mentollu sigara6
profili

  • ak parti'nin neden kazandığını anlamayan muhalif

    seçim günü annemi aradım. sesi bir garip geliyordu. oğlum dedi, ben bu sefer "onlara" verdim oyumu dedi. bak adlarını ağzına almadı. bir söz verdiler, aklıma girdiler. olur da yaparlarsa vicdanım rahat etsin diye oy verdim dedi.

    verdikleri söz de ne biliyor musunuz? abime iş bulacaklarmış. hikayeye biraz daha geriden başlayayım.

    babam 8 yıldır kalp ve böbrek hastasıydı. 1 ameliyat, 2 anjiyo ve toplamda 5 ağır kriz geçirdi. bu süreçte battı, iflas etti. çalışamadığı için 2-3 sene bağ-kur primlerini ben ödedim.

    geçen yıl gene kriz geçirince malulen emekli olmak için uğraşmaya başladı. yüzde 55 iş göremez raporu verdikleri halde sgk emekli etmedi. yüzde 60 olması gerekiyormuş. akp ilçe binasına gidip üye olsa emekli edileceğini bildiği halde gurur yapıp gitmedi. 6 ay önce benim düğünümün ertesi günü kriz geçirdi, kaybettik.

    kız kardeşim üniversite okuyor. normalde babası vefat etmiş kişilere kyk yurtlarında öncelik verilme zorunluluğu vardı ama bunu kaldırmış elbette akp. şurada anlattım durumu (bkz: 2015 kyk yerleştirme rezaletleri)

    annem şu an memlekette tek başına yaşıyor. eline geçen para aylık 440 lira. ölüm aylığında devlet 3 te 1'ini kesiyormuş maaşın.

    ağabeyim de memlekete 3 saat uzaklıkta bir ilde asker. senelerce terör bölgelerinde çalıştı. artık yıprandı, biraz da annemi de yalnız bırakmamak için memlekette iş bulup dönmek istiyor.

    işte tam bu esnada devreye iki çakal tanıdık giriyor. seçime bir gün kala annemi "oğluna iş bulacağız" vaadiyle kandırıyorlar. bu zamana kadar bizim ailemizden akp'ye bir oy bile çıkmadı ama annemin çaresizliğini kullanarak attırmışlar bu sefer. bakın abime gitmiyorlar "sana iş buluruz" diye. alacakları cevabı biliyorlar çünkü. anneme gidiyorlar.

    ah be anne dedim. seni bu hallere düşüren zaten onlar. babamın ölümüne sebep olan, kız kardeşimi sokakta bırakan, oğlunu işsiz bırakıp orduya katılmak zorunda bırakan onlar. hiç mi düşünmedin bunları?

    diyemedim tabi. bir de bunları düşünüp iyice vicdan azabı duysun istemedim.

    akp'nin neden kazandığını çok ama çok iyi anlıyorum ben. insanları gün be gün yoksulluğa, çaresizliğe iten politikalar güderek semirdiğinizi, sonra da devletin kasasından üç kuruş yardım yaparak size minnet duymalarını, borçlu hissetmelerini sağladığınızı... hepsini biliyoruz. bunları yapmıyoruz diyebiliyor musun? inkar edebiliyor musun?

    haysiyetsiz, şerefsizler.

  • kara para aklandığından şüphelenilen işler

    şehir dışlarında bulunan, kazık fiyatlı restoranlar: gittiğiniz zaman en fazla bir iki masayı dolu görürsünüz, kalabalık olmasın diye fiyatları köklemişlerdir. vergisini falan düzenli kuruşu kuruşuna da öderler nasıl oluyorsa.

    gene benzer şekilde küçük yerlerde şehir dışlarındaki oteller, benzin istasyonları.

    otobüs firmaları. otobüsün yarısı boş olmasına rağmen biletlerin tamamı satılmış gibi bilet keserler.

    bu işlerin tamamını birden yapan adam tanıyorum ben.

    bu arada iş yaparak para kazanan adamın kara geçmek için vergi kaçırırken, namussuzlukla kazanılan paranın vergilendirilmeyle aklanabilmesi ne ironiktir değil mi?

  • kod yazma olayının %90 copy paste olması

    bir gün emekli bir bilgisayar mühendisi lüks bir restoranda oturmuş, canı ne çektiyse sipariş etmiş, bir güzel yemiş.

    kasada hesabı ödeme vakti gelince hemen bilgisayarın başına geçmiş, google'dan system.console.writeline(@"bunu hesaba say :-)") komutunu kopyalayıp derlemiş, çalıştırmış exe'yi.

    restoran sahibi "yazdığın program güzel ama iki saattir burda oturmuş yemek yiyorsun, oysa bu programı google'dan bir dakikada kopyaladın. sence bu adil mi?" diye sormuş.

    mühendis cevap vermiş. "hayır, kırk yıl artı bir dakika!"

    mınagoduum paran yok madem bok mu var o kadar yedin diye çevire çevire dövmüşler bunu.

    not: zamanınızı çaldığım için özür dilerim.

  • alternatif mhp seçim sloganları

    canın isterse türkiye
    işine gelirse türkiye
    şimdi böyle mi olduk türkiye
    canın sağolsun türkiye
    o eli bi indir türkiye
    ne cenazeme ne cenazene türkiye
    hiç şimdi senle uğraşamıycam türkiye
    ağzından çıkanı kulağın duysun türkiye
    terbiyesizlik yapma türkiye
    ayıp ayıp, elimde büyüdün türkiye
    seni pezevenklerin elinden ben aldım türkiye
    nasıl biliyosan öyle yap türkiye
    yarın bir gün kapıma gelirsin türkiye
    bu kapıdan çıkarsan bi daha giremezsin türkiye

  • ne diyorlardı seni başkan yaptırmayacağız

    http://www.radikal.com.tr/…ye_soz_vermistim-1413865

    "ne diyorlardı, seni başkan yaptırmayacağız… bu sözün aslında türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmayacağızı ifade ettiğini çok iyi biliyoruz." diye devam ettirmiş sözünü.

    o başkan olmayacak da kim olacak? kılıçdaroğlu mu olacak? sen mi olacaksın? hayır, o olacak o; tayyip usta. siz onun yanında bir hiçsiniz anlıyor musunuz? bir hiç. gözünde pul kadar bile değeriniz yok. ama şunu iyi bilin, ne oğluna, ne dört bakanına ne de partisine hiç bir şey yapamayacaksınız. yıkamayacaksınız, dağıtamayacaksınız, mağlup edemeyeceksiniz onları. çünkü onlar birbirilerine sevgiyle saygıyla değil, parayla pulla bağlılar. onlar birbirilerinin arkasını kollarlar. onlar bir parti. onlar güzel bir parti. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun?!

    dokunmayın artık partisine. dokunma onlara. dokunma oğluna, bakanına... eğer onların kılına zarar gelirse o, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan o, tayyip usta, hiç düşünmeden çeker vurur hepinizi...

  • hdp'lilerin dokunulmazlık için dilekçe vermesi

    hdp'yi kapatmadığınız sürece kürt siyasi hareketine zarar veremezsiniz. adamlar bundan korkmuyor zaten. hapis yatmayan kürt siyasetçi mi var doğru düzgün? 80 vekilin hepsini birden hapse atsanız başka bir 80 kişi ile yola devam ederler. kck operasyonlarında 10 bin kişiyi aldınız, ne oldu? duraksadı mı kürt hareketi.

    ulan örgütü bile 16 senedir bir adam hapisten yönetiyor. hapis onlar için inzivaya çekilmekten çok farklı değil.

    ama siz, siz var ya siz. hani o kuş tüyü yataklarda sarıp sarmaladığınız nazik götünüz var ya. siz hapse girdiğinizde o zaman göreceğiz o nazik götleri.

    10 ay cezaevinde kalan adam 20 senedir anlata anlata bitiremedi. kendisi gibi ödü patlıyor sanıyor zaar herkesi.

    chp ve hdp birlikte kanun teklifi vermeliler dokunulmazlıkların kaldırılması için. sırf şu mhp'nin akp'yi kurtarmak için atacağı taklaları izlemek için istiyorum bunu.