beyteper canavari9
profili

  • orman yangınlarını pkk'nın üstlenmesi

    yunanistan aynı anda 48 yangın çıktı, italya’dan, lübnan’dan yangın haberleri geliyor, hava aşırı sıcak, 2018deki bir başlık hortluyor, hiç kimse ama hiç kimse pkk’nin gerçekten üstlenip üstlenmediğine dair bir bilgi sunmuyor, ve “teröristler yaktı” deyip geçiyoruz.

    mesele orman yangını değil, mesele sadece 3 yangın söndürme uçağımızın olması ve 12 tane thk uçağının -her kurban bayramında deri bağışladığımız bizim thk’mızın uçaklarının- hangarlarda çürümesi. ormanlar sabotajla, ihmalkarlıkla, orospu çocukluğuyla yanar ama çoğunlukla kendi kendine, tamamen doğal süreç içerisinde yanar. mesele senin buna karşı alacağın önlem.

    ama kimse bunu konuşmuyor, pkk’nın yaktığına inanmışsınız, tüm kürtleri yakalım diyorsunuz ve asıl olayı anlamıyorsunuz. biraz akıl ya biraz akıl.

    pkk’nın bunu bile yapabilecek gücü yok. göstermelik iki üç gerizekalıyı, şan kazanmak, hewallik taslamak için eylemi üstlenen iki üç gerizekalıyı yakalayıp aha yakaladık derler bir iki güne. siz yine kürtleri düşman görmeye, birileri yine sizin nefretinizi körükleyip sefa sürmeye devam eder. geçinip gidersiniz.

  • mimarlık ofisi için isim önerileri

  • evrimcilerin ara geçiş formu gösterememesi

    aslında yaşayan her canlı bir ara geçiş formudur.

    bahsedilen fosiller için de yüzlerce örneği de vardır. iyi ki 80lerde 90larda adnan hoca bulunamadı dedi, şimdi hepsi inanıyor buna.

  • kedi köpek beslenen evde yemek yemem

    gerçekten laf anlatılamıyor.

    özellikle şehirde yaşayan sokak kedilerinin yeri evdir. neden mi? doğal ortamları afrikanın savanlarıyken tarım toplumları oluşturmaya başlamış insanlarla etkileşimleri sonucunda medeniyetin bir parçası olmuş ve buna göre evrimleşmiş/gelişmişlerdir.

    hala tarımın yapıldığı yerlerde dışarıda olmaları elbette evcilleştirlmeye başlandıkları amaca da, kendi tabiatlarına da daha uygundur. ama malesef şehirlerin sokaklarında bulunmaları, binlerce yıldır insanlara bir şekilde yardım eden bu hayvanların insanlık tarafından ihanete uğramasıdır.

    sokağınızda yıllarca aynı kediyi görüyor olabilirsiniz ama bir sokak kedisinin ortalama ömrü altı aydan bile azdır. evde sağlıklı bir şekilde bakılan kedi ise doğadaki yaşam süresi kadar, yani 20 yıla kadar yaşayabilir. sadece bu bile hangi ortamın onlar için daha uygun olduğunu gösterir.

    kendi kişisel tercihlernize göre genel bir ahlak/vicdan/değer yargıları oluşturmaktan vazgeçin ve gerçekleri görün. bu sizin kendi tercihinizdir ve genel doğru değildir.

    kedi olan evde yemek yemek istemiyorsanız bu sizin tercihinizdir, buna ben de saygı gösteririm; ama "evde kedi beslenmesi hayvana eziyettir" gibi cümleler kurup saçmalamayı kesin artık. hayvanı sokağa atıp göz göre göre ölmesini kabul edecek kadar cahil değiliz. bu konuda bilginiz yokken maşallah fikriniz ve zikriniz bol. hayatta kedi bakmamış ahkem kesiyor uzaktan dingil. siktirin gidin lan yettiniz be.

    bunlardan biri de benim evime misafir olamaz en başından misal.

  • fethullah gülen

    yillar once bu basliga hiyanet-i vataniye bkz.'i verdigim icin caylakliga düşürülmüştüm. hem de 10 dk icerisinde

    aha yine yaziyorum.

    (bkz: hiyanet-i vataniye)

    sonra kodumun moderasyonu deyince biz suclu olduk.

  • 46 yok olan

    can yücel'in de yillarin oyuncusu gibi dokturdugu dizi.

  • kaya tuzunda plutonyum tespit edilmesi

    plutonyum dogada bulunmaz. ayrica inanilmaz derecede degerlidir. akliniz almaz. eger kaya tuzunde plutonyum bulunmussa, ve bu kaya tuzu turkiyeden temin ediliyorsa, turkiyede gizli bir nukleer santral var demektir. bu kadar gizli olduguna gore, turkiyede atom bombasi vardir diyebiliriz. iste bu haberden çıkardığım sonuc bu.

  • olcan adın

    artik sikildim su salak yorumlardan.

    adam 40. dakikada oyuna girene kadar ne ofansif, ne defansif bir etkinligi yok galatasaray'in. teki gol olmak uzere fb sag tarafindan 7 atak yedik. zira carole ilginc bir bicimde cok önde ve icteydi. olcan girdi, fb sag taraftan girememeye basladi, yasin ve wesley'in etkinligi artti, gitti bir de mukemmel bir ortaya kafa vurdu gol atti. hala daha hicbir yorumcu adamdan bahsetmiyor, hala daha adama giydiriliyor. yav daha adam napsin? zaten yedek oynuyor ama ne konsantrasyonunu yitirmis, ne de kendini salvermis. gayet iyi oynadi. gs'nin sol tarafi emin ellerde diyorum ve carole yasin ve wesley'le beraber daha cok is yapacak olcan.

    adam daha napsin? osursun mu?

  • mermerler 2 bin yıl sonra normale dönecek

    valla anam degil babam degil, bagli bulundugu siyasi parti umrumda degil hatta chp'liyim, ama hürriyet ve sozcu gazetelerinin goygoyudur. aciklama'nin hic bir yerinde mermerlerin 2000 yil sonra o gorunume gelecegi soylenmemekte. sadece orijinal materyali kullanmaya calismislar. kaldi ki restorasyon yapilirken orijinal materyal ile, tamir edilemeyen yerlerdeki malzeme arasinda fark olmasinda cok ciddi bir sorun yok. cunku tarihi yerde hangi taşın binlerce yil once yapildigini, hangisinin ise restorasyonunun sonucunda orada oldugunun anlaşilmasi da gerekir. o yuzden aspendos tiyatrosunda yapilan normal bir eylem. kaldi ki orijinal malzemeye en yakin tas da kullanilmis ve zamanla (2000 yil denmiyor bakin dikkat cekerim, ki kendi tecrubelerime dayanarak soyluyorum antalya yagmurunda 2 yil bile surmez ton farki azalacaktir,) ayni sekli alacagi da soyleniyorken, altta kalmamak adina laf carpitan sozcu ve hurriyet gazetelerinin de gazina gelmemek lazim. muhalifligi bu gazetelerden ogrenecek degilim ben. 100 yil sonra bile elbette orijinal tasla resterasyondaki tas gozle ayirt edilebilecek, ama bu inanin daha iyi.

    gelgelelim bunun disinda yasanan restorasyon rezaletleri de hepimizin malumu, lakin aspendos antik tiyatrosu restorasyonunun bunlardan biri oldugunu dusunmuyorum.