massive inferno5
profili

  • 17 şubat 2022 tarkan'ın verdiği tarihi ayar

    2000'lerde moskova'ya indiğinde rus televizyonları yayınlarını kesiyordu. ve bunca üne rağmen, türkiye'den gelmiş geçmiş on milyonlarca turistin kulağında yer etmiş olmasına rağmen, bu kudretini böyle bir işle halkla paylaşması olağanüstü bir şeydir. büyük cesarettir. helal olsun.

  • devletsiz anarşist bir dünya hayali

    insanlık tarihi kadar eski bir hayal. özgürlük ve eşitlik arasındaki çelişkiyi kardeşliğe çözecek herhangi bir kuram bu hayalin gerçekleşmesinin yolunu açar, geçmişte defalarca açmıştır da. kralın hükmünü sonlandıran burjuva demokratik cumhuriyetler tepeden inmedi. sovyetler birliği'nin kuruluş yıllarına bakarsanız yoğun bir anarşizm etkisi vardır, hatta lenin'in devlet ve devrim'ini okuyan, bir marksist değil bir anarşistle karşılaştığı şüphesine düşebilir. bugün isviçre'deki kanton biçiminin ve çok dilli, çok kültürlü yapının jura federasyonu'ndan kalma olduğunu varsaymak saçma olmaz. ki bakunin bile isviçre'de vefat etmiştir.

    anarşi mutlaka düzensizlik ve kaos demek anlamına gelmez, köksüzlük, efendisizlik anlamına gelir. an-arche. hukuk meselesi ise komedidir. sınıfsız bir toplumda hukuka gerek kalır mı bir düşünün bakalım?

  • çok yakışıklı olmak

    sovyet görselleri grubunda biri dedesini paylaşmış. böyle dede mi olur lan!

  • izmir'de 7 erkek öğrenciye tecavüz eden öğretmen

    konya'da olsa ortalık ayağa kalkarmış, izmir portekiz'de sanki aq.

  • türklerin tarihleri boyunca yaptığı en büyük hata

    en fazla azerbaycan gibi bir ülke olurdu diyen hadsizleri açık etmiş hata. kimsin babacım sen azerbaycan'ı üstten görüyosun gijdillak? sokakları paris'ten farksız bakü'yü gördün mü? adamın taksi şöförü 7 tane şair sayıyor ulan bir defada. manavla shostakovich mi prokofiev mi tartışmasına giriyorsun. metroda caz çalıyor duraklarda. dünya üniversitelerindeki azerbaycanlı matematikçileri duydun mu? kimsin ulan sen medeniyetsiz? azerbaycan türklerini, kazak türklerini, bütün ortaasya türklerini gıcık ettiniz kendinize aq.

    belki de istediğiniz bu. ama yemez.