boks eldiveni2
profili

  • kilo vermek isteyenlere tavsiyeler

    açılın şişko geldi. 20 şubat 2021 tarihinde 136 kg bu entryin girildiği 11 mart 2021 tarihinde 126 kg olan ve bu gün çikolata, baklava ve çiğköfte ile diyeti bozmuş olan birisi olara yazıyorum.

    - olaya kesinlikle kilo yada vücut kitle indeksi olarak değil yağ oranı olarak bakın. obezitenin tanımı vücutta aşırı yağ birikmesidir bu sebeple önemli olan kilonuz yada vücut kitle indeksiniz değil vücut yağ oranınızdır. kendimden örnek verecek olursam vücut kitle indeksine göre benim ideal kilom 72 kg gözüküyor lakin şöyle bir durum var benim zaten şu anda ki yağsız vücut ağırlığım 85 kg yani vücut kitle indeksine göre sağlıklı olmam için tüm yağlarımın yanı sıra bir miktar kas kaybı da yaşamam gerekiyor. ha illa ki kilo verirken yani yağ yakarken bir miktar kas kaybı oluyor fakat bu miktar ne kadar az olursa o kadar iyi.

    - kilo almanın en önemli nedeni yüksek glisemik indeks li gıdaları tüketmektir. kilo verdiğim bu 19 günlük süreçte ben mümkün mertebe glisemik indeksi 55 ten yüksek olan gıdaları tüketmemeye çalıştım bu sayede sık sık yaşadığım açlık krizlerimi kontrol altına alabildim. ha malesef ki bu enrtyi girdiğim bu gün bu kurala yukarıda da belirttiğim gibi uymadım yalan ettim.

    - daha önceden sık sık duyduğum ama pek fazla önemsemediğim çok ama çok önemli bir konu çiğneyin arkadaşlar lütfen yediğiniz yemekleri ne olursa olsun en az 15 kere çiğnemeden yutmayın. yuttuktan sonra ağzınıza bir sonra ki lokmayı koymak için en az bi 5 saniye bekleyin. yemeği bitirme süreniz minimum 15 dakika olsun. yine kendimden örnek vermem gerekiyorsa ben çocukluğumdan beri kilolu olan birisi olarak yeni farkına vardım ulan ben bu zamana kadar meğerse hiç çiğnemiyormuşum resmen direkt yutuyormuşum şaka gibi.

    - günde minimum 10 bin adım atmaya çalışın. çok zor çok yorulurum gibi bahaneleri uydurmayın benim gibi 136 kiloluk dana yapabiliyorsa sizde bunu yapabilirsiniz.

    - başka bir önemli konu ise mümkün olduğu kadar düşük karbonhidratlı beslenmeye çalışın. ben şahsen günlük karbonhidrat tüketimimi 100 gr altında tutmaya çalışıyorum. ilk başlarda zor gelsede sonradan alışıyor insan.

  • 19 mayıs etkinliklerinin iptal edilmesi

    beşiktaş belediyesinin düzenlediği 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı kutlamaları ve gençlik festivali etkinlikleri istanbul valiliği tarafından kamu düzeni(!) ve kamu huzuru (?) gerekçesiyle iptal edilmesi olayıdır. yorum lan bu ak-itler önceden sadece kendileri kutlamazdı şimdi evetten sonra işi bir tık daha arttırıp bizim kutlamamızıda engellemek istiyorlar kaynak