entimist4
profili

  • bu saatte hala uyumama sebebi

    fazla alkollü olmak.

  • 77+33'ün 100 yapmaması

    matematikle aramızın açıldığı ilk olay.

  • devlet okulu mu özel okul mu sorunsalı

    imkanım olsa özel okulu tercih edeceğim sorunsal.

    yalnız devlet okulu öğretmeni-özel okul öğretmeni kalite farkı falan değil kesinlikle olay. çünkü bence sorun bu değil. sorun ortam.

    sebep tamamen devlet okulundaki öğrenci kalitesi.
    çocukları sadece gitsin gelsin diye okula gönderen o kadar çok ilgisiz aile, ne kadar uğraşsanız da verdiğiniz eğitimin davranış eğitiminin üzerine çıkamadığı, kazanamadığınız o kadar çok seviyesi düşük sorunlu çocuk var ki, devlet okulunda görevine başlamış genç idealist bir öğretmen olsanız da hiçbir şeyi değiştirmediğinizi gördükçe seneler içinde o ortamın kalitesizliğine uyum sağlayıp o kültürün bi parçası oluyorsunuz.

    herkes yaptığı işten tatmin olmak ister. bi insan bir mesleği severek yapabilecekken ondan keyif almak varken niye tam tersini seçsin?
    bu meslekte ise öğretmen için en büyük tatmin anlattığın şeyi anlayan, sana sorular soran ilgilenen iletişime giren öğrenciyi görmek.
    inanın bu yoksa zorla yapılan bir iş haline geliyor.
    devlet okullarında (iyi devlet okulları da var evet, ama genele vurursak) öğretmenler senelerce sıfır mesleki tatminle çalışıyor.
    sonra bu öğretmenlerin kalitesizliği eleştiriyor.
    bu sistemin içinde öğretmenden müthiş bir kalite beklemek komik.

    yani devlet okulu kötü değil de, çevresi kötü.

  • aşurenin gereksiz bir tatlı olması

    gereksiz subjektif bir tespit. ben yine de başlığı anneme sesli okudum ve aşure için böyle böyle diyorlar dedim. bunu bi türk annesine sakın söylemeyin. döver.

    annem: aaaaa öyle miymiş? kusmuk gibi? kusmugun tadı öyle mi ya? beğenmeyebilirler ama öyle kusmuk gibi yorumlar yapmak bana saçma geliyor. meyveler var içinde kokuyo, mis gibi kokuyo nasıl kusmuk gibi olabilir? kusmuk olur mu ya? olamaz öyle bi şey. kusmuk iğrenç bi şey. ben boku daha rahat temizlerim. boktan yana olurum.

    en son boktan yana oldu. delirttininiz kadını. annemi kızdırmayın lan. aşure gibi tatlı mı var?