blue or green5
profili

  • 31 ağustos 2023 şampiyonlar ligi kura çekimi

    gencler egleniyor muyuz? turu gectik de ben mi kacirdim?

    bozmayin konsantrasyonu.

    aksam su turu bir gecelim ondan sonra keyfini cikaralim.

    tanim: sampiyonlar ligi muhabbetinin en sevdigim kismidir. o toplarin yuvarlanmasi, kagitlarin acilip takim isimlerinin okunmasi. offf aksam olsun su turu gecelim baska bir sey istemiyorum.

  • kira artışına %25 sınır getirilmesi

    benim gibi yillardir kiracisina insafli davranan ve bu sebeple düsük kirada takilan ev sahiplerine atilmis büyük kaziktir.

    dogup büyüdügümüz babadan kalma bir evimiz var kardesimle ortak. 2 sene önce yillardir kiracimiz olan aile ev sahibi oldu ve bizim evden cikti. babam hayattayken ve sonrasinda cikana kadar zammi hep bu aile belirledi biz de eyvallah dedik. kendileri evden cikinca yeni kiraci aramadan önce haliyle evi kontrol ettik eksik gedik bir sey var mi diye. bir de ne görelim, yillardir kiracimiz olan aile evin anasini sikmis, resmen ahira cevirmis.

    kardesime oglum evi bu halde kiraya vermek ayiptir günahtir evi bir elden gecirelim dedik ve 2020 yilinin parasiyla tam tamina 26bin tl tadilat parasi ödeyerek evi adam ettik.

    bir iki ay sonra yeni kiraci bulduk ve zamaninin emsal bedeline kiraya verdik. bu zamana kadar %5-10 bandinda insan gibi kira zammi yaptik.

    sene oldu 2022, reel enflasyon oldu %150 ama bize düstü %25.

    kiracimiz su an emsallerinin kira bedeli 8-9bin tl bandinda gezen evimizde 2.750 tl'ye oturmakta. gecen zam icin aradik malum enflasyon, ekonomik kosullar hem kendimizi hem de onlari magdur etmeyelim diye 5bin tl yapalim dedik kirayi. ama kiracimiz ben anlamam yasal artis orani %25 diyerek saniyesinde kesip atti. elimiz kolumuz bagli kaldik öyle. bekle 5 sene dolsun kira tespit davasi ivir zivir derken bir dünya ugras. care kentsel dönüsüm.

    isin özeti; her ev sahibini kaygisizlar dizisindeki haci gaffur zannedip genelleme yapmayin amk. kiracisina insan gibi davranan benim gibi binlerce ev sahibi var bu ülkede. ekonomik kosullar normaldir ama ev sahipleri ortak kararla piyasayi sisirip astronomik kira zammi isteseler haklisiniz da ülkenin hali ortada.

    ülkenin ekonomisinin icinden gecip fiyatlari arsa cikaran ve sonrasinda oy kaygisiyla kiracilara yanlayan iktidar partisi üyeleri size benim vergimden giden her kurus haram zikkim olsun.

  • alpay özalan

    ya kardesim bu ve benzeri ilkokul mezunu kara cahillerin milletvekili olabildigi bir ülkeden kim ne kadar umutlu olabilir? saka gibi lan.

    bu ve benzeri egitimsizler kimdir amk ki benim, ailemin, coluk cocugumun gelecegi ile alakali karar merci olabiliyorlar.

    böyle yönetilen bir ülkeye sen 1 trilyon dolar yatirsan ne yazar, 10 yila basladigi yere geri döner.

    tanim: vasifsiz milletvekili.

  • 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı

    şans faktörü yanımızda olursa çok rahat kazanacağımız maçtır.

    not: bafi

  • gelmiş geçmiş en iyi vampir filmi

    daha önce yazilmis ama ben yine de yazayim,

    (bkz: interview with the vampire)

    üstüne tanimam.