salemtheservant3
profili

  • ilk kez uzun yola çıkacak sürücülere tavsiyeler

    yıllardır uzun yol yapan biri olarak diyebilirim ki:
    - aracınızı iyi tanıyın.
    - gideceğiniz yolun sınırlarının farkında olun.
    - gece yolculukları daha konforlu fakat daha zordur unutmayın.
    - hız sınırlarının bir sebebi var, kimse sizle inatlaşmak için koymuyor onları. bazı bölgelerde mantıksız rakamlar da olsa radar cezalarını aklınıza getirin.
    - bön bön önünüze bakmayın sürekli, aynalarınız ve kadranınız da eşit miktarda ilginize mazhar olsunlar.
    - gözünüzün daldığını, yorulduğunuzu hissettiğiniz an uygun ilk yerde durun. uyuyun, gözlerinizi dinlendirin. tekrar yola çıkmadan önce arabadan inip biraz haraket edin.
    -aracınızın menzilini iyi bilin. eğer ufak deposu olan ve çok yakan bir araç sahibiyseniz benzin olayını ihmal etmeyin. mümkünse kent içlerindeki benzincilerden yakıt alın. gel-geç yerlerdekilere göre üçkağıt yapma ihtimalleri daha azdır sabit müşteriye hizmet verdikleri için.
    - yolculuğunuzun uzunluğuna bağlı olarak beslenmenize dikkat edin. aç kalarak kan şekerinizi düşürmeyin. tek seferde fazla yiyerek de şekerinizi çıkartmayın. iki durum da uykunuzu getirecek, dikkat dağınıklığına sebep olacaktır. az az ve sık sık tüketmeye çalışın. tükettiğiniz gıdalar da sizi rahatsız etmeyeceğini bildiğiniz gıdalardan olsun.
    -tek yolculuk yapıyorsanız uyarıları iki kat dikkate alın. sizi canlı tutması için müzik olayına girmeniz mümkün fakat uykunuzu getirecek veya gaza getirecek şarkılardan uzak durun.

    şimdilik eyyorlamam bu kadar. unutmayın hem kendi canınızın, hem trafiği paylaştığınız diğer insanların canlarının sorumluluklarını taşıyorsunuz.

  • motosikletle tek başına türkiye turu yapacak kız

    (bkz: allah rahmet eylesin)

  • insan vücudunun kendi c vitaminini üretememesi

    bunlar hep ak parti öncesi, cahiliye dönemi hikayeleri. oysa günümüzde durum farklı.

    (bkz: kendi c vitaminimizi üretiyoruz)