alessio tacchinardi7
profili

  • 10 ocak 2024 fenerbahçe konyaspor maçı

    fener 7 gol atıyor ben oğlanla sinemada rafadan tayfa izliyorum.evlenirken bunları hesaba katın.

  • kiracısına %60 zam yapan ev sahibi

    oğlum o değil de bu kira fiyatlarında ciddi bir sıkıntı var;mesela ankara özelinde aynı tip daire çankayada 12k'ya kıralık, mamakta 12k'ya kiralık, keçiörende 12k'ya kiralık aynı zamanda yenimahalle civarında da 12k'ya kiralık. ortada ciddi bir mallık var, aptallık var, dangalaklık var...

  • 27 nisan 2022 liverpool villarreal maçı

    köy takımı diye dalga geçilen villareal, kendi iç dinamikleriyle geçen yıl uefa kupasını almış,bu yıl juventus ve bayerni eleyerek yarı finale çıkmış ve karşısında dünyanın en iyi iki takımından biri ile karşılaşmış, tüm dünya bu takımın başarısını takdir ederken ekşiciler kıran kırana maç izleyemedikleri için çok üzülmüşler.vah vaahh!
    ulan şu haksız rekabetin zirve yaptığı ortamda şöyle bir seviyede bu adamların beraberliğe oynamaktan başka şansı mı var! aslında iyi direndiler ama bugün şans onlardan yana değildi.karşında böyle bir takım varken şansın da seninle olması lazım ki birşeyler yolunda gitsin.liverpool çok üst bir seviye yapacak çok bir şey yok!

  • 24 şubat 2022 slavia prag fenerbahçe maçı

    arda'ya bak ya aslanım benim.ulan o herkesin itin götüne soktuğu vitor olmasa bu çocuk hala paf takımda oynardı.bizden bi sik olmaz.

  • 2022 konut krizi

    herşey mayıs 2020'de konut kredilerini kamu bankalarının piyasanın gidişatına aykırı olarak 0.64'e çekmesiyle başladı.halbuki o dönem konut kredileri özel ya da devlet her yerde 0.99 civarıydı ve piyasa tıkır tıkır işliyor fiyatlar hem makul hem de stabildi.ne zaman ki faizler serbest piyasanın aksine aşağıya çekildi işte o gün piyasa asla düzelmeyecek şekilde manipüle edildi ve tabiri caizse sapıttı.

    peki bu sapkınlığın sebebi neydi? faizler düşünce herkes sıfır ikinci el farketmeksizin konutlara saldırdı.aklında ev almak ya da satmak olamayan kim varsa bunu büyük bir fırsat olarak görüp ev alıp satmaya başladı.normal şartlarda ihtiyacı olan ev alır ya da satar.fakat hal böyle olunca piyasadaki konut stoğu çok 3 ay gibi kısa bir sürede eridi gitti.cebini dolduran müteahhitler de bunun geçici bir durum olduğunu bildiği için yeniden inşaat projelerine girmedi.ardından pandemiyle beraber her sektörde olduğu gibi inşaat sektörü de durma noktasına geldi.yeni inşaatlar yapılmayınca ikinci el otomobil piyasası gibi ev sahipleri istedikleri gibi at koşturuyor.hadi zengin muhitleri anlarım buralar krediye vs.endeksli yerler değil sonuçta zengin adam bastırır parayı alır ama orta ve alt muhitlerin bile en az 1 milyondan başlaması hakikaten sapkınlıktır.hayatında 1 milyonu birarada görmemiş çomarlar evlerine 1 milyon istiyor.ulan ilana bakıyorsun adamın evindeki eşyalara bakıyorsun doğru düzgün eşyası yok, hala evde tüplü tv var adam eve 1 milyon yazmış.1 milyon nakiti olan senin boktan evini niye alsın a.q! kredi desen aylık 10 bin kredi ödeyecek adam senin boktan evini niye alsın? dolayısıyla yalancı bahar bu kadardı, alarm çaldı ve herkes uykudan uyanıp kendini bir anda 1995 yılında babasının girdiği konut yapı kooperatifine parasını kaptırırken gördü ve film şimdilik burada bitti.

  • 90'lı yıllardaki zenginlik belirtileri

    bir öğrenci okula evden getirdiği ekmek arası beslenmeyi streç filme ya da alüminyum folyo'ya sarmışsa bilin ki o öğrenci zengindir.çok ince bir detaydır ama o yıllarda bu detayı farketmiş olanlar bana hak verecektir.

  • sınavsız memur olan başkan kızı

    başkan dediysek belediye başkanı değil canım! türkiye süt üreticileri birliği başkanı tevfik keskin'in kızı ece keskin, tekirdağ valiliği il özel kalem müdürü olarak göreve başlamış. şanslı kızımızın babası gazeteye verdiği demeçte;

    "tıpkı belediyeler gibi valiliklerin de sınavsız memur alma yetkisi var. kızım da bu şekilde memur oldu. keşke her babaya kısmet olsa da çocuğunu işe yerleştirse” dedi ve şunları söyledi:

    *o da kısmet bir yerde. çoğu kişinin de olmuyor. istese daha yüksek maaşlı yerler de vardı. bu imkanım da var ama ‘burası olsun' dedik.

    *allah razı olsun. belediyeleri de valiliklerin böyle sınavsız alma yetkisi var. biz de 4-5 ay önce başvurduk, başvurusu kabul edildi. uygun görmüşler. geçen hafta da göreve başladı.

    ben röportajı ilk okuduğumda zaytung haberi sandım ama maalesef sayfayı yeniledikçe zaytung olmadığını anladım.milyonlarca nitelikli genç, işsiz gezerken 90 puanlarla mülakatlardan elenirken allah birilerine altın tepside memurluk sunuyor ve bunu da yüzümüze dalga geçer gibi söylemekten de çekinmiyorlar.ülkenin üreten vergi veren insanlarının paraları da bu insanlara maaş olarak gidiyor ondan sonra ülke niye bu halde! devletin kasası niye boş sebebini uzaklarda aramaya gerek yok. maalesef bu ülke birbirlerinin babasının malı ve istedikleri gibi kullanıyorlar.
    kaynak

    edit :entry sehven silinmiş olup farketmemle mezardan çıkarmam bir olmuştur.bu süreçte aşağıya link bırakan, başlığı başsız bırakmayan tüm yazarlara şükranlarımı sunarım.