vladis11
profili

  • bodrum'daki domuz sorunu

    domuzun evini yazlık yap sonra domuz var de. senin ne işin var domuzun atasından dedesinden kalan topraklarda

  • ortadoğu halklarının geri kalma sebebi

    cennete gidecekleri varsayımı ile bu dünyada mantıklı hareket etmiyorlar.

  • mhp'yi size tanıtacağız

    twitterda sabahın köründe trend olmuş hashtag.

    sabah sabah totomla gülüyorum, türkiye halkı olarak mpyi çinli ile uygur türkünü karıştıran, fransa bayrağı yerine italya bayrağı yakan, amerikayı kola dökerek protesto eden, 1 kız için 20 erkek bir 1 erkekle kavga eden, andımız kaldırılırken susan tiwit atılırken bağıran bir partisiniz.

    mhp yi tanıyacakmışız, biz baya iyi tanıyoruz da siz kendinizden haberdar mısınız? her şeyi bırak da hala lgbt+ derneği sizi alenen deşifre etmekle tehtit etti pıstınız, ben oradayım.

    haber linki

  • ekrem imamoğlu'nu 3 kelimeyle özetlemek

    istanbul belediye başkanı

  • 18 nisan 2019 imamoğlu tarafından kandırılmam

    kandırıldığına göre ak partilisin genç.

  • et cinayettir

    sebze de katliamdır.

    tarımsal ilaçlar, katledilen ormanlar, zehirlenen hayvanlar, sömürülen çiftlik hayvanları.

    edit: kendi bunalımını bütün insanlara yaymaya çalışan baaaağzı yazarlar özelden hakaret yağdırmaktadır. bunun önü kesilmeyecek elbette ama aralarından birilerine verdiğim cevabı buraya yazıyorum.

    aklı başında kimse canlılara zarar vermemeli vermek istememeli. karşı bir fikir beyan ettim diye evde kedi boğazlamıyorum, zevk için hayvan öldürmüyorum.

    --- spoiler ---

    yuh diyorum başka bir şey demiyorum, diyemiyorum. aile terbiyesi nedir habersizsin, free speech nedir habersizsin, ülkede kalan son özgürlüğü de sen bitirdin şuan.

    senin aksine ben senin de fikrini beyan etmenin savunucusuyum. fikrini söyle rahat rahat söyle.

    et yemediğin için hiç bir canlıyı, hadi hayvanlarla sınırlayalım, hiç bir hayvana zarar vermediğini mi düşünüyorsun.
    kullandığın telefonun pili afrikada çocuklar tarafından madenlerde çıkarılıyor.
    kullandığın herhangi bir cihazın içerisinde yer alan anakartlar çinde çocuk işçiler tarafından takılıyor.
    giydiğin made in uzak doğu yazan bütün kıyafetler çocuklar tarafından toksit maddelere karşı hiç bir önlem almadan üretiliyor.

    bu saydıklarımın atıkları pandaların, kaplanların, asya fillerinin, çöl kedilerinin, afrika antiloplarının ve daha bir çok canlının evini yuvasını yakıp yıkıyor.

    bu ürünleri buraya gemiler ile getiriyorlar ve bu gemiler fosil atıklar ile çalışıyor. havayı kirletiyor, gemi atıkları okyanusları kirletiyor, gemiler ömrünü tamamlayınca mersin limanında batırılıyor.

    peki kullandığın karton bardaklar, plastikler, poşetler bil bakalım ne oluyor?

    tarım ilaçlarının üreten insana, üretildiği çevreye ve o çevrede yaşayan canlıları zehirlediğini biliyor musun yada umursuyor musun?

    nutella vb şeylerde kullanılan palm yağının üretimi için insana en yakın sayılan orangutanların evi olan ormanların yakıldığını biliyor yada umursuyor musun?

    sen denize gireceksin, rakı balık yapacaksın diye yumurta bırakamayan kaplumbağaları sallıyor musun?

    bu listeyi böyle uzatır giderim.
    --- spoiler ---

  • nusret'in çok konuşmayan gizemli bir tip olması

    konuşursa ne kadar boş beleş bir insan olduğu ortaya çıkacaktır dediğim tip.

  • sultanbeyli halkının inanılmaz referandum cevabı

    burası afganistan olsa beğenirsiniz ama burası sultanbeyli.

  • 28 kasım 2016 finansbank rezaleti

    olayın finansbank ile alakası ne?
    (bkz: 28 kasım 2016 muhasebeci rezaleti)

  • heykel protestosuna erzurum'dan izmir'e gelen dede

    yaralı parmağa işe desen, insanlık için bir fidan dik desen, aç bir çocuk doyur desen gelmez. ama o heykel protesto edilmezse biteriz yanarız kül oluruz. kimseye yaşından ötürü saygı duymak zorunda değilim.

    sözlük ya burası ondan bir de tanım olmalı: yaşadığı yeri bitirmiş izmir'i de bitirmeye çalışan 98 yaşındaki çember sakallı insan.

  • yeni nesil evlilerin çocuklarını aşırı abartması

    etrafınızdaki evli çiftlerin çoğu orta halli insanların çocukları olarak büyüdü, anadolu liselerine girdi sonrasında da üniversitelere girdiler ve bundan 5 yıl önce de plazalarda çalışma hayatına atılarak dünyanın bu ortamdan ibaret olduğunu düşündüler. yıllarca sadece ders çalışmış, yarış atı gibi sınavlara hazırlanmış bu bireyler üniversite yıllarında dans kulübü hariç bir aktiviteye katılmamıştır. plaza ortamına kadar hep geri planda kalmış bu gençler evlendiklerinde bu yıllardır ikinci planda kalmanın, sporla sanatla uğraşmamanın, ezikliğini kendilerinin devamı olarak gördükleri çocuklarını ön plana çıkararak unutmaya çalışıyorlar. ufacık çocukları kendi içlerinde kalan branşları öğrenmeye zorluyorlar ve olmuyor.

    kendileri 9-6 çalışıp hafta sonları avm avm dolaştıklarından ötürü çocuğa da aktaracak bir şeyleri olmuyor. aktaracak bir şey olmayınca da saçma sapan şeyleri ön plana çıkarıp olağan üstü bir şey gibi anlatmaya başlıyorlar. bu insanlara tahammül edemediğim için iki genel bir örnek verip gölgelere geri döneceğim. evet bu isimlerin hepsi var.

    lindasu çok zeki, ipad'te bir oyunlar açıyor inanamazsın.
    arincançok zeki , hocası geçen hafta 10 a kadar saymayı öğretmiş.