amazonswereamazing1
profili

  • lgbt'nin doğuştan geldiği yalanı

    diyelim ki doğuştan gelmiyor. iddia ettiğiniz gibi tamamen çevreden kaynaklı bir durum olsun diye farz edelim. bu ahlaki açıdan bir şey değiştirmiyor. kimseyi istismar etmediği sürece, iki yetişkin kadın veya erkek arasındaki cinsel veya duygusal çekim olabilir. cinselliğin bir çeşidi olarak görülebilir. sonuçta heteroseksüel ilişkilerde de kıstas buysa eşcinsel ilişkilerde de böyle olabilir.
    diyeceksiniz ki ben rahatsız olurum. heteroseksüel ilişkilerden de rahatsız olan insanlar var ama insanlar seks yapmaya ya da birbirini sevmeye devam ediyor. kendin eşcinsel ilişkiye girmezsin, gördüğünde de rahatsız olduğun için kafanı çevirip görmeme hakkına sahip olursun. buna kimse bir şey diyemez.
    diyeceksin ki üreyemezler, doğanın dengesine aykırı. cinselliğin nihai amacı üremek olmak zorunda değildir. zevk, sevgiyi pekiştirme ve sosyalleşme için de yapılır. insanlarda cinsellik sadece üremek için evrimleşmemiştir. ama insanın tarih boyunca oluşturduğu kültürel yapısı ve tabular bunun böyle olduğu şeklinde bir anlatı geliştirmiştir. işin bu yanına girersek üremeye katkı sağlamadığı için oral seks gibi seks türleri de anormal ve gayri ahlaki sayılmalı. yani illa üremek için seks yapıyorsanız, bu mantıkla doğum kontrolü kullanmakta anormal veya gayri ahlaki olur. ki bazı yahudi ve hristiyan dincisi gruplar için aile planlaması gayri ahlaki ve anormal. o yüzden boy boy çocukları oluyor bunların. cinselliği üremek dışında gayri ahlaki görüyorlar, kadın ve erkek arasındaki seksi evlilik içinde dahi olsa bile. eğer siz heteroseksüel çiftler her cinsel aktivitenizde çocuk sahibi olmuyor ve bunu sosyal bir aktivite ve ihtiyaç olarak üreme dışında yapıyorsanız, eşcinsel insanlar da yapabilir. ortada bu anlamda gayri ahlaki durum yok.
    ama zaten eşcinselliğin zaten doğuştan geldiği çok açık. evrimsel bir varyasyon. doğadaki binden fazla türde bulunan cinsel bir yönelim çeşidi, üstelik doğal seleksiyon gibi bir mekanizmaya rağmen türler arasında gayet de vuku bulan bir durum. olayı pedofili ile kıyaslayanlar var ki onlar bence tam akıl hastası bir grup. birinde bir çocuğa grooming yaparak ve onu manipüle ederek istismar etme durumu yani ortada bir suç var. diğerinde ise yetişkin ve bilişsel olarak buna rıza gösterebilecek yetişkin insanlar var.
    ikisini ahlaki açıdan bir tutanlar olaya kendi tabularıyla ve subjektif ahlâk yargılarıyla baktıkları için ikisi aynıymış gibi mantık safsatası yapıyorlar. sırf kendi ahlaki bakış açılarını doğru kılmak için hem de, bu da bir tür ahlaksızlık bence. ahlaktan bahsedenlerin böyle bir ahlaksızlık yapması ve mantığı hiçe sayması akıl alır gibi değil, aklı olanın yapacağı bir şey hiç değil. ahlaksızlık sadece sikişle olacak bir şey değil. çarpıtmak da yerine göre ahlaki açıdan sorunlu bir davranış biçimidir.insanlara ahlak satmadan mantıktan ve sağ duyuran haberiniz olsun.
    hoşunuza gitmeyecek ve duymaktan imtina edeceksiniz. ama götümde bile değil. eşcinsellik doğal ve normal bir durumdur, biyolojik açıdan. kültürel açıdan kişiler arası istismar durumu olmadığı sürece sırf eşcinsel olarak doğduğu için travma oluşturma durumu yoktur. ancak toplumdan dışlanma veya zorbalık durumlarından dolayı travmatik bir duruma maruz kalabilir eşcinsel insan. yani sırf eşcinsel olarak doğmanın kişiye verdiği bilişsel veya fiziksel bir zararı yoktur. bu açıdan hastalık değildir. gidip kişilik bozukluğu veya kanser gibi hastalıklarla kıyaslanamaz. hastalık tanımına tıbben de uymaz. kişilik bozuklukları kişiye zarar verebilir ama eşcinselliğin böyle bir işlevi yoktur. eşcinsel olduğu için dışlanması sonucu oluşan travmalar dan söz etmiyorum. eğer eşcinsellik fiziksel veya psikolojik bir hastalık olsaydı tamamen olmasa bile ilaç tedavisine yanıt verirdi. bir tedavi metodu ile tamamen olmasa da birazcık olsun şekillendirdi. kanser tamamen iyileşmese, öldürse bile ilaçlar ile ilerlemesi durdurulan ve tedavi edilen bir şeydir, değil mi? ya da psikiyatrik rahatsızlıklar. ama bu eşcinsellik için geçerli değil, çünkü hastalık değil. bir varyasyon. varyasyonları tedavi edemezsiniz, mavi gözlü olmak bir varyasyondur. gidip mavi gözlü birini tedavi edemezsiniz değil mi? o yüzden eşcinsel birini de heteroseksüel yapamazsınız.
    edit: mesajlara gelip küfür etmeyin. silahsız ve savunmasız olduğunuzu bu kadar belli etmeyin kırılgan çocuklar.
    konuyla ilgili kaynaklar;
    türkçe ve ingilizce kaynaklar buldukça editleyecegim.
    https://evrimagaci.org/…-surecte-neden-elenmedi-113