cbellow17
profili

  • imamoğlu belediye seçimini kaybederse olacaklar

    yahu genel seçimler gitmiş adamlar 2028e kadar mutlak yönetimi ele almış. anayasa mahkemesinin kaldırılması konuşuluyor ama ibb chp'nin olursa her şey düzelecek sanıyor. kanal istanbul olmazmış adam anayasa mahkemesinin dediğini takmıyor . akp'nin içinden çıkan ya da o çizgide olan adamlara gittin 39 milletvekili verdin. onlar da şimdiden gidiyor akp'ye yanlıyor. yarın birlikte anayasa çıkartma ihtimalleri yüzünden uykumuz kaçıyor adamın derdi ne imamoğlu.

    keşke ben de sizin gibi cahil olsam da 14 mayısta böğrüme saplanan acıyla aylardır yaşamak zorunda kalmayıp böyle belediye alınca falan sanki çok şey değişecek gibi sevinebilsem

  • erkan can

    sevilen bir kişinin yapılan hatası bizim gibi doğu kültürlerinde hemen kapatılmak isteniyor. şurada "236 promil alkol ile araç başına geçen adam" diye başlık açılsa eminim herkes onu linç edecek. cinayete teşebbüs mü denmeyecek. trafik canavarı mı denmeyecek kim bilir neler söylenirdi. ama olayı yapan sevilen kişi olunca yorumlar değişiyor. ah be abi sen bize lazımsın falan deniliyor. yine bu insanlara başka konuda bir şey sorun ülkedeki yozlaşmadan adamına göre muameleden dertlidir.

  • beşiktaş'ın ligden düşürülmesi

    haha bak bak nasıl da algı kasıyorlar caydırıcı olması için böyle karar sürpriz olmazmış. neymiş olay yaşanmış bir olayın videosunu paylaşmak.

    arkadaş sizin kongrenizde hakan şükür ve arif erdem 15 temmuz darbe girişimi sonrasında bile ihraç edilemedi. ve ihraç edilememe kararı tüm kongrede sevinç çığlıklarıyla kutlandı. dönemin spor bakanı da çıkıp tepki gösterdi. o zaman da bu hassas arkadaşlar çıkıp caydırıcı olsun galatasaray ihraç edilsin dedi mi? ya da zamanında bilmiyorlarsa şimdi öğrendiler şimdi diyecekler mi? bekleyip göreceğiz.

  • borsa istanbul

    doların önüne set çekildi istedikleri zaman vanayı açıp kapatıyorlar.
    altın dünyada aynı durumda.
    kkm faizleri düşürüldü.
    mevduat faizleri düşürüldü.
    ev araba almak hayal oldu.
    borsa şişti geri çekilme bekleniyor

    ne yapacak arkadaş bu insanlar? paraları getirelim size verelim de rahatlayın dedirten piyasalardır.

  • 32'li tuvalet kağıdı ile toplu taşımaya binmek

    bizim millet kadar tuhaf kalıpları olan başka millet var mı bilmiyorum. arkadaş tuvalet kağıdını taşımaya utanır. ped alır siyah poşete koyarlar. bira alır gazeteye sararlar.

    çünkü bizim insanımız tuvalet yapmaz.
    çünkü bizim kadınlarımız regl olmaz.
    çünkü bizim ülkemizde kimse alkol almaz.

  • %180 enflasyonda 1. parti olamayan muhalif lider

    ertesi gün istifa etmesi gerekirken bir de utanmadan cumhurbaşkanı olmaya çalışan kemal kılıçdaroğlu'dur.

    her fırsatta hükümet kanadından gelen rezillikler karşısında "bu avrupa ülkesinde olsa elli defa hükümet düşerdi." demeyi biliyor muhalefet partileri ama kendi rezilliklerini onlar da görmüyor.

    %180 enflasyonun olduğu insanların inim inim inlediği bir ekonomik buhranın ortasında bile hala 2. parti kalıyorsan, akp'nin oylarını eritip erken seçime gitmeye zorlayamıyorsan sizin de istifa etmeniz gerekir. demek ki siz en kötü senaryo da bile bu ülke insanına umut veremiyorsunuz. halkı suçlayıp bunlar bidon kafalı demek en kolayı.

    edit: suçu halka atıp sıyrılmak en kolayı. yerel seçimlerde doğru adaylar gösterildiğinde istanbul ankara ve diğer büyük şehir belediyelerinde nasıl kazandığın ortada. uzaydan mı geldi o seçimlerde oylar? yap bakalım mansur yavaşı cumhurbaşkanı adayı. imamoğlu'nu parti lideri oylar artıyor mu artmıyor mu görelim.

  • karı koca kavgasına lazer tutan eleman

    ne güzel dünya değil mi? kadın geliyor çatır çatır adama vuruyor ama olaydaki mevzu lazer. o kadın tüm gücüyle erkeğe vurursa başlık lazer. erkek tüm gücüyle kadına vurursa kadına şiddet. mevzu şiddetin yanlışlığı mı? yoksa başka şey mi?

  • ekrem imamoğlu'nun 3 kat ucuza metrobüs alması

    dün 160 metrobüsün teslimi sırasında yaptığı konuşmada metrobüslerin 2010 yılında tanesi 1.250 milyon euroya alındığını kendilerinin ise 7.5 milyon tl yani 410 bin euroya aldıklarını söylemiştir. araba fiyatlarının uçtuğu şu dönemde bile metrobüsleri 10 sene öncesinden 3 kat ucuza almıştır. üstelik yerli milli diye diye şov yapan akp'nin yaptığının aksine bu ülkede üretim yapan firmalardan almış. bunun akpli yetkililer tarafından izahının yapılması gerekir.

    edit:bazı arkadaşlar inatla bu durumu hala savunmaya devam ediyor. 1 milyon 250 bin euroya alınan metrobüs araçları mercedes değil hollandalı şirket phileas'tan alınmıştı. şirkette zaten battı kapandı. yani akp'nin belediyeyi yönettiği zamanda sanki tüm metrobüs alımları mercedesmiş gibi sadece onunla kıyaslamak esas saçma durum.

  • imkan olsa öğrencilere dağıtılması istenen kitap

    (bkz: the story of art) özellikle bizim gibi estetik kaygıları en düşük seviyede olan bir toplumda belki de üzerine gidilmesi gereken konulardan biri olduğu için bu kitabın tüm öğrencilere dağıtılmasını isterdim.

    steve jobs ürünleri onaylamadan önce günlerce görüntüsü hakkında çalışırdı sırf doğru tonda beyazı bulabilmek için yüzlerce beyazı inceledikleri söyleniyor. bu estetik kaygısı bence şuan apple'ı apple yapan ana unsurlardan biri.

  • 2021 rusya gp

    yarışı hamilton değil net max kazandı 18 sıra yükseldi ve fark çok açılmamış oldu üstüne güç ünitesi değişti. üstelik bunu mercedes'in üstün olduğu pistte yaptı

  • 8 mayıs 2021 beşiktaş'ın doğranması

    arkadaş ben de beşiktaşlıyım doğranma falan yok. top aut verildi diye 3. golü yiyorsan bunu hakeme bağlayamazsın. koca saha geçiliyor de gol atılıyor. ona bakılırsa atiba ikinci sarıyı alsa alır. beşiktaş ilk önce futbol oynayacak sonra hakem varsa konuşuruz. beşiktaş futbol oynamıyor ki neyin hakemini konuşacağız. derbide ev sahibi takıma 14 dakikada iki sarıyı çat çat çıkardı verdi. ben hakem + var mükemmel maç yönetti demiyorum ama dakika 80 itibariyle maça etki etti diyemem

  • recep bayraktar'ın köpeklerine el konulması

    köpeklere iyi mi bakmış? büyük olan köpeğin kulakları kesilmemiş mi? ekşi sözlük de çıldırdı iyice. şu adamı savunmak için nasıl bir saf olmak lazım.

  • 2020 macaristan gp

    pembe mercedesler bence en çok hamilton için kötü çünkü onları görünce aklı olan herkesin düşüncesi şu eski mercedes bile dereceye giriyorsa maharet gerçekten arabadaymış şeklinde olacaktır.

    bu yüzden de mercedes'in tarihi bir araç yaptığını kabul ediyorum ama hamilton'un tarihin en iyi pilotu olduğuna inanmıyorum. hadi hamilton süper diyelim bottas da mı süper pilot? hadi ikisi de süper perez ve stroll da mı harika?

    bunlar mümkün değil bence harika olan mercedes mühendisliği. şundan eminim o aracı verstapen'e versen her yarışta kesin geçer demiyorum ama çoğu yarışta hamilton'u ezer geçerdi.

  • 2020 otomobil ötv indirimi

    insanların temel ihtiyaçlarına zam üstüne zam gelirken ötv indirimi yapılması etik olmaz. o yüzden akp'nin yapabileceğini düşünüyorum.

  • pilotların 70 saat çalışıp 70 bin tl alması

    pilotların 70 bin tl ya da doktorların 20 bin tl almasını değil de bir mühendisin 3 bin tl almasını ya da bir öğretmenin 4bin tl ile çalışmasını konuştuğumuz gün belki de herkes hak ettiğini alacak. yani onlar fazla almıyor sen az alıyorsun güzel kardeşim anlayın artık şunu. nedense fakirin fakire ettiği zulmü kimse kimseye etmiyor. patronu savunacağınıza çalışanları savunun bir kerede

  • asker selamı veren futbolcuların bedelli yapması

    ulan şunu neden kafanız almıyor. vatan sadece askerlik yaparak sevilmiyor. adam mühendis tai'de aselsan'da çalışıyor bedelli yapıyor ama size göre vatan haini öyle mi?

  • yeni mezun mühendisin 2 bin 500 tl'yi beğenmemesi

    adam ilan açmış.

    -ingilizceyi çok iyi bilen
    -askerliğini tamamlamış
    -seyahat engeli olmayan(oradan oraya yollucam seni diyor)
    -solidworks autocad'ten birini ve en az bir analiz programı bilen
    - tercihen(almanca, rusça ve arapça) dillerini bilen
    -esnek çalışma şartlarına uygun( eşek gibi çalıştırıcam mesai ücreti vermicem diyor.

    ve bu adama 2500 tl vereceksin.

    diğer taraftar hiçbir eğitimi olmayan asgari ücretli 2000 tl alacak ve siz bunu savunuyorsanız katıksız .. çocuğusunuz net.