kryptos19
profili

  • irem dericinin photoshop terk albüm kapağı

    photoshop kendi aracını resim üstünde bırakamayacağına göre bir windows'tan screenshot alındığı anlaşılıyor. buradan da görseli hazırlayanın ms-dos terk olduğunu anlıyoruz.

  • ekşi sözlük yazarlarının çoğu kötü insanlardır

    aktroller hariç çoğunun art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama büyük bir çoğunluğu bildiğin dümdüz moron. bu kadar kolay oltaya gelen bir güruh daha yoktur, bahsi bile açılmayacak tıynetteki insanları, olayları ısrarla gündeme taşıyorlar. popin mi azaldı? ekşi sözlüğe laf çak, işlem tamam.

  • bu kışı yalnız geçirmeyelim kampanyası

    şaka maka epey tutmuş bu başlık. e tutar tabii. naylon sevişmelerden usanıp "çakma plastik aşk" ların peşinde koşan kauçuk insanların sürüsüne bereket.

    etrafınızdaki manipülatif asshole'ların bolluğundan, güvenememekten falan dert yanıyorsanız, kuvvetle muhtemel siz de benzer bir karaktere sahipsiniz. bilhassa internet bu gibi arıza tiplerin avlandıkları yerlerin başında yer alıyor. manipülasyon fiziksel ortamda da mevcut elbette, ancak biraz deneyimliyseniz, şıp diye ayırt edebilirsiniz, sanal ortamda bu imkansız olmasa da çok zor.

    esasen tinder'da sikiş arayanla aranızda kategorik olarak bir fark yok. o one night stand arıyorsa, siz de muhtemelen one night romance arıyorsunuz, battaniye altında sarılıp bir hafta sonra kıçına tekmeyi basacağınız bir saftirik arıyorsunuz.

    cinsellikle romansın mutually exclusive olduğu safsatasından uzaklaşmadığınız sürece plastik kalmaya mahkumsunuz. insanlara güvenmediğiniz sürece de yalnız kalmaya mahkumsunuz. ne kadar hap yutarsanız yutun, ne türlü yalanlarla kendinizi kandırırsanız kandırın, siz ya da çevreniz değişmedikçe içinde bulunduğunuz durumlar da değişmeyecek.

  • 21 ağustos 2017 wikipedia yasağının kalkması

    dns var, vpn var, zenmate var, 0wikipedia'dan girebiliyom ben ya diyen piç kurularının götünü keserseniz gerçekleşebilecek eylem, aksi takdirde hava cıva.

  • insanlara çomar deyip hoşgörüden bahsetmek

    dam üstünde saksağan, gemilerde talim var. insanlara çomar demekle hoşgörülü olup olmamanın ne ilgisi var?

    çomara çomar demeyeyim, hoşgörüvereyim, bu mu mesele? alametifarikası hoşgörüsüzlük olan bir tek hücreli organizmaya ben ne sikime hoşgörü göstereyim at kafası?

    çomar sözü seni rahatsız ediyor, çünkü içten içe bütün pisliğinin farkındasın. tek derdin birileri çıkıp da seni bu pisliğinle yüzleştirmesin.

    size hoş görü gösterilince hırsızlıktan, arsızlıktan, çirkeflikten, yalandan dolandan, ikiyüzlülükten vazgeçeceğiniz yok sayın amunakoduklarım. yüz verince gelip halıya sıçanlara hoşgörü moşgörü yok, sie.

  • dövülen kadın görünce doğru hareket tarzı

    günümüz türkiyesinde, döven kişiyi "cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor" diyerek ihbar etmek. bir dakika içinde olay yerine çevik kuvvet taburu intikal etmezse şerefsizim.

  • binali yıldırım ekşi sözlük'e gelse alacağı nick

    (bkz: bizemadikattilar)

  • milletin ilk seçimde yine akp'ye oy verecek olması

    (bkz: make türkiye çomar again)

  • ak parti başkanlık için harekete geçiyor

    güzel. ohal'den istifade böyle bir işe girişiyorsanız, artık bir daha malum şahsa diktatör dendiğinde mızmızlanmaya hakkınız kalmamış demektir.

    (bkz: #4019378)

  • hüseyin avni coş

    (bkz: şuayip)

  • netflix türkiye

    biliyordum çeviriyoruz ayağına yatacaklarını, bilhassa yazmayayım dedim, hemmen damladı bir tanesi.

    yavrum evladım, ben çevrilmesini beklemek zorunda mıyım? süper ingilizcem var diyelim ki. yayınla tüm sezonları, sonra da peyderpey çevir, engel ne?

    engel şu: drm denen çağ dışı illet. region'lara göre yapılan pazarlıklar, sineğin yağını çıkartmalar. şimdi uyanık netflix efendi elini fazlaca cebine atmadan, şark kurnazı sultanahmet esnafını aratacak biçimde amerika'yla aynı fiyatı dayıyor, ama sana içeriğin 10'da birini sunuyor. "sen hayırdır?" diyenlere de yerelleştiriyorum ayağı çekiyor. kusura bakmayın, ye-mez-ler.

  • türban takan kadına tekme atma hakkı

  • et yediği halde kurban bayramı vicdana gelen tip

    bayram ne bayramı? kurban bayramı; arapçası da, farsçası da bu manada. ibrahim peygamber oğlunu adak olarak sunmaya kalkınca allah "ya ibrahim ne gerek vardı ahahah, alemsin yaw" deyip hayvan adak sunmasının kafi olacağını söylemiş. bu hikaye her üç ibrahimi dinin kitaplarında yer aldığı halde sadece müslümanlar ibadet ödevi olarak yontmuş. nedeni, nasılı ayrı tartışma konusu.

    neticede bayram, fakirler de et yiyebilsin bayramı değil, gayet de allah'a inanmışlık göstergesi olarak adak sunma ritüeli. öyle olmasaydı, kasaba gidip yirmi kilo et sipariş etmekle koyun kurban etmek arasında bir fark olmaması gerekirdi. ne kadar fakir fukara edebiyatı parçalansa da, bu bayramın esasen paganistik bir ritüel olduğu gayet net gözüküyor.

    dolayısıyla endüstriyel et tüketimiyle kıyaslayıp, "vopırları lüpletmeyi biliyosun" diyebilmek için önce sokakta kan akıtma ritüelinden vazgeçebilmek gerekiyor; peki vazgeçebiliyor musun sevgili müslüman?

  • ışık hızının sınırlandırılmış olması

    (bkz: adil kullanım kotası)

  • fridanin parcalanmis omurgasi

    (bkz: #60375587) cevab veriyorum.

    1. ekşi sözlük akademik bir ortam değildir. bir çöplüktür. çöplükte intihal olmaz diye bir şey olmaz. götünüzden element uydurmayın.
    2. intihal = entelektüel hırsızlıktır, yalnızca akademiye özgü bir kural değildir. kendi yapmadığı bir şeyi aynen, ya da paraphrase ederek kendisi yapmış gibi göstermektir, etik değildir. "çalıyor ama çalışıyor" denen kamu görevlileriyle arasında kurulan bağ, sevdiği bir yazarı savunacak diye kendini paralayan müritlerinin "çalmışsa çalmış ben yazdıklarından çok bilgileniyorum yea" tarzı gerzekliklerinden kaynaklı.
    3. entry'lerini sildiği için şimdi üfürmek biraz daha kolay elbette, turing efendi de silmiş ama larker'ın entry'leri duruyor. alıntı dediğin şey belirgin kılmak için tırnak içine alınır(sözlükteki spoiler kullanımı gibi). başka bir sayfadaki içeriği link vermek yerine alıntılamak ne kadar etik onu ayrıca tartışalım. (bkz: madde 10)
    4. internette telif hakları tartışmalı bir konu değildir. bütün hakları mj'e devretmeden önce copyright nedir copyleft nedir bunları bir öğrenelim. kaldı ki intihal mevzusuyla fikri mülkiyet mevzusu bambaşka şeyler. fikri mülkiyet özünde cebinizden ne kadar para çıkacağıyla ilgili bir mevzudur. intihal ise ahlaki bir meseledir.
    5. internet üzerinde açık kaynaklardaki yazıları/resimleri vs. kullanarak yeni bir eser oluşturamazsınız. bunların bazılarının telif koşulları bellidir, önemli bir kısmının belli değildir. belli olmayanları doğrudan veya değiştirerek alıp kullanamazsınız. senin twitter'da ekşi'de falan komikli caps yapmandan bahsetmiyorum elbette. konuyla alakalı olarak (bkz: ekşi şeyler/#60314380)
    6. o yüksek standarttaki dil dediğin şeyin yazarı efsunladığı, yüce bir bilim insanı gibi kodladığı ortada. ekmeğini buradan kazanan bir vatandaştan bahsediyoruz. arakladığı yazılarda biraz daha gündelik bir dil kullansaydı (ki denk geldiğim siyasi gündeme dair entry'lerinde ortalama sözlükçüden bir farkı yoktu) ve yine başkasının emeğine çöreklendiği halde tepki çekmeseydi o zaman bir çifte standarttan söz edebilirdik belki.
    7. fpo'nın kabahati alıntı olan kısımları anlaşılır yapmamak. evet. tam da bu. intihalin tanımını yapmışsın farkında olmadan. yüzde kaçı alıntı yüzde kaçı orijinal diye bakmak kolay urkund var. amma ve lakin urkund intihalin etik boyutuyla ilgilenmez.
    8. saf goygoy. geçiniz.
    9. goygoy über alles. akademik ortam sırf laf olsun diye saçma sapan kurallarla işleyen bir fanus değil, işleyiş mekanizmasını içselleştiremiyorsan o senin sorunun.
    10. alıntı açıkça belirtilse muhtemelen debeye girmeyecekti. işte altın cümle bu. teşekkür ederim ben daha iyi ifade edemezdim. gerisi goygoy.
    11. fpo'nın paylaştığı konuların ülkemizde hala tartışılan konular olması onun kendisinin olmayan çalışmaları kendisininmiş gibi sunmasını haklı çıkartmıyor.
    12. (bkz: ekşi sözlük scholar/@kryptos)
    evet, sözlükte içerik bakımından moderasyon kalktıktan sonra bu gibi üçkağıtçılıklar daha yaygın oldu, doğrudur ve sen de bunu onaylıyorsun öyle mi?
    13. valla hiç açık uç bırakmamaya çalışman cansiperane bir savunma çabası değilse nedir merak ediyorum? sözlükteki linç kültürüyle ilgilenmiyorum. linç edenlerin ekserisinin kıskanç fenolar, yahut muhafazakar göt kılları olması da ilgimi çekmiyor. ortada bir yanlış var, yanlışı yapan hatasını kabul etmeden sıvışmış, yaptığı yanlışı savunmaya çalışan dalkavuklar ise hala burada. benim de en çok bu canımı sıkıyor.

  • iyiyim ananın amı

    samimi bir hal hatır belirtme şekli.

    - nassın yarraam?
    - iyiyim anaan amı.

  • ay'da yapılaşmanın başlaması

    (bkz: ağaoğlu my moon)

  • 65 bin liralık kurbanlık

  • ışid'in cumhurbaşkanı erdoğan'a tağut demesi

    (bkz: ahmet tağutoğlu)