punkthesystem21
profili

  • naci görür'den artık gına gelmesi

    6 şubat depreminde amcamı, yengemi, kuzenimi, yeğenimi ve onlarca aile dostumuzu kaybettim.

    depremin 3. gününden itibaren 10 gün boyunca bölgedeydim. bu acıyı ya yaşayan ya da direkt gören bilir.

    bazılarına gına gelmesini anlayabiliyorum. pembe bulutlarda yaşadığını zannetme hissi daha ağır geliyor sanırım. öyle zannetmek istiyorlar. ya da çaresizlikten yeter ne olacaksa olsun diyorlar.

    ama kazın ayağı öyle değil arkadaşlar. bir nefes için günlerce mücadele edince bu adamın çabasının hiç de boş olmadığını yürekten hissediyorsunuz.

    bana kalırsa depremle ve alt başlıklarıyla ilgili her gün en az 1 saatlik yayın olmalı. bu da benim fikrim.

  • 10 ağustos 2023 adana demirspor nk osijek maçı

    benim için gecenin en önemli maçı.

    saldır şimşek.

  • 6 mart 2023 k. kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması

    normal şartlarda kemal kılıçdaroğlu'nun adaylığında benim ve benim gibi düşünen muhalif kişiler açısından herhangi bir problem yok.

    gerçekten ilkeli, düzgün, karakteri sağlam, ayakları yere basan bir adam. belki bir ecevit olamaz ama aynı devletçilik ilkelerine sahip. hepsinden öte hırsız değil.

    amaaa...

    halk olarak iktidar kanadına, yandaşlarına, paydaşlarına, ülkedeki hukuksuzluklara, liyakatsızlıklara ve pişkinliklere o kadar fazla kin ve nefret doluyuz ki kemal kılıçdaroğlu olursa mizacı gereği tüm bu bize dayatılan ve yaşatılan şeyleri sineye çekeceğinden eminim.

    çünkü hesap sorabilecek ve yargılayabilecek, gerektiğinde masaya vurup tüm bunları öttürebilecek basiret maalesef ki yok. pasif agresif tavırlarla bu ateşi söndüremez.

    "boşverin çocuklar/gençler biz önümüze bakalım. yaşasın güçlü büyük türkiye yihuuu" deyip geçmişe sünger çekecek. ve yanındaki yöresindeki şakşakçılar da "cumhurbaşkanımız doğru söylüyor, geçmişi deşip napacaksınız? şucu musunuz bucu musunuz siz?" deyip durumu normalize edecekler.

    işte sırf bu yüzden halkın antipatisini kazanmış, halkın nabzını es geçen, partisinin gücünü lehine mal etmeye çalışan kılıçdaroğlu'nu değil; halkın sesi soluğu haline gelmiş, rüzgarı arkasına almış, birbirinden farkı ideolojik görüşlere sahip kitlelerce ortak saygı duyulan ekrem imamoğlu, mansur yavaş, muharrem ince gibi isimleri sahada görmek istiyorum.

    şunu da unutmayın: bu cumhuriyeti kuran mustafa kemal atatürk henüz 42 yaşındaydı. dedelerden medet umma sevdanızı rafa kaldırın artık.

  • adıyaman'da çocukların 2 ambulansı yakması

    sjw duyarcıları gelip; “kimbilir hangi yakınını kaybetti de böyle minik tepkiler verdi yavrucaklar.” demeden önce direkt söyleyeyim:

    bu piçlerin de, bu piçlere bu özgüveni aşılayan ailelerinin de, sırf linç korkusuyla bu olayları görmezden gelip sümen altı edecek kamu yetkililerinin de anasını sikeyim.

  • merve taşkın'ın ayda 200 bin lira kazanması

    belki doğrudur ama fotoğraftan anladığım kadarıyla o parayı sadece influencer olarak kazanmıyordur. bu da bir gerçek.

    edit: lan ne pis adamlarsınız ya mesaj kutum pornhub'a döndü attığınız fotolarla. *

  • beni galatasaray'a al abi irfancan da mutsuz

    kaynağa bak: takvim

    hani her yeni gün gazetelerinde sürmanşetten kocaman puntolarla emekliye müjdeli (!) haberler veren bir paçavradan bahsediyoruz.

    "iddia edildi" tarzı haberciliğin baş mimarlarından bir oluşumu, kaynak olarak belirtmek bile başlı başına bir rezillik aslında.

  • 28 nisan 2021 psg manchester city maçı

    psg ard arda iki gol yiyince, psg token'ın fiyatı da bir anda %20 düştü. *

  • ekşi sözlük yüzünden ayrılan kız

    işim yoktu, uzun uzadıya okudum.

    yorumumu yapıp çekileyim:

    özel hayatını anonim bir ortamda, hiç tanımadığı insanların ağzına meze eden bir karakter yoksunu isen; e karşındaki kişinin de onurlu bir davranış sergileyip senden sıyrılmak istemesi kadar normal bir davranış biçimi yok.

    kıza acıdım. hala sevgisinin arkasına sığınıp ikinci şans vermiş bir de. bilememiş ki senin o ilişkiyi 'yaşamaktan' ziyade 'sergilemekten' keyif alan bir tip olduğunu.

  • üstteki yazara bir iftira at

    bu başlıkta sürekli yapılan ama bu sefer nick'e cuk oturan iftira. *

    (bkz: fetöcü)

  • beymen'de satılan fordçu tişörtü

    trend paket olduğu için ilgimi çekmeyen t-shirttür.

    bunun titanium x paketlerinde göbek deliğinden başlayıp vücudun geneline ısı yayan bir mekanizma mevcut. ama işte o da hala internette 5.799 tl olduğu için indirim bekliyorum. *

    edit: ürün linki isteyip durmayın yok öyle bir şey. ulan espriye alt yazı geçtiğimiz bir ekşi sözlük dönemine girdik teeeey. *

  • kilometre düşürmek dolandırıcılık mıdır sorunsalı

    üst edit 2: arkadaşlar konuyla ilgili kişinin telefon numarasını başlık olarak açmak nedir yahu? haklıyken haksız duruma düşmek bu. sizden ricam o başlığa bir şekilde yazmış kişilerin yazdıklarını silmesi. kişiyle ben görüştüm, aracın kilometresinin yanlış (?) girildiğini söyledi, fotoğraf istedim; yarına kadar atacak. atmazsa suç duyurusunda bulunuruz, ifşa olur. bu şekilde yaptığınız kvkk gereği tamamen suç. yapmayın arkadaşlar. lütfen.

    üst edit 1: satıcı kişi 7-8 defa ısrarla aradı. km'nin yanlışlıkla (?) o şekilde girildiğini, öyle insanlar olmadığını, arabanın ilanını yanındaki arkadaşının sarhoşken girdiğini beyan etti. o kişiyi arayıp kızdığını vs. belirtti. ben de buna binaen "tamam o zaman, lütfen aracın başına geçip şu anki kilometresinin fotoğrafını atar mısınız?" dediğimde "ben şu an şehir dışındayım, araba o arkadaşta." dedi. "whatsapp'tan size atsın." dememe de "whatsapp kullanmıyor." diyerek cevap verdi. ismi geçen o sarhoş arkadaş whatsapp kullanmıyor ama sarhoşken sahibinden'e ilan yükleyebilecek bir akıllı telefonu var. tahminimce kilometre eski haline getirilip fotoğraf atılacak diye düşünüyorum. "çok gözünüz kaldıysa geri vereyim." diyerek durumu çirkinleştirmeye çalıştı ama tepki vermedim. gelişmelere göre güncelleyeceğim.

    ayrıca ekşi ailesi olarak sizlere çok teşekkür ederim. tepkiniz doğrultusunda ilgili kişi konudan haberdar oldu. yorumları gördüğünü söyledi.

    ---

    geçtiğimiz günlerde eşimin arabasını satıp da aynı aracı 50.000 km düşük haliyle sahibinden.com'da görünce aklımıza takılan, bu dolandırıcılığa göz mü yummak gerekir diye düşündüren sorunsaldır:

    özetle; 2013 model renault clio 1.5 dci sport tourer aracımızı 28.12.2019'da aydın'dan gelen bir avukata sattık. avukat sicil numarasına kadar elimizde var. aracı, vekaletname ile eşinin üzerine aldı. ama bankacılık işlemleri; avukatın kendi hesabıyla benim hesabım arasında geçti. araç satış sözleşmesini koyuyorum; ekspertiz raporu ve benim ilana koyarken eklediğim km fotoğrafı da mevcut. km fotoğrafını aşağıya ekledim. bir ara satmaya niyetlendiğimizde ekspertiz yaptırmıştık; o dönemki ekspertizi buldum km yazıyor. kaynak

    biz aracı sattığımızda 234.000 kilometredeydi. yeni plakayla satışa koymuş, 183 bin kilometreden. muayeneye girdiği en son km'nin birkaç km fazlasına kadar indirmiş belli ki. bu kilometrede sattığını ispat edebilir misin diyenler için tek kanıtım bu fotoğraf açıkçası. fotoğrafın ayrıntılarından oluşturulma&değiştirilme tarihine vs. ulaşılabiliyor. diğer fotoğraflarla aynı anda çekildiğini oradan ispat edebilirim diye düşünüyorum ama konu ile ilgili hukuki yetkinliğim yok. birkaç ay öncesine ait ekspertiz raporunu bulabildim telefonumda.

    https://www.sahibinden.com/…iz-icon-774295887/detay
    ilanı kaldırmış; ben ekran görüntüsü almıştım.

    internette bu konuya dair şöyle bir kaynak buldum ama doğruluğunu teyitlemedim. yani bu yapılan elbette bir suç ama bugüne kadar bununla ilgili bir emsal karar var mı bilemiyorum.

    üstelik bu dolandırıcılığı yapan kişi bir avukat. hukuki yaptırımı olduğunu mu bilmiyor mu yoksa kimsenin bu işlerle uğraşacağını düşünmediği için mi gönül rahatlığıyla at koşturuyor; bilemedim.

    ilan linkini özellikle koydum ki şikayet edebilesiniz diye.

    edit: aracın, benim sattığım araç olduğunu nereden anladığımı soranlar olmuş. eklediğim araç satış sözleşmesinde sağ üstte yeni plaka yazıyor arkadaşlar.

    edit 2: ilanı yayından kaldırmışlar. ekran görüntüsünü yükledim.

    edit 3: km detayı verildi.

    edit 4: ekspertiz fotoğrafı eklendi.

    edit 5: ilan kaldırıldıktan sonra eklenen ekran görüntüsünde alıcının kimlik ve telefon bilgisi silindi.

    not: arkadaşlar konu; benim bu yapılan şeyden duyduğum hicap veya "tüh düşük fiyata verdik, adam para kazandı." meselesi değil. bu yapılan dolandırıcılığın herhangi hukuki bir yaptırımının olup olmaması. o yüzden ironi maksatlı bile olsa giydirmeye çalışmanız sadece entryler arasında göz yoruyor; yapmayın.

  • oğlum için gözlerim ve böbreklerim satılıktır

    "dünyadaki açlık ve sefaletin sebebi; yoksulları doyuramadığımız için değil, zenginleri doyuramadığımız içindir."

    seni çaresiz ve muhtaç bırakan dünyanın adalet terazisini sikeyim güzel insan.

    umarım evladına çare bulunur ve yıllarca güzel günler görürsünüz.

  • masterchef türkiye

    merak edip fragmanı izledim.

    en çok dikkatimi çeken şey; güzide ağlayıp arkasını döndüğünde, engelli kardeşlerimiz görmesin diye güzide'nin önüne geçen alican oldu.

    cidden incelik ve nezaket, bu tip anlık gelişen durumlarda olur. planlı şekilde değil. takdir ettim.

  • imf 5 milyar avro borç istedi verin dedim

    imf bence rte ve hısımlarının kişisel mal varlıklarını kast ederek istemiştir; hatta "5 milyar avro para mı lan köpek" bile çekmişizdir.

    ben ikna oldum.

  • kredi çekerek iş kurmak

    özel sektörde çile çekmekten bıkmış bir arkadaşım bundan 6-7 yıl öncesinde çok az birikimi ve kredibilitesi yettiği ölçüde çektiği kredi ile oto kiralama işine girdi. 1 yıl kadar dayanabildi. battı.

    birkaç sene resmen borç ödemeye çalıştı. 2 yıl sonrasında hem oto yıkama hem de emlakçı (kel alaka iki sektör) açtı aynı vergi levhasıyla. sonuç; yine battı. hem de şatafatlı, konsept bir şeyler yapmaya çalıştığı için sağlam patladı içinde.

    aynı arkadaşım geçen sene evlendi. resmen kızın ailesine çöktü. borç ödemekten cebinde delikli kuruşu yoktu. sarma tütün içiyordu filan.

    evlendikten sonra takılan altınları bozdurup midyeci açtı. tek allahın kulu destek vermedi. şu an bulunduğu şehirde 3 şubesi var. yakın şehirlerden birkaç kişiye franchising verdi. tüm borçlarını ödedi. ev satın aldı filan.

    uzun lafın kısası; kendi işini kurmak, kredi çekmek filan tamamen risk işi. alacağın riske göre getirisi ve/veya götürüsü de bir o kadar yüksek. ticaret biraz cesaret ve özgüven işidir. bazen yürü ya kulum diyor, bazen de oturtuyor. çok kesin ve emin konuşmamak lazım. ülke ekonomisi vs. büyük risk evet ama para harcamayı seven bir toplum olduğumuz müddetçe, elbette kazanan birileri de olacak.

  • cep telefonuna melodi olmuş şarkılar

    tarkan - gül döktüm yollarına. hem de polifonik.

    aha işte bu da nokia için kodları:

    4b1 8b1 4b1 8a1 4- +8c1 8b1 8a1 8b1 8g1 4- 4- 4- 8a1 4b1 8b1 8b1 8b18a1 +8c1 8b1 8a1 8b1 8a1 4- 4- 4- 8g1 4a1 8a1 8a1 8b1 8b1 +8c1 8b1 +8c1 4a1 +8d1

  • ankara trafiğinin kendine has kuralları

    geçiş üstünlüğü, kim karşıdan gelen aracı daha fazla korkutuyorsa ona aittir! ilk frene basan kaybeder!

  • milli savunma bakanlığı'nın yeni arması

    inşallah armanın tasarımını yapan bilişim firmasına 13 milyon lira ödenmemiştir.

    insan korkuyor artık.

  • sandıklar fetö'ye teslim edilmiş

    seçimlerin şaibesine yönelik kanıt bulundu.

    işbirlikçi cehape zihniyetini kınıyorum.

  • kütahya'da dedikodu gerekçesiyle darp edilen kız

    bu şiddeti yapan kızlar 16 yaşında. çocuk şube'den birkaç saat içerisinde hiçbir ceza almadan ailelerinin imzasıyla çıkacaklar.

    daha vahim olanı; yaşları ceza alabilecek bir yaşa gelinceye dek, hem şiddete yönelik özgüvenleri artacak, hem de suç unsurlarını daha da güçlendirecekler.

    bu tip insanların yaşa bakılmaksızın, topluma faydalı bireyler haline evrilebilmeleri için psikolog ve sosyologlar nezaretinde rehabilitasyon merkezlerine alınmaları gerekir.

    ağaç yaş iken eğilir.

    zorunlu edit: gelen onlarca mesaj sonrasında öğrendim ki 12 yaş üstü her bireyin cezai yükümlülüğü olabiliyormuş. geçmişten emsal olaylar gösterilerek ceza alması muhtemelmiş. ben de yeni öğrenmiş oldum, bilgilendirme yapan tüm yazarlara teşekkürler.