naturelgs2
profili

  • ethem sarısülük'ü öldüren polise verilen ceza

    adaletin yerini bulmamasıdır

  • survivor 2016

    yunus, enteresan adamdır ama sandığınız gibi rol yapmaz, samimidir. orda gördüğünüz, doğru ya da yanlış bulduğunuz her şey "gerçek hayat"taki yunus'a ait.

    bugün ağlaması da sahte ya da rol falan değil. yunus, 40 yaşında, bir süredir annesiyle yaşayan kocaman bir adam, ufacık bir çocuk. o sadece büyürken çocukluğunu ardında bırakıp el sallamak yerine yanında taşıdı. oysa büyümek zaten çocukluğunu geride bırakmak değil, onu sırtında taşıyabilmektir. bu yüzden böyle sahici ama size yabancı hareket ediyor. belki de siz daha yunus'un yaşına varmaya çok zamanınız varken büyüdüğünüz için onun deliliğini anlamıyorsunuz.

    40 yaşında, aile bağları kuvvetli bir adam; sunucu, oyuncu, dj, stand-up'çı ama "butik ünlü", ama "işsiz". annesiyle yaşıyor, kim bilir neden? belki annesinin ona ihtiyacı var, belki onun annesine. belki kendi evini kuramıyor. "4 ay nedir ki?" diyorsunuz, yunus bugün oyunda "1 saniye, ne kadar uzun bir zamansın sen?" diye soruyordu.

    dikkat edin, ada daha ilk haftadan 3-5 parçaya bölündü. yunus hep herkesin yanında olmaya çalıştı ama kimin yanına gitse, öteki "yunus sattı" dedi. çünkü doğru olan bir grubun parçası olmak, olmayana da "öteki" demekti. çünkü bir arada olmak zordu ve yanlış olan da oydu. ama yunus'u eleştirirken, açıkça planlar yaparak sürekli "takım" değiştirenleri pek görmediniz.

    neymiş, "1 hafta daha kalmak için yunus her şeyi yapar"mış. oradaki herkes oraya kazanmaya gitti. kimse "ay takım kazanacaksa ben döneyim" demez. herkes "1 hafta daha kalmak için yunus her şeyi yapar" durumda, merak etmeyin.

    önemli olan bir hafta daha kalabilmek için yapacakların arasında başkalarını ezmek, birilerine düşman olmak, ötekileştirmek olmaması. kazanmak için belki birilerine daha yakın durabilirsin. ama gittiğin her yerde bıraktıklarını öldürürsen, o iş yaş. yunus yeri geldiğinde rakip takıma bile hakkını teslim etti ama siz "atakancı", "semihçi", "nagihancı", "yattaracı" olduğunuz için yine onu suçladınız.

    ben "yunusçu" değilim, tanıyorum, biliyorum....

    emin olun, 40 yaşında koca bir adam, koca bir çocuk annesinin sesini daha duymadan ağlıyorsa, bu gerçektir.

    tanım: yunus gidince izlemeyi bırakacağım zottirik yarışma.