biraz uzun ama guzel espiri1
profili

  • doktorların birbirlerine torpil yapması

    hastane içi, değil doktor, tüm sağlık personelinin önceliği vardır. bir an önce muayne olup sağlık hizmetine devam etmesi için konulmuş bir kuraldır.

    bir yandan hastayı kabul etmek de yine doktorun insiyatifindedir.

    sonuç olarak sağlık personelinin kendi içindeki mevzuda bile çok bilmiş ekşiciler muazzam ahlak ve etik anlayışlarıyla ahkam kesiyor. bize hava hoş, sıra beklerken kafa dinleriz, siz de hizmet alamayıp evinize tıpış tıpış dönersiniz artık. o zaman gıkınız çıkmasın ama, anlaştık mı?

    edit: analitik zeka önemli, bir arkadaş diğer meslek dallarından örnek vermiş. sıra beklemeyerek 1 kişi ötelemek mi mantıklı, sıra bekleyerek kendi işinde 20 kişiye sağlık hizmeti verememiş olmak mı? ayrıca okuduğunu anlamak da önemli; özellikle belirttim, tüm sağlık personeli değil, aynı hastane içi sağlık personeli.

    edit2: biri de çıkmış acil draması yapmış. yıllardır sökmedi bu dramanız, bu sefer de sökmez. ülke çapında grev yapıldığında da kullandınız bilgisizleri tahrik etmek için. acil, özellikle sarı ve kırmızı triaj ülke çapındaki grevler dahil hiç birinde aksamamıştır, aksamaz. poliklinik hizmetindeki öncelik kuralı, acildeki sarı ve kırmızı triajda geçerli değildir, şahit olursanız şikayet ediniz.

    edit3: insiyatife takılan olmuş. evet insiyatif alır. kimi doktor, hastayı geri çevirmemek için randevulular dışında da hasta bakmaya devam eder. çoğu zaman sistemin mağdur ettiği hastalar için yapar bunu. sanılanın aksine maddi katkısı değmeyecek kadar azdır o ek 5-10 hastanın.