survivorrebell2
profili

  • menzil cemaati

    şirk abidesi tarikat.

    bu tarikattaki şeyhe tabi olmuş hatta işi biat noktasına getirmiş, kendisine ehl-i sünnet vel cemaatim diyen o kadar insan var ki aklınız almaz(edirneden-hakkariye, sinoptan antalyaya) ve bunların hepsi büyük bir şirk içerisinde. akşam namazı sonrası yaptıkları rabıtadan tut, hakkında söyledikleri ilahilerdeki sözlerden tut neresinden tutarsan tut şirkin dibine batmış haldeler.

    bu tarikattan birilerini vakti zamanında yakın tanıma fırsatı buldum. o kadar ters bir zihniyetteler ki aklınız almaz. bir kere;

    - sofi olmayanları kaybetmiş görürler. ahirette işleri zordur, seydadan tövbe almadan allahın rızasını nasıl kazanabilirsin derler.

    - sofilerle cemaat oluşturup kılınan namazın sevabı, feyzi daha fazla olur diyerek eğer menzil cemaati mescidi varsa kesinlikle orada namazı kılmayı uygun görürler. normal camilerdeki cemaatin emekli olmuş, yapacak işleri yok diye camiye geldiklerini ima edip cami cemaatini de beğenmezler

    - gavslarının verdiği zikirleri tamamladıkça allah katında mevki atladıklarına inanırlar. akşam namazı sonrası yaptıkları rabıtada gavslarını düşünüp şirkin dibine batmayı müslümanlık olarak addederler.

    - adıyaman menzilden getirdikleri kuru, değişik mayalı ekmeği kutsal topraklardan gelmiş ekmek gibi tüketirler. sanırsın bir sünneti yerine getiriyorlar.

    - gavsları hakkında binlerce hikaye uydurmuşlar. yok 17 ağustos depreminde gözükmüş, şuna yardım etmiş, buna etki etmiş vesaire. bir de buraya alkolik olup menzile töbeye gidip düzelmiş olanların hikayeleri vardır ki sanırsın gavsları yeşilay genel müdürü.

    gelelim bu tarikati eleştirdik ama dedim ya bu tarikattaki bir kişiden bunları öğrendim diye bu kişiye gelelim, nasıl biri?

    bu kişi dürüst, kul hakkından kaçınan, yardımsever, cesur biri. sosyal olarak bir ters hareketine, bir yanlış tepkisine şahit olmadım. ne yeüzülüyorum bu gibi bir insan sırf ailesi dolayısıyla bu tarikata bel bağlayıp tüm aklını ve zamanını mürit olmaya adamaktan ne girdiği 3 tane üniversiteyi okuyabildi ne refah içerisinde yaşabildi. şeyhi hiç çalışmadan mercedeslerle, kral suitlerine giderken o bugün zikir sayımı tamamlayamadım diye üzüldü. ve hala böyle, bundan sonra değişir mi...milyonda bir ihtimal belki.

    zor dostlar.

    siz siz olun aklınızı kimseye kiraya vermeyin.

  • kürt müzik tarihinin en iyi 500 şarkısı

    (bkz: hela vela velvela)