fearofthedark2
profili

  • niye herkeste kedi var sorunsalı

    günümüz dünyasında bitkiler artık zamanın yeni evcil hayvanları, evcil hayvanlar da zamanın çocukları oldu. çocuklar ise artık egzotik hayvanlar gibi, birine sahip olmak için ya deli ya da çok zengin olmanız gerekiyor.

  • 5 mart 2016 turgut vidinli rezaleti

    öncelikle hem rezaleti yaşayanları hem de çocukluğumdan beri mekan sahiplerini tanıdığımı belirterek mümkün mertebe tarafsız şekilde bir entry girme niyetinde olduğumu belirtmek isterim.
    ilgili mekana önceleri ailemle sıklıkla gitmekte idim. daha sonra çalışanların tavır ve terbiye sıkıntıları, zorla hesaba birşeyler ekleme çalışmaları, daha düşük tutarda hesabı olan masaları kovma çabaları gibi gözlemlerim sonucu gitmeyi kestim. yaşadıklarımı ne bir yerde paylaştım ne de eşime dostuma ilettim. bir iki yıl sonra çarşıdan bir arkadaş grubumun ısrarı üzerine kalabalık bir ekip olarak gittik mekana. hesap geldiğinde adisyonda bizim ısmarlamadığımız kalemler olduğunu gördük ve itiraz ettik. garsonlar anında ses yükseltip üstümüze yürümeye başladı. biz de geri adım atmayınca "yan masadan bazı kalemleri de size yazmışız, pardon" falan şeklinde geri vites yaptılar ve biz bu ya tutarsa diye geçirilen kalemleri ödemeden ayrıldık. bunu ne sosyal mecrada paylaştım, ne de mekan sahibine ilettim. yakın dönemde bir başka arkadaşım da mekanda gelen bir balığı reddettiği için kovulunca ve başka bir ziyaretinde ablama mekan garsonlarının terbiyesizlik yaptığını duyunca artık yakın çevreme ve aileme bu mekanın bu şekilde olduğunu belirttim ve gitmemelerini önerdim. annem babam zaten aylık ziyaretlerini balık pazarındaki bir başka mekanda yaptıklarını, onların da bu mekana gitmediğini öğrendim. yine mekan sahibi ile iletişime geçmedim.

    gelelim bu olaya. bu olayı facebook hesabımdaki herkes paylaşmaya başlayınca öğrendim. iç güdüsel ilk tepkim "hiç şaşırmadım. bu mekanda bu potansiyel fazlasıyla var" oldu. daha sonra fark ettim ki olayı yaşayanlardan tanıdıklarım var. onları dinledim. daha sonra mekan sahibi arkadaşıma şimdi bakınca gayet naif ve saf bir şekilde "sizin beşiktaştaki mekanda büyük olay olmuş dün. internet yıkılıyor şu an. haberiniz vardır muhtemelen ama ben yine de söyliyeyim dedim. iyi pazarlar" şeklinde bilgilendirdim. karşılığında şu tarz yanıtlar bekledim.
    a) farkındayız, ilgileniyoruz. teşekkürler bilgilendirmen için
    konu kapanır benim için ama takip ederim
    b) çok üzüldük, olayı yaşayanlarla iletişimdeyiz
    konu kapanır benim için, iletişimdelerse üzüntüler giderilir, takipçisi olmam konunun
    vb.

    onun yerine şu cevapları aldım:
    - 10 kişi 2500 lirayı ödemeden kaçmaya çalışmışlar. bu kadın grup daha öncede başka mekanlara aynı taktiği uygalamış şahıslardır. beşiktaş mekanları bunuda biliyor. taktikleri bu.

    bu noktada insanları tanıdığımı, parasal sıkıntıları olmadığını, bu insanların böyle organize bir suç örgütü gibi beşiktaş mekanlarını hedef alarak bedava rakı balık yaptıkları bilgisini kimden almış olabileceklerini sordum. mekanla ilgili internette sürekli benzer şikayetler olduğunu ve hatta hadi onlara inanmıyorsan benim de başıma zamanında şu geldi diye onca zaman anlatmadığım şeyi "bana da mı inanmıyorsun da garsonlara inanıyorsun?" diye anlattım. bunun üzerine
    - kaç kişi gittiniz de 500 lira fazla istediler? yediğin içtiğin için istemişlerdir. burası fast food çu değil. bira söyleyip saatlerce oturanların mekanıda değildir. gelmeyin buraya. sorun yaşamıcanız mekanlara gidin. hesapta yanlışlık varsa para üstünü veririz
    şair burda o para benim için para üstü diyor.
    -senin karın ağrın bence arkadaşlarının yalanı dışında 500 tl olmuş dediğim gibi yanlışlık olduysa para üstü verilir. kara kampanyası mekanı lekeliyemez. iyi yorumlar ve memnuniyetler bize yeter. dükkanın müşteri kalitesi. mekandada kuyruk oluyosa demekki tercih edilen bir yerdir. duvarlardaki resimlere bak.

    artık bu sohbet biran önce bitsin istiyordum ve şöyle dedim
    - umarım bir yerde senin, bir kız arkadaşının, bir akrabanın başına gelmez sizin yaşattığınız. iyi pazarlar
    ve şu cevabı aldım
    - biz paramızı verir yer içeriz

    bir insandan insanlığı, bir mekandan insanları çıkardığında geriye sadece masalar, sandalyeler ve duvardaki eski mutlu resimler kalıyor...