mutlu tuccar38
profili

  • köleliğin kaldırılmasının nedeni

    makina gücünün, kas gücünü her türlü yenmesi, ve bu makina gücünü kullananların, hür piyasaya katkılarının kölelerin katkısından çok daha fazla olması.

    özet olarak:

    (bkz: kapitalizm)

    ki bu da zaten amerikan iç savaşının özetidir. sanayileşme ve finansallaşma ile şahlanan ve verimliliğin dibine vuran kuzeyin, kölelik ile 2000 yıl öncesinin sefa pezevenkliğini sürdürmek isteyen güneyi tokatlamasıdır.

    ve bu nedenle en geç kalktığı ülkeler, kapitalizme zor ayak uyduran arap ve afrika ülkeleridir.

    edit: bu arada burada "kaldırılmadı ki!!!!!" diye ağlayan beyaz yakalılar sağlam güldürdü. adam günde 15 dakika excel ile uğraştığı için neredeyse ismini kunta kinte olarak değiştirecek, "baybars bey raporlar hazır mı" diye soran junior vice president'i kırbaç sallayan antik spartalı olarak görüyor hahahah.

    tutan yok koçum, zengin arap şeyhlerinin götünü silen filipinli köle kervanına her zaman katılabilirsin. hem barınma ve yemek bedava.

  • 13 şubat 2022 halkın ne zaman çıldıracağı durumu

    asla.

    nedenlerini ise şurada yazmıştık:

    (bkz: #133269679)

    alıntılıyorum:

    "avam diktasında, avam asla kontrolü bırakmak istemez, kendiliğinden bırakmaz. sscb'de de durum buydu. çözülme sürecindeyken, doğu avrupa ülkeleri hariç (onlar da etnik ve dini nedenlerden ötürü), rusya'da ve bilimum orta asya sovyet cumhuriyetlerinde yapılan anketlerde avam, komünizmin devam etmesini istediğini belirtmişti. aynı zamanda para olarak sigara kullanıp avrupa'ya fuhuş/organize suç amaçlı göç planlıyorlardı yokluktan. yani "ehanomi coğ iyi, abd bizi gıskanıyo. çıkar bakalım kalaşnikofu" kafası.

    avam, her yerde aynı, ve yıkılma sürecindeki sscb'de nasıl ölüm pahasına kontrolü yitirmek istemediyseler, burada da aynı şekilde sana ve senin gibilere direnecekler. bu bir sınıf savaşı ve sen, proletaryanın tarafında değilsin. bunu idrak etmen gerekir."

  • nisan'da et ve süt krizi olacak kimse alamayacak

  • kız kardeşini tarayarak infaz eden öso militanı

    sıradan araptır.

    abartı falan değil, ortadoğuda her arap'ı topla, "kız kardeşin evlilik dışı ilişki yaşıyor" de eline silah ver, en az %50si aynısını yapar.

    edit: bu arada en az %50 diyorum, yani "sıradan" sıfatını yere getirmek için gereken minimum pay. gerçek oran ise %80-%90 falandır.

    edit 2: gerçi çok şaapmamak lazım. neticede adamlar ensestte dünya rekortmeni, dışarıdan gen gelme ihtimali dahi korkutmuştur çöl faresini.

  • andımız tamam sıra türkçe ezanda

    (bkz: kendi dilinde ezana karşı olan ar*pçı)

    tepkiler üzerine edit.

  • ataşehir'de öğrencileri ezen şoför

    tehlikeye verilen tepkide cinsiyet farkından kaynaklanır.

    erkekler genellikle saldırganlaşır, kadınlar ise panik yapıp kilitlenir. zaten çoğu bu tür kazanın videosunda (hep kadındır) o nedenle sürücü o pedale, normal bir kişi çoktan yanlış pedalin olduğunu anlayıp basmayı kesmesi gerekirken ısrarla o pedale basmaya devam ediyor.

    kadın ve erkek biyolojik ve verilen tepkiler bazında eşit değildir. bu en ilerici ülkelerde dahi bilinir ve kabullenilir, ancak neoliberal değerlerle çeliştiği için dile getirilmez.

    örneğin almanya: almanya'da, kadınlar eşit olarak ordunun her kolunda hizmet edebilir. bu anayasal bir haktır. ancak bu maddenin altına bir not düşülmüştür: gerçekten savaş çıktığı zaman, alman devletinin bütün kadınları pozisyonları ne olursa olsun ordudan ihraç etme hakkı vardır.

    yani kısacası günümüzde meriçliğin önünde giden ülkesi dahi, ciddi durumda kadınların vereceği tepkilere güvenmiyor. kısacası meriçliğin bir anlamı yok bu konuda.

  • akıncı-4

    "üzerinde bulunan sensörler sayesinde tatma duyusu hariç dört duyuyu (konuşma, duyma, koklama ve görme) çok rahat şekilde kullanabiliyor."

    (bkz: konuşma duyusu)

  • türk kadınlarının hepsi travesti gibi

    düşürmek gibi derdi olmayan ve konuya hakim, tecrübeli bir erkeğin yorumudur.

  • dua lipa'yı seksi yapan detaylar

    şu detaydır:

    (bkz: cinsel açlığın afrikası olarak türkiye)

  • hdp milletvekili olmanın birinci kuralı

    cihangirli gençlerle frankfurt okulu, horkheimer, adorno, çevreci feminizm, transseksüel devrimci hür piyasa anarşizmi, gay uzay çağı lüks komünizmi üzerine söyleşi yapıp sonra ülkenin en ilkel, feodal, namus cinayetlerinin gırla gittiği yerde toprak ağalarından ve kölelerinden oy dilenmek ve o düzene gıkını çıkarmamak.

  • benzinin 6.94 tl olması

    petrolü olmadan araplaşmanın bedelidir.

    (bkz: araplaşmış türk milletine müstehaktır)

  • arda'nın piyasa değeri %85 düştü

    (bkz: bir shitcoin olarak arda turan)*

  • 6 eylül 2018 ermeni çetelerin idlib'e girmesi

    (bkz: jeopolitiğin battle royale haritası ortadoğu)

    fırsat bu fırsat. dünyada ne kadar gereksiz untermensch varsa hepsini idlib'e yollayıp birbirine kırdırmak lazım. meksika'lı karteller, balkan çeteleri, doğu avrupa mafyası, somali'li korsanlar, dünya tarihine ismini bok harflerle yazan kim varsa. hepsine gopro takıp, uçaklara bindirip, hadi yallah diye idlib havasahasında paraşütle uçaktan atmak lazım. sonra da ver elini canlı yayın player untermensch's battlegrounds. köşeye de canlı dünya ortalama iq'sunu vereceksin dolar euro gibi, an be an bu haşereler eksildikçe artmasını seyredeceğiz. hem sırf çerez satışlarıyla küresel ekonomi kalkınır, fındık sayesinde karadeniz adeta bir laz wakanda gibi olup çıkar.

  • #suriyelilerdefolsun

    burada ciddi ciddi almancı kıyaslaması yapan net gerizekalıdır.

    iş gücü yetersizliği nedeniyle davet edilen ve ülkenin kalkınmasında yardımda bulunan ile halihazırda işsizlikle boğuşan bir ülkeye sözde mülteci özde asalak olarak gidenler arasındaki farkı görmemek mümkün değil, bu tür çarpık karşılaştırmalar art niyet taşıyor.

    edit:

    bu arada merak ediyorum, suriyelileri savunan solcular: ulan hiç mi kıllanmıyorsunuz? kendini osmanlı torunu olarak tanıtan, aleviler hakkında mumsöndü esprileri kasan, keza kadın ve eşcinsel hakları konusunda 1400 sene geriden gelen bir güruh ile aynı kişileri savunuyorsunuz. hiç mi kuşku yok, "acaba yetmez ama evet'te olduğu gibi yine kullanışlı aptal mıyım?" diye? cidden bu batılı çokuluslu kozmopolit rüyaları sizi bu kadar mı kör etti?

    sizi, iran'da şah'a karşı islamcılar ile işbirliği yapan solculara benzetiyorum. uzun uzun açıklama yapmaya gerek yok, gram aklı olan zaten dersini çıkarır.

    bugün "faşizme karşıyız" dersin peki, de yarın taciz tecavüz korkusundan sokağa çıkamazsan, aleviysen evin kundaklanırsa, sokak başı köpek cesedi bulursan ağlamak yok, tamam mı? bunu sen istedin. ne de olsa çokulusluluk.

    cidden, insan hiç mi bir duraklayıp düşünmez "lan tüm sapık wannabe cihatçılarla, osmanlı torunlarıyla, ensarlarla aynı saftayım, acaba mallık bende mi?" diye?

    edit 2: ha bir de kimse bana "bunlar türkiye'de var zaten" gibi saçma salak argümanlarla gelmesin. daha hiçbir şey görmediniz. hiçbir şey.

  • dağ evi + hatun + internet + 1000 kitap + ps4

    hayatlar ise beylikdüzü + elizabeth + adil kullanım kotası + 3-5 liseden kalan kitap + 5 yıllık laptop

  • çita saldırısında çocuğunu ve karısını satan adam

    fırsat bu fırsat deyip aileyi yenilemek isteyen adamın çakallığıdır.

  • trt'nin kovboy filmlerini yayınlamama kararı

  • papaz ölürse ne olur sorunsalı

    bu sefer ölenle ölünür.

  • metro turizm'in kadın muavin çalıştırması

  • kürk mantolu madonna'yı okudum madonna var