kemaline masruf nispet19
profili

  • dağların hiçbir işe yaramaması

    dağların varlığı sadakati ifade ediyor. sadık bir dost gibiler hakikaten. yaşam akıp giderken insan oradan oraya savruluyor. duygu ve düşünceleri değişiyor. hayata bakışı, paradigmasi her an devinim içinde. fakat dağlar öyle değil. fiziksel olarak nasıl heybetiyle yerli yerinde duruyorlar ise insan üzerindeki tesiri de canlılığını hiç kaybetmiyor. dağa bakan bir evde doğmuşum. çekirdekten içime yerleşmiş bir sevgim var dağlara karşı. başka hiçbir varlık ile kuramayacağım özel bir bağ kurduğumu hissediyorum. dağları izlerken bazen tüylerim diken diken oluyor. hele ki berbat hissettiğim bir anda karşıma çıkarlarsa. ruha dokunuyor derler ya, öyle. insan normalde bir şeyi tükettikçe ondan aldığı haz sürekli azalır. lakin dağlar başka, tükettikçe, izledikçe daha da tutuluyorsun.

  • 30 yaşında saçın beyazlaması

    insan bu duruma bir süre üzülüyor. birkaç yıl geçtikten sonra ise üzüldüğü zamanlara gülüyor. senin elinde olduğunu sandığın çoğu şeyin aslında takdir edildiğini anlıyorsun. mevlana'nın bir cümlesi beni uyandırmıştı. "allah'ın takdiri, kulun rızasıdır" demiş. öyle bakmaya çalışıyorum artık hayata. bak mesela en çok korktuğum şeylerden biri saçlarımın dökülmesi idi. yarın sabah uyandığımda saçlarımın tamamen döküldüğünü görsem, ayna karşısında tebessüm eder, yola devam ederim. yok yok, gözyaşlarım sel olur sanıyorum :) kan ağlarım hatta. mevlana'yı okumakla onun gibi düşünmek aynı şey değil.

  • kadınların çiçekten hoşlanmıyor olması

    kadınların nelerden hoşlanıp hoşlanmadığı meselesi çoğu erkeğin zihninde en azından bir dönem önemli bir problem olarak döner durur. mühim evrensel doğrunun ölçü olduğunu unutur, ölçüyü aşar da kadınların hangi kelimeden, tavırdan, hediyeden vs. hoşlanacağını makul bir düzeyin üzerinde anlamaya başlarsan sonucu ya hiç kadın ya da çok kadın olur ki aslında iki durum da kara bir yalnızlıktan başka bir şey değildir. bu meselede az bilmek, çok bilmekten yeğdir. birlikteliğin boyunca onun zihnindeki sebep-sonuç bağlarının farkında olmadan alacağın birkaç çiçek en güzeli ve kıymetli olanıdır. birkaç nadir anda çiçeğini verirsin, mutlu olduğunu düşünürsün ve ötesine karışmazsın. basitçe. kurcalarsan, kadın zihninin arka planını anlamaya başlarsan bu erkek için hayırlı olmaz.

  • yazarların çektiği gün batımı fotoğrafları

    görsel

  • 21 mayıs 2023 olympiakos real madrid maçı

    real madrid'in 74-67'den dönerek kazandığı maç. 1999'dan beri düzenli izlerim euroleague'i. hatta juan carlos navarro'nun ilk euroleague maçını dün gibi hatırlıyorum. bildiğim bir şey var; rudy fernandez, sergio rodiruguez ve sergio llull üçlüsü kadar soğukkanlı piçler görmedim. yetenek, çirkeflik, liderlik, pes etmeme her şey var bu üçlüde. yaşlanmıyor da ibneler. bu maçı da onlar aldılar. ilk çeyrek sonunda rudy'nin rakibe legal şekilde dizini geçirmesi, rodriguez'in en kritik andaki üçlüğü ve llull'un maç kazandıran basketi. olağanüstüler gerçekten.

  • gençlik 30'da mı 35'te mi biter sorunsalı

    saçı sakalı ağarmış, göz kenarlarında çizgiler çıkmış, gencecik kızlardan yeterince "abi" lafı işitmiş biri olsam da baya baya genç olduğumu düşünüyorum. sahici, keskin bir hisle. ne var kardeşim, gencim ben. gençlik benim için ölümle bitecek :)

  • anın fotoğrafı

    görsel

  • anın fotoğrafı

    çift gökkuşağı

  • anın fotoğrafı

    görsel

  • anın fotoğrafı

    anı yakaladım gibi :)

    görsel

  • anın fotoğrafı

    karlı dağlar ve eriyen kar suları ile parlayan gölet:

    görsel

  • türk erkeklerinin karıları ölünce üzülmemesi

    benim doğduğum yerde mealini hatırlayabildiğim bir söz var. özetle şöyle derler: "eğer bir ailede önce anne ölürse bağlar zayıflar ve aile dağılır, önce baba ölürse bağlar güçlenir, aile yakınlaşır."

    bu tespit de bu durumla ilintili olmalı. bu topraklarda -özellikle iç anadolu'da demek daha doğru olur- baba birleştirici, dayanışmacı, fedakar bir figür değil. kaba tabiriyle her koşulda işine bakma nadanlığına sahiptir. üzüntü, keder, matem, yas gibi duygusal hisler anlamsızdır ve erkekte yeri yoktur. onların da kabahati değil belki bu durum. toplum ve çevre bu misyonu yüklüyor anadolu babalarına. duygusal olmak zayıflıktır onlar için. bu kodlar da öyle baba veya eş olunca kaybolmuyor. olduğu gibi kalıyor. fakat kadın öyle değil. bir kadın anne olduktan sonra adeta kimlik değiştirip, vücudunun ve zihninin henüz aktive edilmemiş upgrade bir formatını devreye sokuyor. nice anneler tanıdım, fedakarlığın zirvesine çıkmış, acımasız hayat koşullarında güçlü kalabilmiş. zor günler geçiren bir ailedeki annenin varlığı olağanüstü bir güç ve enerji taşır. dünya üstü bir kimyası vardır annelerin o halinin.

    hasılı anne vefatından sonra evlenen nice baba örneklerinin temeli budur bence. kendi ailemde de yaşadım bu durumu. babam işine baktı. annem hayatta kalsa işine bakmazdı. bunu biliyorum. fakat babama kızmıyorum son tahlilde. gerçekten. onun zihin ve bilinç düzeyinde doğru olan bu çünkü. onu değiştiremezsiniz.

  • bir kadına verilecek en güzel hediye

    şu iki şey bir araya gelmeli:

    1. zevkine hakim olduğunuzu hissettirmek,
    2. zevkli olduğunu hissettirmek.

  • 9 adet kot pantolonu olan erkek

    dokuzunu da düzenli olarak giyebiliyorsa helal olsun dediğim erkektir. ben muhtemelen üçüncüde sırayı karıştırırım çünkü. erkek zihninin çalışma prensibine aykırı ya dokuz kot. basit komutların insanıyız biz. iki bilemedin üç iyidir.

  • 1 yıl sonraki kendine not

    hayat siyah ve beyazdan ibaret değil elbet. fakat önündeki bir yıl uçlara en yakın olduğun zaman olacak oğlum. çok affedersin ya köküne kadar ........... yiyeceksin ya da kuzey avrupa'da kahveni yudumlayacaksın gibi. seviyorum seni, öptüm.

  • insanı duygusuzlaştıran şeyler

    sen herkesi düşünürken, onların sadece kendisini düşündüğünü fark etmek.

  • the cranberries'in en iyi şarkısı

    burun farkı ile promises'tir. 1999 paris konserinde giriş şarkısı olarak seçilmesi de boşuna değildir.

    en güzel şarkı olmaya aday diğer şarkıları ise:

    (bkz: animal instinct)
    (bkz: linger)
    (bkz: ordinary day)
    (bkz: wanted)
    (bkz: shattered)

  • 30 yaş üstü erkeklerin patatese dönmesi

    20'li yaşların başlarında 30'lu yaşlar insana dağ gibi gelir(di) gerçekten. ama 30'lu yaşlara geldiğinizde anlayacaksınız ki öyle değil. büyük sağlık sorunları olmaz ise (özellikle erkekler) muhtemelen fiziksel olarak kendinizi en iyi hissettiğiniz dönem 30'lu yaşlar olacaktır.

    daha dün evden çıktım, evimin olduğu yerin rakımı yaklaşık 600 metre. kuzey yamacımızdaki dağa yakın bir yerde evim. yaklaşık iki saat yürüdüm dağ yönünde. şimdi google earth'den baktım gittiğim en uç noktanın rakımı 1000 metrenin üstünde gözüküyor. o noktada biraz dinlendim ve eve geri döndüm. yanıma su bile almadım hatta.

    hasılı 30'lu yaşlar oradan gözüktüğü gibi olmayacak merak etmeyin. *

  • radamel falcao garcia

    fenerli halimle oturup akşam heyecan ile izleyeceğim golcü. falcao beyler bu, tadını çıkarın.