sesinden duyan olmadı. çok aptalsınız, çok"

    ayricaç

    3 aralık 2015 lavrov çavuşoğlu görüşmesi sonrası açıklamalar:

    lavrov: ışid'den petrol aldıklarına dair belgeleri çavuşoğlu'na gösterdik ama anlamadı. artık mecburen bm'e sunacağız

    lavrov: türk halkını, rus uçağının düşürülmesi için emir verenlerden ayrı tutuyoruz

  • 2 aralık 2015 hürriyet gazetesi sansürü

    (bkz: 2 aralık 2015 rusya savunma bakanlığı açıklaması) ile ilgili saatlerdir ses seda yok. varsa yoksa magazin.

    rusya savunma bakanlığı açıklaması'nın dünyayı ayağa kaldırdığı anlarda aradan 3 saat geçmesine rağmen ana sayfasında yaptığı haberler:

    - türkiye ile o ülke arasında vizeler kalktı
    - yüzünüzde bu belirtiler varsa 4 saatiniz var
    - sezercik cezaevinde
    - gruplardayız allah'ım şükürler olsun

    bu açıklamayı haber yapmamalarını sansür dışında nasıl izah edebiliriz? editörler uyuyor mu yoksa alo hürriyet vakası mı yaşanıyor? yazık.. utanç verici.

    http://www.sozcu.com.tr/…liskisi-iddialari-1000133/

    hurriyet gazetesinin havuz medyasına katıldığına en ufak şüphesi olanlar buyursun 28 kasım 2015 manşeti :

    https://pbs.twimg.com/…ia/cvo9gr2xiaa2rt1.jpg:large

  • kılıçdaroğlu'nu ölümle tehdit eden akit muhabiri

    neye güvenerek bir parti genel başkanını ölümle tehdit edebildiğini merak ediyorum.

    kanun işleyen bir ülkede bu tür adamların anında hapse girmesi gerekir. moda haline getirdiler insanları tehdit ederek sindirmeyi. önce gazeteci şimdi parti lideri. birilerinin bu gidişe dur demesi lazım.

    "@hfzbilal5461: "canlı bomba bir ortadoğu geleneğidir" diyen kılıçdaroğlu da ölecek. hesap verecek, yargılanacak; yalan konuşamayacak!"

    https://twitter.com/…5461/status/653224051754856448 (aşağıdaki linke tıklayın çünkü twiti silip hesabı kapatıp kaçmış adam)

    twitin ekran görüntüsü ve atıldığı tarih-saat:

    https://pbs.twimg.com/…ia/crdavaxvaaanfml.jpg:large

    yaptığı şeyin türk ceza kanunu 106. maddedeki yerini bir yazar yazmış asagiya: (bkz: #55440487)

    cumhuriyet haberi: http://www.cumhuriyet.com.tr/…aroglu_da_olecek.html

    edit: bunlar bu kadar korkak işte! hesabı kapatıp kaçmış. ancak saat kaçta ne yazdığı twitter serverlarinda kayıtlı. isteyen savcı ekran görüntüsünü de alıp gerekli işlemleri başlatabilir.

    edit2: şöyle bir twit atmış: "@hfzbilal5461: malum twiti maksadını aşar şekilde yorumlandığı için silmiş bulunmaktayım. ahirette hepimiz hesap vereceğiz, derdim bunu ifade etmekti."

  • 550 milletvekili istiyorum

    teröre karşı tek ses mitinginde söylenmiş söz.

    kimin söylediğini söyleyemiyorum çünkü kendi sözlerini yazınca bile mahkemeye veriyor.

    http://www.sozcu.com.tr/…si-tek-ses-mitingi-940039/

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    spam sms'lere 50 bin lira ceza gelmesi konusuyla ilgili jet hızıyla şikayet yapıp sonra da şikayetinizin durumunu takip edebiliyorsunuz.

    en güzel özelliği ise şikayet takibini yapabilmeniz olsa gerek. artık onlar düşünsün.

    http://tiss.gtb.gov.tr/ (gümrük ve ticaret bakanlığı sitesi)

  • 24 haziran 2015 chp'nin efsane yasa teklifi

    meclise sundukları ilk kanun teklifine göre başka partiye geçenlerin milletvekillikleri düşecek.

    özellikle de mhp'nin ne yapacağını merak ediyorum..

    http://www.sozcu.com.tr/…n-vekilligi-dussun-868138/

  • 15 haziran 2015 kemal kılıçdaroğlu konuşması

    an itibariyle gerçekleşiyor, chp ilkelerini açıklıyor. toplumu bölüp-parçalayıp-kutuplaştırmak yerine bütünleştirici bir konuşma yapmakta.

    • hükümet kurma görevi yüzde 60'lık bloka düşüyor.

    • bütün siyasi partilere çağrı yapıyorum; siz de ilkelerinizi açıklayın.

    • cumhurbaşkanı kesinlikle anayasal sınırları içine çekilmelidir.

    • emekli: emekliye 2 maaş ikramiye verilecek

    • koalisyon: koalisyon görüşmelerinde cumhurbaşkanının bulunması asla düşünülemez. bizimle ne görüşecek? görüşmelerin gizli kapaklı olması da şık değildir.

    • partimizin değil ülkemizin çıkarlarını önde tutuyoruz.

    • örtülü ödeneği bir kişi kullanır. kullanan kişi de başbakandır. örtülü ödenek başbakanın namusuna havale edilen paradır. 2 kişi örtülü ödeneği kullanıyorsa devlette 2 başlılık vardır.

    • dış politika: kesinlikle yeni dış politikaya ihtiyaç vardır.

    • gençler: bu ülkenin nüfusunun yarısı genç. gençleri potansiyel suçlu gören siyasal düşünceyi asla kabul etmiyoruz. hiç bir meydan gençlere yasaklanmamalıdır.

    • vergi denetimleri: siyasal araç olarak kullanılmamalıdır, iş adamlarını terbiye etme ve susturma aracı olmamalıdır. iş dünyasına açık çağrı yapıyoruz: ' sizin güvenceniz chp'dir '

    • anayasa değişikliği: daha özgürlükçü değişikliğe ihtiyaç var. yargı bağımsızlığına yönelik olmalı.

    • yolsuzluk ile mücadele: chp'nin olmazsa olmaz şartıdır. kesinlikle yolsuzluk yapanlarla hesaplaşmamız gerekiyor.

    haber (cumhuriyet)

    haber (hürriyet)