sabirsizdervis3
profili

  • tanıdık insanların corona kapmaya başlaması

    (bkz: #111953813)

    genç bir kardeşimiz iki gündür yoğun bakımda.

    bir arkadaş var, düğüne gidiyor ve iki arkadaşıyla vur patlasın, çal oynasın hesabı takılıyor. bir iki gün vakit geçiyor ve o iki arkadaşının pozitif olduğunu öğreniyor, kendisi hastaneye yüksek ateşi inmediği için giderken. bu ateşli arkadaş önceki gün toplantıya katılıyor, ateşlenmeden önce yani. kendisi iyi şimdi ama toplantı yaptığı mesai arkadaşlarından birisi entrynin başında bahsettiğim arkadaş. 25 ya da 26 yaşında galiba, kronik rahatsızlığı falan olmayan bir arkadaşımız.

    ankara'da yaşanıyor bu olay. bu iki kişi de erkek kardeşimin mesai arkadaşı. o toplantıda erkek kardeşim de vardı ama maskesini çıkartmamış hiç. düğüne giden mal değneğinin durumu iyi ama bulaştırdığı arkadaşı için aynısını söyleyemiyorum. bir iki gündür kendisine ulaşamıyorlardı, en son eşi açmış telefonu, haber öyle öğrenildi. bu arada erkek kardeşim dahil herkes (tüm firma çalışanları) karantinada iki haftadır. bırakın test yapmayı, kimse aramadı bile. erkek kardeşim taşıyıcı olsa ve gezse kimsenin haberi olmazdı. peki, yoğun bakımda yatan çocuğa temaslı diye test yapılsaydı ne olurdu? bu kadar ağır geçirir miydi normalde genç ve sapasağlam olan adam?

    vebali kimde bunun? düğün yapan kişilerde mi? düğüne giden kişide mi? maskesiz toplantı yapanda mı? devlette mi?

    hani her şeye "doğal seleksiyon" diyen arkadaşlar vardı burada, doğal seleksiyon asıl şimdi işliyor. iyi izleyin, dikkat edin. kimsenin vebaline girmeyin. düğün, tatil, sünnet... hepsi ertelenir, iptal edilir. ama bu vebalin altından kalkamazsın. evet çarklar dönmeli ama hayati olmayan aktiviteler için başka bir yol bulunmalı.

  • clio symbol'un 103 bin tl olması

    clio ve symbol (listede görüleceği üzere) farklı araba modelleridir. passat golf gördünüz mü misal? ya da focus mondeo? hayır. çünkü ayrı arabalardır bu sayılanlar. başlık açarken bari dikkat edelim.

    onun dışında bir çok insanın sahip olmak için hayaller kurduğu arabalar hakkında teknik olmayan yorumlar (leş, b.ktan gibi vs) yorumlar yapmayalım derim, hoş değil. "1.5 litrelik motoru olan, güvenlik test sonuçları bu kadar düşük olan araç..." deyin anlarım. komikli, şakalı anlatın derdinizi yine anlarım. diğer türlüsü hoş değil. sizin hayal kurduğunuz, sahip olmak için emek verdiğiniz arabalara durumu daha iyi olan bir insanın bu tür -çirkin olarak nitelendirebileceğimiz- bir yorumda bulunsa emin olun hoş olmazdı. ki symbol veya clio hayranlarının ederinden fazla verip piyasayı yükseltmesi gibi bir durum yok ortada. tüm fiyat listeleri bu şekilde.

    son olarak kur bu kadar yüksekken ve alınan vergiler ortadayken oldukça normal olan fiyatlardır. ilerleyen zamanlarda "volvo s60 vs audi a4" gibi başlığı açmak hayal olabilir.

    şu an çok hoşuma giden ford focus c-max maalesef 5-6 yıl hiç harcamadan (fiyatı sabit kalacak, kur ve vergiler sabit kalacak aynı zamanda ve param değer kaybetmeyecek) biriktirdiğim parayla bile zor alınıyor. durum buyken; benimle birebir aynı işi yapan, aynı marka adına çalışan ve hatta çok daha az mesai saati emek veren avrupalı, amerika'lı meslektaşlarım bu çok hoşuma giden aracı iyi bir tasarrufla 12 ay gibi bir sürede alabiliyor. hatta detaylı açıklayayım bu durumu, zihniniz berraklaşsın.

    -abd'li meslektaşım haftada benden en az 10 saat az çalışıyor.
    -abd'li meslektaşım iş çıkışı bir iki arkadaşıyla oturup yemeğini yiyor ya da eve rahatça yemek söyleyebiliyor ve bu ona sorun olmuyor.
    -abd'li arkadaşım fazla çalışırsa emeğinin karşılığını gavur ellerde alıyor. alamazsa devlet baba olaya hızlıca el atıyor.
    -abd'li dostum yıllık tatilinde yeni ülkeler görebiliyor.
    -abd'li dostum için yakıt büyük bir dert değil.
    -abd'li arkadaşım bunları yaparken yıl sonunda arabasını alıyor...

    +sabirsizdervis isimli vatandaş her ay fazla mesai yapıyor. çalışma tablomu görseniz kafayı yersiniz. mesai ücreti mi dediniz? komik olmayın.
    +sabirsizdervis isimli kardeşiniz ayda belki bir kere ailesiyle yemeğe gidiyor (yemek kartı sağolsun) onun dışında nanay...
    +sabirsizdervis isimli kardeşiniz mesai saatini, mesai ücretini, yapılan mobbing'i devlete bildireli çok oluyor. gelen gideni yok...
    +yıllık izin almanız için sıraya girmeniz gerekiyor. ve 9 gün istemelisiniz 4 gün izin alabilmek için. 73 gün birikmiş izni olup, kullanamayan çalışan var. çünkü yerine adam yok...
    +yakıt konusunda konuşmak bile istemiyorum.
    +bu kardeşiniz ise arabasına yılda (1993 model arabaya!) en az 450 tl sigorta parası verirken kara kara düşünüyor.

    yani daha neler yazardım ama boşver. akp'li arkadaşlar hemen yazıyorlar sonra, küfür ediyorlar özelden. tadımız kaçmasın, onlarda neyin ne olduğunu biliyor.

    türkiye'de yaşamak böyle maalesef. o kadar zengin topraklarda, o kadar potansiyel çalışma gücüne rağmen avrupa'nın afedersiniz çük kadar ülkesinden gerideyiz refah düzeyi olarak. mutlu muyuz? onu hiç sormayın...

    ne uzattım bende... ama türkiye'de yaşamak böyle bir şey arkadaşlar. işinize geliyorsa yaşayacaksınız. işinize gelmiyorsa ya savaşacak ya çekip gitmeye bakacaksınız. ki savaşırken (misal basit bir boykota katılmak) hapse düşme ihtimaliniz yüksek, yaftalanma ihtimaliniz yüksek... bence doyduğunuz yerdir memleketiniz. burada doymakta haram, yaşamakta haram.

    daha çooook başlıklar açılır burada (umarım marka model düzgün yazılır ileride) gidişat böyleyken ve düzeltme adına hiç bir adım atılmazken. mesele araba fiyatları değil. yediğimiz basit bir gıdadan tutun beyaz eşyaya kadar maalesef alım gücümüz sürekli düşüyor. mesele symbol değil. mesele clio değil. mesele "clio symbol" değil. mesele daha farklı ve daha kötüsüne hazır olmalıyız.

    eklemezsem ayıp olur editi: clio ve symbol arasında sürekli bir kararsızlık halinde renault türkiye açıkçası. clio symbol oluyor, symbol clio... arkadaşımız kendini güvene almak adına bu şekilde başlık açmış olabilir. ancak düzeltilmesi ve misal "20 temmuz clio ve symbol'un fiyatları" gibi bir düzeltme, bilgiye ulaşım açısından daha iyi olacaktır. sabah biraz gergin olduğum için entry'ye yansıtmış olabilirim, umarım yazar arkadaşımızı üzmemişizdir... kamu spotu: üzüm yemek isterken bağcıyı dövmek hoş değil.

  • 22 haziran 2018 çankaya'da atılan broşürler

    ön edit: sağolsun yazar arkadaşlar hem net kanıt olmadığı için, hem başımıza iş açılmasın diye başlığın "22 haziran çankaya'da atılan broşürler" olarak düzenlemeyi önerdi. moderatör arkadaşlardan ricamdır bu düzeltme.

    öncelikle merhaba arkadaşlar. kısa bir bilgilendirme ardından hemen konuya geçeyim istiyorum.

    araç kiralama firmasında çalışıyorum ve gece ofisler arası araba getirip götürüyoruz. bugün saat 4.20 gibi ankara tunus caddesi civarında bulunan ofise araba götürdük ve o sırada yerde bulunan broşürlere gözüm çarptı. broşürler "birileri" tarafından hazırlanmış ve kara propaganda amacı taşıyan, oldukça çirkin içeriklere sahipti. olay yerinin fotoğraflarını çektim. ek olarak yanıma farklı üç broşürü aldım ve sizlerle paylaşacağım.

    kimsenin günahını almak istemediğim için aklıma bu işi yapanlar gelse bile hedef göstermeyecektim. ancak işimiz bitip tunalı hilmi caddesi üzerinden dönüş yaptığımız sırada malum partiye ait hafif ticari (ford courier olabilir, hızlı geçtik ve maalesef plakasını alamadım), turkuaz renkli bir araçtan inmiş 3-4 kişinin bu bahsi geçen broşürleri direklere yapıştırdığını gördüm.
    elimde bulunan broşürler yerlere atılmıştı toplu halde. tüm tunus caddesi ve tunalı hilmi caddesi öbek öbek bu broşürler ile dolu.

    daha çok yorum yapmadan fotoğrafları paylaşıyorum. broşürlerin altında yer alan "ıyı gençlik ankara" veya "chp ankara gençlik örgütü" yazılarına özellikle dikkatinizi çekerim. ki iyi parti broşüründe "gülen yüzler için iyi parti" yazısı ayrı bir skandal. sonumuz hayırlı olsun.

    şimdiden edit: fetö'ye benzetilmeye çalışmış ve kara propaganda olduğu belli olan broşür yapışkanlı değil, diğer ikisi (partilerin ağzından yazılmış gibi olanlar) yapışkanlı. daha farklı olanlar vardı ancak toplayamadım. gün içinde arkadaşlar elbet görecek, paylaşacaklardır.

    http://i.hizliresim.com/2a5x6a.jpg
    http://i.hizliresim.com/bz4pap.jpg
    http://i.hizliresim.com/z3jbxg.jpg
    http://i.hizliresim.com/ov9dxb.jpg
    http://i.hizliresim.com/lz9aqj.jpg
    http://i.hizliresim.com/vd6q9z.jpg
    http://i.hizliresim.com/nl28bv.jpg

    edit: yurtdışından göremeyenler arkadaşlarımız için tavsiye üzerine;

    https://prnt.sc/jxv5x8
    https://prnt.sc/jxv66j
    https://prnt.sc/jxv6cj
    https://prnt.sc/jxv6h2
    https://prnt.sc/jxv6i1
    https://prnt.sc/jxv6ov
    https://prnt.sc/jxv6sf

    edit 2: arkadaşlar ne olur ne olmaz mantığı ile parti isimleri ve uzatmaları yanlış yazılmış. misal "iyi" yerine "ıyı" yazılmış. ha keza "chp ankara gençlik örgütü" isminde bir örgüt uydurulmuş. yani bu ortaya çıksa bile bir şekilde yırtarlar. "biz iyi parti demedik, ıyı dedik..." diyeceklerdir. ciddi olarak üzerine düşülmüş bir hareket olarak görüyorum. demokratik bir ülkede böyle bir hareketin karşılığı elbette çok sert ve adil olurdu ama malum... bu arada özellikle bahsettiğim bölgede (tunus, tunalı hilmi civarı) her tarafta chp afişleri, bayrakları vs. dolu. yani bu bröşürler sırıtmayacaktır onların altında. sabah keçiören, pursaklar, yenimahalle civarında olacağım. oraları kontrol eder ve duruma göre editlerim. sizden ricam gördüğünüz bu tür kara propaganda broşürlerini başlık altından paylaşmanız olacaktır gün içinde.

    edit 3: malum parti savunucuları maalesef saldırmaya başladı özelden. davalar, şikeyetler... doğru söyleyeni dokuz köyden kovmazlar umarım.