kocamanduslerim7
profili

  • soner yalçın-odatv-sözcü-galatasaray ilişkisi

    geçen sezon sonunda dikkatimi çeken, muhalif ve araştırmacı gazeteci kimliği taşıyıp bu uğurda hapislere düşen soner yalçın, söz konusu futbol olduğunda nasıl davranıyor bakalım hep beraber.

    feridun niğdelioğlu'nun linkteki * açıklamalarını hatırlarsınız. odatv resmi sitesi bunun üzerine linkteki * haberi yaparak açıklamaların itibarını düşürmeye çalışmıştı. daha sonra gs-başakşehir maçında fatih terim'in saldırısına maruz kalan robinho ve adebayor'un geçmiş vukuatlarını "herkes fatih terim diyor ama bu geçmişi kimse bilmiyor" başlığıyla * haber yapmışlar. yollu bunlar demeye getiriyorlar bir nevi. fatih terim saldırınca kafalarını kuma gömüp saldırıya uğrayan futbolcuların sicil kaydını ortaya koyuyorlar. fatih terim'in kabarık sicilinden pek tabi bahsetmiyorlar.

    birkaç gün sonra değişik bir haber * düştü siteye. ilginçtir ki bu da fatih terim güzellemeleri ile dolu.

    bir hafta sonrası. fb tv’de winwin programı olacaktı. eski başkan metin aşık vefat edince ertelendi. başkan taziye evine gidip bununla meşgulken odatv hangi haberi girdi? eski yöneticinin ali koç'a olan tepkisini! *

    ertesi gün bir haber daha. fatih terim orhan ak'ı neden tokatlamış biliyor musunuz? orhan ak kendini fetö sayesinde galatasaray'a transfer ettirmiş, sonra da sezonun fiyasko geçmesini sağlamış. yazıda eksik olan tek şey fatih terim fetö mücadelesi kapsamında orhan ak'ı tokatladı cümlesi. **

    emre belözoğlu’nun imzası sonrası yapılanlar ise saymakla bitmez. fetö abisi imzaladı, fetö abisi kampa girdi, fetö abisi sıçmaya gitti başlıklı haberler, sözcüdeki köşesinde kaleme aldığı yazılar, fatih altaylı’nın yazılarını paylaşmalar ve daha neler neler.

    son olarak da hakem yorumcusu diye vahap beyaz’ı bulup getirmişler sözcü gazetesine. hani adına marşlar düzülen vahap beyaz. amacı, zihniyeti, fenerbahçe nefreti öyle bir seviyede ki ilk penaltıda işin içinde emre yokken max kruse’nin aldığı darbe için pozisyonda emre’nin hakemi aldattığını yazmıştır. yanlış mı okudum diye baktım ama hayır öyle değil. adam maçı izlememiş ki! yaz emre’nin aleyhine, yaz fenerbahçe’nin aleyhine demişler o da yazmış. devamında da hakemler böyle yaparsa emre belözoğlu’nun çok can yakacağını eklemeyi de ihmal etmemiş tabi.

    sözcü’nün geldiği hale bak. hadi odatv soner yalçın’ın kendi sitesi. ya size yakışıyor mu yahu? soner yalçın’ın elinde oyuncak olmuşsunuz, haberiniz yok!

  • ekşi itiraf

    31 yaşında hala okuyorum. 31 yaşında hala kalbimde güller açabiliyor. 31 yaşında hala gözlerinin içi beni görünce gülen biri var.

    geçen yıl hayatım tümüyle değişti. ikinci sayfayı açtım. iyi ki açmışım.

  • sırp kelimesinden rahatsız olmak

    başlık sahibinin ırkçı bir tutumu olduğunu sanmıyorum. kelime bazında yaklaşmış olaya.

    yıllarca haber bültenlerinde sırp kelimesi ile kasap kelimesini yanyana duyduk. belki de bu yüzdendir.

    aga bu dünyanın çekirdeğinden başlayıp her katmanını sikeyim. insanlık tarihinin her bölümü böyle olaylarla dolu. tarihi biz delikanlı türkler, korkak gavurlar, sempatik japonlar, sambacı brezilyalılar diye öğrendik.

    misal verelim, çok sevdiğimiz japonlar ikinci dünya savaşı başında neler yaptı. kaç milyon çinli kestiler? insanın inanası gelmiyor.

    stalin hazretleri söylemiş; "tek kişinin ölümü trajedi, kitlelerin ölümü istatistiktir" diye. herkes birbirini boğazlamış tarih boyu. para için, petrol için, altın için, yemek için veya zevk için.

    günümüzde bile devam ediyor. haberlerde görünce sadece "aaa, çok yazık" diye üzülüyoruz. ve önümüze bakıyoruz. bize dokunana kadar başka bişey yapmıyoruz. ateş düştüğü yeri yakıyor.

    ben bu ülkede hiç bir azınlıktan değilim. ama hiçbir zümreye ait hissetmiyorum. saçmalıktan ibaret. alevi diye, kürt diye, sırp diye, o diye veya şu diye eskiden oluşan sınırlı önyargılarım bitti. çünkü birey olmanın anlamını gerçek manada öğrendim. ve karşımdakine de birey olarak bakıyorum. her şeyi çözüyor. sizlere de tavsiye ederim.

  • eski yazar profilleri geri gelsin kampanyası

    kanzuk'un an itibariyle sikinde olmayan kampanya. ekşi şeyler krizinde de olmazdı ama entry silme hareketi yüzünden karanfil dağıtmak zorunda kaldı. düşünüyorum da, esas şimdi entrylerimizi silmemiz gerekiyor. zaten arasak da bulamıyoruz ki!

    eski entrylerimi açıp açıp okuyan adamdım ben. 4 yıl önceki halime bakıp kah gülüyor, bunu nasıl yazarım lan diye hayıflanıyor, bazen de hüzünlere boğuluyordum. ama bu artık yok. neden? çünkü eski entrylerle vakit kaybetmemeliyiz. içerik okumak sözlüğe para getirmez, içerik oluşturmalıyız.

    gitgide soğuyor insanlar buradan. ama gidemiyoruz çünkü tekel haline geldi. keşke yazar kadrosunu komple transfer edebileceğimiz bir platforma geçsek. para kazanmak yerine geliştirme öncelikli bir şekilde yönetileceğimiz bir yere.

  • osmanlı'yı yeniden kurmak isteyenlere tavsiyeler

    siktir olun gidin buradan.

    niye selçukluyu kurmuyorsunuz, hatta niye göktürk devletini kurmuyorsunuz da osmanlı aşkıyla yanıp tutuşuyorsunuz?

    osmanlı'yı iki ayyaş tarihe gömdü. çok da iyi oldu. ellerine kollarına sağlık. siktirolun gidin kulluk yapacak padişahınızı başka ülkede arayın.

  • vodafone arena'nın zeminine örtü sermek

    bence yanına başka stat yapıp direk orada oynayın. salon ile oturma odası stayla.

  • türk sinemasının en enteresan filmi

    arabesk.