running to the sea13
profili

  • modern insanın en büyük problemi

    modern insanın en büyük problemi ,doğanın kendisine bedavadan sunduğu herşeyi para vererek almak zorunda olmasıdır. yatıp uyumak için ihtiyacımız olan yer bir kaç metre karelik bir alandır, fakat modern dünyanın adına daire dediği o alanı bile satın almak için yıllarca köle gibi çalışıyoruz, doğa bize en temel biyolojik ihtiyaçlarımızı gidermemiz için gerekli olan, besin ve suyu bedavadan vermiş ama yaşama devam etmemiz için ihtiyacımız olan gıda ve suya ulaşmak adına yine köle gibi çalışıyoruz, çalışmadığımız takdirde ise doğanın bize bedavadan verdiği şeyleri bedavadan alamadığımız için ölüyoruz. uzun lafın kısası modern insanın en büyük problemi modern köle olmasıdır. yani bu düzenin ta kendisidir.

  • en gıcık erkek isimleri

    taylan. resmen zehir saçıyor amk...

  • 3 temmuz 2018 kolombiya ingiltere maçı

    hala emperyalizm muhabbeti yapıyorlar ya cahiller tam komedi... olum almanya 1940'ların hemen başında avrupanın anasını sikti fransaya saldırdı polonyayı haşat etti... italya fransaya vurdu ingiltere berline girdi, gelinen noktada sonuç ne? hepsi kardeş kardeş yaşıyor... çünkü kıskanç değiller çünkü embesil gibi geçmişe takılı kalıp her önüne geleni paranoyak ruh halleriyle geçmişte savaşmış olmalarına rağmen düşman ilan etmiyorlar, bizi yıkmak istiyorlar ülkemizde gözleri var diye 31 çekmiyorlar.... adamlar boş milliyetçilik üzerinden masturbasyon yapmıyor üretiyorlar, gençlerini eğitiyorlar, geçmiş savaşlar ile beyinleri nefretle doldurulmuş aptal bir nesil yetitirmek yerine geleceğe umutla bakan ve donanımlı gençler yetiştiriyorlar... almanlar 2. dünya savaşının sonunda tüm dünyadan darbe yedi ülkeleri paramparça oldu ama sizin kadar ağlayıp "dünya bize düşman ühühühü amına kodumun ingilizleri ebemizi siktiler" diyerek osura osura ağlamadılar... işiniz gücünüz yattığınız yerden hiç bir sik üretmeden gerizekalı gibi 200 senedir dönen bir "emperyalist bunlar" geyiği yapmak... başka bir sik bildiğiniz yok. ingiltereye bakıyorsun adamlar her alanda geliştirmiş kendilerini, müzik edebiyat sinema bilim... en önemlisi sanayi devrimini yapmışlar o kullandığınız tüm teknonojinin temellerini atmışlar, siz anca bitmek tükenmek bilmeyen bomboş bir kinle ve ezik kıskançlığıyla ,neymiş efendim" ama bize saldırdılar" ... gerizekalı arkadaş, saldıracak tabi... dünyayı siz ne zannediyorsunuz acaba? o topraklar nasıl kazanılıyor? osmanlı diye övündüğünüz atalarınız nasıl ele geçirdi dünya kadar toprağı? ele geçirdikten sonra nasıl zenginleşti daha da fazla? ama pardon siz ele geçirince fetih, ingiliz ele geçirince işgal, siz adamların mallarına çökünce savaş ganimeti, ingilizler çökünce sömürge dimi?... bu işi bu kadar abartip yillardir bu canakkale mevzusu uzerinden kendi kendinizi tatmin edeceginizi bilseydi ingilizler , yemin ediyorum sırf sizin dilinizden kurtulmak icin girmezlerdi boğaza... adamlar bir girdi, kendinizi dünyanin en özel ülkesi sandiniz habuki adamlar yüzyıllarca birbiriyle savastilar, kimse boyle kompleskler yasayip, kendilerine destanlar yazmadilar... hem cahilsiniz hemde kindar, hayatımda görüp görebileceğim en itici halklardan bir tanesisiniz... bu emperyalizm hikayelerini geçin kendi tarihinize bir bakın, doğada bile güçlü olan kazanır... öyle alice'nin harikalar diyarı değil bu dünya, ingiltere dünyayı sömürmese ve güç ortadoğulu yamyamlarda olsa dünyanın tamamı afganistan olmuştu zaten onu söyliyeyim... o gitmek için can attiginiz ve sonra da küstahça arkasından atıp tuttuğunuz ingiltere gibi bir yerde var olmazdı... adamlar sömürdü ama avrupa gibi bir medeniyet yarattı... güç ortadoğulu şalvar sporda olsaydı birbirinize füze atarak kendi kendinizi tatmin ederdiniz artık 4 karıyla beraber.

  • muharrem ince'nin alacağı oy oranı

    %35'i belki biraz daha fazlası var. ama asıl ikinci turda işi bitirecektir.

    meydanlara bir bakın derim, sucuk ekmek yok, harçlık yok, suriyeli afgan afrikalı yok, başka sehirden taşıma insan yok, mitinge gitmezsem fişlenirim korkusu yok, ögretmenleri tarafindan kollarindan zorla tutularak mitinge götürülen öğrenciler yok, "hülogggg" diyen, "götünun kılıyiz" diyen tipler yok, ama yer gök insan var, ve daha bu mitinglere katılamayan milyonlaraca seçmen de ulkenin geri kalanında var... yani bu iş çoktan bitti zaten, artık seçim muharrem ince ile ysk arasında olacak, ince ile rte arasında değil, ince bu işi çoktan bitirdi, türkiye artık yeter dedi... gözünüz aydın, 16 yıllık saltanatın burada sonuna geldik, bir başka saltanatta görüşmemek... demokrasiyle, cumhuriyetle, özgürlükle, beton diken değil üreten yemyeşil bir türkiye ile, milli bayramlari yeniden coşkuyla kutlanan bir türkiye ile, egitimi, yargısı , dış ve iç politikalari yenibaştan yaratılmış bir turkiye ile görüşmek üzere hoşçakalın!

  • sultangazi'de yapılan seçim anketi

    https://www.youtube.com/watch?v=ub8taw_xa8s&t=00s

    ülke insanının vahim ve içler acısı halini gözler önüne sermiş ankettir.

    +hangi parti?

    -akp

    +neden?

    -bak işte oturuyoruz burada ne güzel oturuyoruz, her taraf ferah nefes alıyoruz, hamdolsun bundan iyisi mi var?

    (oyum akp'ye çünkü çok güzel nefes alıyorum)

    4:10'daki dayı da ibretlik ama ... "eskiden su yoktu, şimdi su var git orada elini yüzünü yıka gel ondan sonra burada otur (aktivitelerini sayıyor) bunları kim yaptıysa ona oy vereceğim."

    not: ülkeden ümidim yokdu ama harbiden şuanda sıfırlandı yani, bundan daha fazla dibe vurduğunu hatırlamıyorum umudumun. sdfdsfs

  • yaratıcının iyi niyetli olmadığı gerçeği

    "eğer bir tanrı varsa, onu affetmem için bana yalvarmak zorunda kalacak."

    orjinali: "wenn es einen gott gibt muß er mich um verzeihung bitten."

    (bkz: nazi kampında hücre duvarına yazılan yazı)

  • 70 yaşında 8 seçim kaybetmiş kk'nin aday olması

    rezalettir... insan aklıyla dalga geçmektir, başka bir açıklaması da yoktur. adamın utanması yok galiba, delegeler 20 kere daha seçse 100 yaşına kadar chp'yi yönetecek bu adam. peki delegeler salak mı niye bu kadar başarısız yaşlı ve liderlik karizması olmayan bir adamı tekrar tekrar başa getiriyorlar? cevabı vermek için aynştan olmaya gerek yok çünkü delegeler de kk'nin adamı.

    hiç birşey bilmiyorsanız en basit mantıkla politikanın beşiği olan avrupaya bakın biraz, 1 tane bilemedin 2 tane seçim kaybeden muhalefet lideri koltuğunun başında 1 saniye durmuyor ki kendisinden sonra gelecek olanların yerini işgal etmesin, ve demokrat olduğunu gösterebilsin, bize bakıyorum ve sonra diyorum ki arkadaş böyle koltuk sevdası kim jong un'da bile yoktur.

    not: delilik ; aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir der albert einstein.

    ekleme: devlet bahçeli üzerinden kk'yi meşrulaştırmaya çalışan bazı rezillere de 2 çift lafım var... devlet bahçeli 50 yıldır mhp'yi yönetiyor diye kk'nin yaptığını meşru mu görmemiz gerekir? eğer bu mantıktan yola çıkarak kk'yi savunmamız gerekiyorsa o zaman, devlet bahçeliyi hayli hayli savunmamız gerekir... devlet bahçeli bir otorite, bir siyaset uzmanı, yahut ulusal bir milli kahraman mıdır? madem devlet bahçeliyi beğenmiyorsun, "kk'ye gelene kadar devlet bahçeliyi eleştir." diyorsun... devlet bahçeli ile aynı çizgide giden kk'yi niye savunuyorsun peki? aklından zorun mu var senin salak herif?

  • cumhuriyet bir arap düşmanlığı üretti

    bir laik cumhuriyet, atatürk, insan hakları, özgür basın, bilim, sanat, özgürlük, yeşil, hukuk, eğitim, ihracat, tarım, şehirleşme, spor, kadın, çocuk düşmanı tek adam rejimi üretmekten evladır.

  • rte'nin niye alkışladınız yanlış anladınız demesi

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…ml?platform=hootsuite

    sabah sabah beni kahkahalara boğmuş olan söylem.

    yav arkadaş yemin ediyorum ben utandım ya, reis'in karşısında artık allah bilir nasıl bir kitle kaldıysa, türkçeden bihaber suriyeliler mi? yoksa afganlar mı? yoksa hayatında okul veya eğitim yüzü görmemiş kendilerini de kendi imkanlarıyla en azından türkçe öğrenecek kadar bile yetiştirememiş çomarlar mı? çözemedim, şu ülkenin başına geçecek kişi şaka maka yemin ediyorum yaşadı a. koyim dfhdfklgd halk nasıl olsa konuşmayı bırak anlamayı bile bilmiyor lan istediğin gibi yönet. sdfsdsfsd

  • celal şengör'ün monarşiyi desteklemesi

    gerekçesi bundan tam 2400 yıl önce antik yunan filazofu platon tarafından açıklanmış olan desteklemedir.

    "demokrasi, bir eğitim işidir. eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. devam edilirse demagoglar türer. demagoglardan da diktatörler çıkar. demokrasi despotluğa dönüşür. demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. halk övülmeyi sever. onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir.
    devlet işleri, devlet içinde idare edenlerle idare edilenlerin yönetime katılmasıyla gerçekleşir."

    -platon

    benim kişisel görüşüm celal şengör ve platona kesinlikle katılıyor olmakla beraber şu ilaveyi de içerir, eğer demokrasi faydalı bir meret olmuş olsaydı alman toplumu gibi bilinçli ve eğitimli bir toplumun, hitler gibi milyonlarca masum insanın ölümünden sorumlu olan cani bir orospu çocuğunu iktidara getirmesine fırsat vermezdi... yani eğitimli ve bilinçli olsalar bile halklar ve toplumlar, demokrasi var olmaya devam ettiği müddetçe yanılmaya şaşırmaya ve yanlış olanı seçmeye her zaman el verişlidir. bazı arkadaşlar da "madem demokrasi kötü ozaman atatürk niye demokrasiyi getirdi ?" minvalinde sorular sormak suretiyle olaya yaklaşmayı tercih etmiş, arkadaşlar olaylara böyle bakılmaz malesef, çünkü "atatürk demokrasiyi getirdi evet, peki atatürkün getirdiği ve halkın egemenliği anlamına gelen demokrasi, halkın egemenliği sayesinde hangi zihniyetin eline geçti ve ne hale geldi?" diye sormak isterim... işte olaya böyle bakılır ve böyle bakıldığında da demokrasi'nin bir ülkeyi yönetmek için uygun bir yönetim anlayışı olup olmadığını anlama noktasında çok fazla yol kat edilir. bilinmesi gereken şey, atatürk'ün dahi bir komutan ve reformist bir insan olması üst düzey bir siyasetçi olduğu anlamına gelmemektedir, çünkü ikisi farklı kavramlardır. iyi bir komutan iyi bir siyasetçi, iyi bir siyasetçi de iyi bir komutan demek değildir, herşey bir kenara dünya üzerindeki tüm gelişmiş medeniyetlere bakıldığında, (bkz: norveç) (bkz: japoya) (bkz: isveç) (bkz: birleşik krallık)(bkz: izlanda) (bkz: danimarka) vs monarşiye sahip oldukları çok basit bir araştırma ile görülmektedir.

    not: ağzına sağlık celal şengör.

  • tr'deki başkalarının hayatına karışma hastalığı

    tr'deki en büyük sosyolojik problem.

    kimin kiminle sikiştiğini, kimin ne giydiğini, kimin nerde ne yapmak istediğini, kimin neye inandığını başkalarının bu denli umursadığı bir ülke dünyada bir kaç ortadoğu ülkesi dışında yok herhalde amk. ilginç ve ironiktir ki, bu başkalarının hayatını sorgulayıp o hayatlara karışma hakkını kendinde bulan türk insanı, kimin neyi çaldığı veya malı ne kadar götürdüğü ile ilgili hiç bir merak duymamaktadır. eğer birşeyi sevmiyor musun, yapmak mı istemiyorsun? yapma kardeşim sevme de... ama sevmediğin ve yapmak istemediğin şeyleri başkalarına da dayatmak, onların yaşam alanına tecavüz edip onların istedikleri şeyi yapma özgürlüğünü elinden almaya çalışmak da neyin kafası amına koyim?

    atıyorum muhafazakar birisin islamcısın, bir sokak röportajı gerçekleşiyor, adam mikrofonu uzatıyor soruyor, "ateistler hakkında ne düşünüyorsunuz?" çomarlar cevap veriyor; "onları kesmek lazım abi", biri daha çıkıyor "yakaladığın yerde öldüreceksin reis" ve bunun gibi onlarca beyan, yani bu beyanlar artık başkalarının hayatına karışmadan daha da öte tarifi imkansız bir hastalıklı ruh ve beyin yapısının en büyük emaresi ve insanlar için alenen nefret söylemi içerikli birer tehdit olarak karşımıza çıkıyor. modern bir hukuk devletinde yapılsa bu tip söylemler, söylemleri gerçekleştiren kişiler potansiyel cihatcı olarak takip altına alınır ve siki tutma aşamasına gelir, türkiyeye bakıyorum kimsenin sikinde değil, bu insanlar elini kolunu sallayarak sokaklara tükürerek, yoldan geçen kadınların kıçına bakarak ve kendilerinden olmayan insanlara tehditler savurarak hayatlarını geçiriyor ve aramızda dolaşıyor, sonuç olarak ateistler bile allaha emanet yaşıyor. bu hastalığın toplumdan silinmesi güçlü bir eğitim reformu ile olur ama ne eğitimi lan? birincisi ülkede eğitimin "e" si kalmadı, hatta müfredata cihat girdi, ikincisi tamamen bilimsel, tamamen seküler eğitime hemen yarın geçtin diyelim ne değişecek? milyonlarca ruh hastasını rüyanda eğitirsin. özetle bu ve bunlar gibi yamyamlar siki tutmadı ama ülke malesef ülkelikten çıktı arkadaşlar. eğer sokağa çıktığınızda kendinizi ruh emicilerin ve çomarların arasında gezinen bir uzaylı gibi hissediyor ve kendinize zaman zaman ben nereye düştüm lan sorusunu soruyorsanız, gemileri yakmanın zamanı gelmiş demektir. çünkü azınlıktasınız, çünkü farklısınız ve onlara benzemek zorundasınız, çünkü faşizmin çalışma prensibi budur.

    ilgili röportaj videosu

  • şeyma subaşı'nın paylaştığı dans videosu

    muhtemelen "ohh ne kadar akıllıyım 500 bin tl için "var mısın yok musun"da götümden şarıl şarıl ter akıtıyorken, acunu kapıp kendimi milyoner yaptım yaşasın salak acun" diye düşünen kadının yaptığı danstır.

  • rte'nin en az kullandığı kelime

    (bkz: atatürk).