kelkabak4
profili

  • roboski katliamı

    ekşi sözlük'teki pkk sempatizanı arkadaşlarda son yıllarda ciddi derecede kalite düşüşü görüyorum ama öyle böyle değil. yani önceden maarri vardı dopermen vardı, gelirdi burada ana düşüncesi "foxik texe gerilla katlediyür" "foxik texe bebeleri şişe takıp yedi" olan 80 paragraf uzunluğunda yazılar yazardı, buradaki barzolar, çözüm süreci botları ve bazı liboşlar ile bu entry'ler de debe'ye sokulurdu.

    şu zamanlarda ise pkk sempatizanı barzolar hiç propaganda yapamıyor.

    bugün girilen ilk 10 entry'nin özeti şu: "kürt oldukları için öldürülen insanlardır"

    bu insanlar türk hava kuvvetleri tarafından pkk'lı sanılarak ölüdürüldü geri zekalı arkadaşlarım benim. götünüz başınız ayrı oynuyor yine.

    (bkz: 14 mayıs 2011 uludere çatışması)özellikle 14 mayıs 2011'de yaşanan sızma girişimi ve müteakibindeki çatışma sonrası o bölge tsk'nın normalde olduğundan daha tetikte olduğu bir bölgeydi. bunu kaçakçılık yapan da biliyordu, pkk da biliyordu.

    neymiş sadece kürt oldukları için öldürülmüşmüş.

    ulan geri zekalı bölgede uzman çavuşluk sözleşmeli erlik erbaşlık yapan kaç tane kürt var, köy korucularının alayı kürt. ne anlatıyorsunuz amına koyduğumun pkklı itleri.

    ayrıca köylüyü öldürmek isteseler daha ucuz yolları var bunun. kaldırması on binlerce dolar tutan uçaklar ve yine tanesi on binlerce dolar tutan mühimmatlara gerek yok.

    terör ile mücadelede hayatını kaybeden herkese allah rahmet eylesin. gidenler geri gelmiyor, sizin gibi yavşaklar da üzerlerinden prim kasıyor böyle.

    bakın mesela laf anlatmaya çalıştığınız tipler şöyle görsel bir şey. adam daha olayın ne olduğunu bilmiyor, geliyor tsk'ya böğürüyor. kaçakçılık yapıyorlar diye vuruldu sanıyor.

    t: türk silahlı kuvvetleri tarafından terör bölgesinde yanlışlıkla 34 türk vatandaşının vurulması olayı.

    ek: alın bakın olay nasıl gerçekleşiyor kısa bir özet de yazalım, cahil arkadaşlar okusun;

    -askeri savcılığın soruşturma sonucu hazırladığı rapora göre, insansız hava aracı (iha) ile yapılan keşif uçuşları sırasında saat 17.20 civarında haftanin deresi vadisi'nde "ısı kaynakları" tespit edildi.

    -bundan yaklaşık yarım saat sonra dönemin 23'üncü jandarma sınır tümen komutanı tümgeneral ilhan bölük tarafından görüntülerin "terörist olarak değerlendirildiği" ve bunun için topçu atışı yapmak istendiği bilgisi 2'nci ordu harekat başkanlığı'na iletildi.

    -değerlendirme sürecinde top atışına onay verildi ancak hareket halinde grubun hem üç koldan ilerlemesi hem de kafilede motorlu araçların bulunması nedeniyle top atışının yeterli olmayabileceği değerlendirmesi yapıldı

    -hava harekatının "uygun olacağına" karar verilmesinin ardından dönemin genelkurmay istihbarat başkanı orgeneral yaşar güler onay için konuyu genelkurmay ikinci başkanı'nın makamına götürdü.

    -en sonunda ise akşam saat 20:00 sularında dönemin genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel, evinden telefonla hava operasyonuna onay verdi.

    -sınır hattında bekleyen gruba ilk bomba saat 21:43'te, ikinci bomba 22:02'de, üçüncü bomba 22:16'da ve son olarak da dördüncü bomba da saat 22:24'te atıldı. olay sonucu 17'si çocuk 34 kişi yaşamını yitirdi.

    -genelkurmay başkanlığı'ndan olayın ertesi günü yapılan ilk açıklamada da ırak'tan türkiye'ye doğru "bir grubun hareket halinde olduğu iha görüntüleri ile" tespit edildiği belirtildi. açıklamada, bu bölgenin pkk'lılar tarafından geçiş için sıkça kullanılan bir alan olduğu vurgulandı.

    https://www.google.com/…haberler-dunya-59806472.amp

  • tanju özcan

    ulan adamın faiz açıklamasını yazarak akıllarınız sıra algı yaratıyorsunuz, ama adam orada ironi yapıyor. faiz kararını eleştiriyor.

    ek:" ben faizin derdindeyim. dolar isterse 100 liraya çıksın. bizim parti sözcüsü'ne de kızıyorum. sayın öztrak, ‘faizin düşmesi yanlış’ diyor. nesi yanlış sayın öztrak? sayın cumhurbaşkanı faizleri sıfıra çeksin ve kısa zamanda bu ülkeyi refaha ulaştırsın. ben kendisinin bu konuda samimi olduğunu biliyorum” ifadelerine yer verdi."

    arkadaş şuradaki ironiyi anlamayan benimle muhattap olmasın. tanju özcan daha birkaç gün önce bu konuda bir video mu ne yayınladı orada aynı bu sözleri kullanarak rte ile dalga geçiyordu*

    klasik (bkz: birgün). çarpıtma üzerine kurulu akılları sıra chp'lilerin gözünde özcan'ı akpli konumuna çekecekler.

    al bak bu da birkaç gün önce yaptığı faiz ironisi .

    ek: bakın adamı da çıldırtmışsınız sevgili sol çomarlar. kendisi de açıklama yapmış..

    siz nasıl insanlarsınız lan? çomar deyince de kızıyorsunuz "woooaaaahhh soldan chomar mıh olurh!1?" diye. çomarın önde gidenisiniz kusura bakmayın.

  • hakkındaki tutanağı yırtıp yoluna giden kadın

    genelge devletine karşı olan kadındır. sonuna kadar haklıdır. genelgelerin türkiye'de uygulanış biçimi çok yanlış. genelge olayını çok yanlış anlamış bizim hükümetimiz.

    rte'nin buyurduğu bir şeyi 2 saat içerisinde halka kanun gibi uygulamaya çalışıyorlar.

    padişah ferman veriyor sanki.

    neyse şurada 2023'e de maksimum 1.5 yıl kaldı. az daha sabredelim.

  • çağın hastalığı

    çağımızın hastalığı, ilgi budalalığıdır.

    anonim bir paltform olan ekşi sözlük'te bile fav almak için kıçını yırtan yazarlardan anlaşılabilir bu.
    debe geri geldiğinden beri daha şiddetli olarak fav kavgaları devam etmektedir.

    aynı zamanda instagram vb uygulamalarda da bu tür kişiler ezici çoğunluğu oluşturmaktadır.