edgecrusher11
profili

  • 16 kasım 2022 nasa'nın naklen yalanı

    (bkz: paranoyak şizofreni)

  • köpek sorunun çözümünün olmaması

    ulan... kıtaları birleştirebiliyoruz, dağları delip geçit yapabiliyoruz, akarsuların akmasını engelleyip elektrik üretebiliyoruz ama sokak köpeği sorununa çözüm bulamıyoruz, öyle mi?

    sokak köpeği sorununun tek muhatabı iktidarsız hükümettir. insancıl ve mantıklı bir çözümle şehir dışlarında devlet köpek çiftlikleri açıp bütün evcil hayvan satışını yasaklayıp yalnızca bu çiftliklerden köpek sahiplendirilmediği ve bu yönde kanunlar çıkarılmadığı için şu anda bu haldeyiz. daha durun, bu hükümet sayesinde bu konuda da halk birbirine düşecek. adamlar ülkeyi böle böle bitiremedi.

  • insanların dine inanma nedeni

    çocukluklarında güvendikleri insanlar tarafından beyinlerinin yıkanması.

    kasti bir beyin yıkaması olmasına bile gerek yok. 5 yaşındayken baban sana "allah'ın her şeye gücü yeter" dediği zaman "öyle bir iddia için önce allah'ın varlığını kanıtlaman lazım knk" diyemiyorsun.

  • ateistlerin kimseyi ikna edememesi

    ateistlerin böyle bir çabası yoktur. ateistlerin tek çabası, bu tip iddialarda bulunup da inandığı şeyi başkalarının gözeneklerine inatla sokmak isteyenlere nah çekmektir.

    ayrıca ateistlerin çoğalmak için hiçbir şey yapmasına gerek yok. 21. yüzyılda orta çağ dinlerine inanan hödükler gittikçe azalacak. kim ne yaparsa yapsın orta çağ dinleri yerlerini kendilerinden daha yeni cehaletlere bırakacak. biraz düşünce yetisi olanlar da ateist olmaya devam edecek. söylediğim gibi, (bkz: #28023052).

  • aşılara rağmen günde 216 ölüm olması

    rağmen yerine sayesinde getirilerek düzeltilebilecek önerme. ayrıca halen yeterli aşılanma oranını sağlayabilmiş değiliz.

    edit: yani aşılar olmasa çok daha feci olurdu.

  • ateizm eşiğindeki gençlere tavsiyeler

    "hidayet istemeyene hidayet edilmez." gibi bir tavsiye verilmiş bu gençlere. bunun anlamı "yalana inanmak istemeyen yalana inanmaz."

    dünyadaki bütün dinler, gözlerinin önündeki dünyayı bildikleri halde buna tamamen aykırı peri ve cin masallarıyla kendilerini kandıran delilerle doludur ve üstüne üstlük bunu itiraf edebilecek kadar da cahil ve yüzsüzdürler.

    bize "kibrin yüzünden sonsuz azaba nasıl katlanacaksın ey adem oğlu" diyen adam cennet diye ona özel bir yer olduğunu ve ölünce oraya gideceğini düşünerek bunu söyleyip bir de bizlere "kibirli" diyor! işte bu kadar aymaz ve niteliksiz şahısların arasında olmak istemiyorsanız hiç durmayın ve bu dangalaklardan mümkün olduğunca uzak durun.

    edit: ha bir de yine "bu gerçek islam değil!"ciler gelmiş. senden mi öğreneceğiz ulan "gerçek islam" ne? allah mısın? geçin ulan şu şaklabanlığı artık.

  • bir kadını tamamen ele geçirmenin yolları

    her biri etik açıdan hiçbir engel tanımayan, arsız ve ahlaksız insanlar tarafından "uygulanabilecek" dangalaklıklar serisi.

    eğer hayatınız boyunca sevgi nedir bilmemek, sevgiden uzak kalmak, geçmişinizde bıraktığınız her insan tarafından "vay orospu evladı" diye anılmak istemiyorsanız bu listeyi hiçbir insan evladına uygulamamanızı öneririrm.

  • sırf inanmadığın için ebediyen yakılmak

    bütün etik değerlerini orta çağ'da yazılmış bir kitaba dayandıran adamın insanların yazısını "favlasın" diye yaptığı uzun demagoji.

    her "dürüst dindarın" olayı gibi bununki de aldatmaca tabii.

    bakalım demagoğumuz ne demiş: "yani sorun şu ateist olduğundan dolayı iyi nedir sorusuna cevap olacak değer yargılarını alabileceğin bir din yok."

    bakın, herif diyor ki "benim dinimden değilsen senin için değer yargıları, iyi, kötü diye bir şey yok." bunu söyleyebilecek bir adam hayatında tek bir ateistle ya da başka bir dine mensup insanla karşılaşmış olamaz.

    değer yargıları dinlerden binlerce yıl önce ortaya çıkmış ve dinlere rağmen bugünkü daha ahlaklı formlarına ulaşmışlardır.

    hırsızın elini kesmeyi, eşcinselleri öldürmeyi, evlilik öncesi sevişen kadını taşlayarak öldürmeyi savunan adam gelmiş burada bize değer yargıları konusunda ders vermeye kalıyor. siktir lan oradan.

  • köprüde linç edilen askerlerin yeni görüntüleri

    hayatında ast-üst ilişkisi nedir bilmeyen adam işte "dönüp kendi komutanına sıkabilirlerdi," diye saçmalamış.

    ulan, sen liseyi okuyup okumadığı belli olmayan, daha tuvaletin neresine sıçacağını bilmeyen, babasının "höğt lan!" demesiyle put gibi hazır ola geçen adamdan böyle bir mantık yürütmesini mi bekliyorsun?

    üstüne üstlük bir de utanmadan, arlanmadan bu çocukların vahşice katledilmesine ne diyor? "oradaki insanların öfkesi belki de kardeşinin, annesinin, babasının ölmesindendir."

    affedersin kardeş, ama ne yapmış olursa olsun; ister memleketi milyarlarca dolar dolandırmış olsun, ister annemi öldürmüş olsun, bir insana böyle davranmam. benim vicdanım var, ben bir insanım. ipini koparmış kuduz köpek değilim.

  • matematiğin bir bilim dalı olmadığı gerçeği

    matematik, bilimin ana dilidir.

    bilim, mutlak değildir. mutlak olan insanlar tarafından üretilmiş kavramlara dogma denir. bunu bile bilmeyen bir insanın bilimle ilgili konuşması "ossuruktan tayyare" deyiminin bir örneği olmalı.

    bunun farkında bile olmayan birisinin iki matematik terimi adı yazıp matematiği "tefe koyması" oldukça gülünç bir şey.

  • evrim teorisi

    kesinlikle bir inanç değildir. ha, konuyla ilgili hiçbir bilimsel makale okumamışsındır, hiçbir kaynaktan herhangi bir bilgi edinmemişsindir ve kulaktan dolma götten uydurma bilgilere dayanarak "evrim vardır" diyorsundur; tıpkı bir müslümanın "ben müslümanım" demesi gibi, o zaman yalnızca senin için bir inanç olur.

    yoksa her inanç bu kadar kanıtlarla ve deneylerle desteklenseydi, ortalık tanrıdan geçilmezdi.