ohaaaa2
profili

  • tinder

    ingiltere'de kalırken iki günde bir match alan, "nimetlerinden" birçok kez faydalanmış biri olarak, türkiye'de yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum ve match sayım yalnızca iki. bunlardan birisi "nasılsın?" soruma dahi cevap vermezken, diğeriyle yarın buluşacağım.

    her biri dünyanın en güzel kızı olan; insan, hayvan, bitki, uzaylı olmak üzere kainattaki bilumum canlının birlikte olmak için birbirini ezdiği, beyaz atlı prenslerin birbirini vurduğu ülkemin o muhteşem kızlarıyla eşleşememek açıkçası beni çok üzdü.

    tinder profillerinden anlaşılacağı üzere ülkemizin o kusursuz kızları bu uygulamayı snapchat ve instagam sayfalarının reklamlarını yapmak için kullanıyorlar. hayır benim anlamadığım hayatında tanımadığın kişi seni intagram'dan takip edince ne olacak? eline ne geçecek?

    işte bu yüzden ülkemin erkeklerine tavsiyem bu ülkedeki egoist, kendini beğenmiş, dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden kızların peşinde koşacağınıza, açılın abicim yurt dışına ve kadın neymiş, kadınlarla nasıl eğlenilip, güzel vakit geçirilirmiş (buradaki güzel vakitten kasıt yalnızca cinsellik değil. karşı cinsler sikişmeden de eğlenebilirler evet!) görsünler ve hayatın tadını çıkartsınlar!

  • battlefield 1

    çanakkale champaign'in olduğunu düşündüğüm oyun. şu fotoğrafa bakıldığında çok net olmasa da askerin giydiği kıyafet anzak askerlerinin kıyafetleriyle (şapkası olsun, şortu olsun) birebir örtüşüyor. yanındaki sırtlar, bildiğimiz conk bayırı sırtları olabilir. karşıdaki zırhlı gemi detayı da önemli.

    şarkı tercihi olarak "seven nation army"i seçmeleri büyük ustalık. birinci dünya savaşı çok uluslu devletlerin savaşıydı. örneğin osmanlı, arap coğrafyasında ingiliz üniformalı hindistanlı askerlerle de savaşmıştır.

    oyunun türkçe olması, ea'nin büyük jesti olduğunu düşünüyorum. ancak son dönemlere baktığımızda türkçe oyun sayısında bariz bir artış var. bunun temelinde yatan neden türklerin orijinal oyun pazarına ilgisi olduğunu düşünüyorum. steam stats'a baktığınızda ispanya ve italya'dan daha çok indirme yapılmış türkiye'den. kaldı ki, rusya üzerinden yapılan satın almalar bu sayının dışında. işte bu yüzden, mümkün olduğunca yasal içerikten yana kullanmaluyız tercihimizi. burada hem türkçe dil desteği bekleyip hem "oyun torrent'e düşse de oynasak" diyen arkadaşlar büyük haksızlık yapıyorlar. tabi ben "her oyuna 80 euro bayılın" demiyorum, ancak bu arkadaşlar en azından indirim dönemlerini bekleseler, ileride çok daha fazla oyun türkçe dil desteğine sahip olarak çıkar.