superstupid16
profili

  • kemal kılıçdaroğlu

    inanılmaz. adam öyle farklı ideolojileri aynı çatı altında toplamayı başardı ki böyle giderse yakında akplileri bile ikna edip rte’ye kendi adaylığını destekletebilir *

  • çok sinirlenince yapılması gerekenler

    olayın vahametine göre bekleyip sakinleştikten sonra karar vermek. maalesef anlık öfkeyle insan hem kendi hayatını hem de karşıdaki insanın hayatını karartabiliyor.

    benim çok tecrübeli ve her daim acayip mutlu birinden öğrendiğim şey var, en az 3 saat olmak üzere bütün kararları 1 gün bekleyip vermek. buna çok sinirliyken ve çok mutluyken de verilen kararlar dahil. e tabi bazen tutamıyorum kendimi, çok mutluyken salak salak şeyler yapıyorum ama sonrasında o yaptığım şeyler dank ettiriyo bu öğretinin doğruluğunu.

    sonuç olarak imkanlar dahilinde en azından bikaç saat bekleyip/düşünüp karar vermek, sinirlenilecekse de bekleyip sinirlenmek en mantıklısı. mesela 3-5 sene önce çok sinirlendiğimiz bi olayı düşündüğümüzde muhtemelen gülüp geçiyoruz..

    o sebepten şu kısacık hayatta çok sinirlenip üzülmeye ve üzmeye değmeyecek milyonlarca şey var, sakin olun, sadece bunlardan birini yaşadınız.

  • kız arkadaşın çadırlı festivale gitmesi

    bırakın gitsin bi bok olmaz dediğim durum.
    çadırlı festin çadırlı fest olduğu dönemlerde bi arkadaşla envai çeşit çadırlı festivale katıldık, belki bize de ucundan kıyısından bir şeyler şey olur diye. sandığınız gibi her çadırda seks alemi yok. hatta sevgilisiyle gelenler dışında hemen hemen hiç rastlamadım diyebilirim.
    o kadar festival yaşadık sadece 1 kere, 2 adet taş, 'cigaranız var mı' diye sordu, öğrencilik dönemi olduğundan, biraz da salak olduğumuzdan monte carlo isimli sigaradan uzattık, kovdular bizi. meğerse haroin falan soruyolarmış. o zaman öğrendiydik ot şeyine cigara denildiğini de. ne kadar salakmışız..
    sonuç olarak gitsin eğlensin, dans, müzik dışında birşey yok. çok da şey yapmamak lazım.

  • tek başına tatile çıkmak

    sürekli yaptığım şey.
    en güzel yanlarından biri, mesela bir müzeyi gezmeye giderken anında karar değiştirip denize girebiliyorsun. ya da hamburger yiyecekken son anda pizzacıya girebiliyorsun. hatta bi caddede yürürken sebepsiz ve aniden sola, biraz ilerleyip sağa dönebiliyorsun. “neden burdayız” gibi saçma sorular soran kimse yok. canım çekti yine.

  • aşık olduğun kişiye bir şarkı bırak

    elbet bir gün bulusacagiz..

  • mola yerlerinin olmazsa olmazları

    ucuna hortum geçirilmiş fırçayla otobüslerin camlarını yıkayan sarı uzun çizmeli adamı izlerken içilen acımtırak çay.

  • kafayı boşaltma yöntemleri

    (bkz: yürüyüş)
    rotasız, amaçsız.

  • schengen vizesi başvurularının askıya alınması

    "avrupa vizesiz olacak dedik alin iste vize yok ehehe" seklinde herhangi bir bakanlik duzeyinde aciklama bekliyorum.

  • para mutluluk getirir mi

    hem en dibi gormus hem de zirveye cikmis biri olarak aciklayim: cok detayli anlatmaya gerek de yok. para mutluluk getirir.

  • 10 eylül 2017 reza zarrab'ın salıverilmesi

    şimdi bir de türkiye'ye göz dağı veriliyormuş da yok efendim abd'nin elinde kozmuş da türkiye'yi tehdit ediyormuşcular türedi.
    bize mi sordunuz lan rüşvetleri yerken? yemeseydiniz aç köpekler vermeseydiniz o kozu, koskoca ülke iki bakan bir de baş yüzünden tehdit ediliyor kimse de çıkıp bir şeyler söylemiyor vay amk düştüğümüz duruma bak. teknik detayları çok bilmiyorum ama bari bi bok yiyosunuz adamların bankasını, para birimini vs kullanmayın, euro olarak yeseydiniz yavşaklar. kan alırlar işte böyle kamiller.
    çok eminim şimdi o adı karışan suçluların gözlerine uyku girmiyordur. beter olun amk, çekirdeğimi aldım bekliyorum.

  • sözlük yazarlarının özlediği şeyler

    90'lı yılların yaz akşamları. öyle böyle değil çok özledim lan.

  • ekşi sözlük android & ios uygulaması

    gece modu disinda pek bi numarasi olmayan uygulama. facebook ve instagram eklentisi gereksiz olmus. anonim olarak yazmak istemeyen zaten o mecralarda yaziyo, gerci burda da isteyen kimligini belli edebilir banane amk. da sozluk farkini korumaliydi bence.

    özgünlügünü korumak ve gelistirmek yerine digerlerine benzeme cabasi neden bunu anlayamadim.
    degisen nesle ayak uydurmaya calisiyosaniz sayet, 20li yaslarda sozluk yazarlarindan fikir alin bence. onlar fosil patronlardan ve mod'lardan daha iyi okuyorlar cagi ve sozlugu..

  • çinli denildiğinde akla gelen ilk şey

    (bkz: japon)

  • 16 nisan 2017 referandum sonucu tahminleri

    ozellikle ogrenciler arasinda parasi olmadigi icin oy kullanmaya gidemeyecek olanlar varsa 10 kadar kisiye yol+yemek saglayabilirim, evet veya hayir diyecek olmasi da onemli degil. gitsin kullansin. ben hayir diyecegim. evet diyecek olanin da bu hakkini kullanmasini savunurum. cunku demokrasi bunu gerektirir. sanirim bu da, hayircilarin zihniyeti hakkinda kucuk bi ipucu verebilir.
    biz terorist degiliz.

    yarin editleyip sozluk disi icin e-mail vericem simdi ugrasamam uykum var.

    edit: e-mail superstupidd2@gmail.com

    7kisi oldu acele edin:)

    edit2: hani hepiniz 10bin+ maaş alan beyaz yakalılardınız lan:) yoğun talep var, benden bu kadar. yardımcı olmak isteyen varsa bana yazsın yönlendireyim, nakit gönderme yok sadece bilet alıyoruz gidiş dönüş. cepteteb veya enpara hesabı olanlara max 10-20 tl de yemek parası isteyen gönderebilir. hayırlı haftasonları.

  • sözlükçülerin nick'leriyle anlatmak istedikleri

    askerdeyim. yedek subay aday eğitimine başladık. ilk haftam.

    kafayı yediğini düşündüğüm, eski bordo bereli olduğu söylenen bi komutanımız var. bana 'şu kapıyı kapat asker' diye bi emir verdi. ben kapıyı kapatmaya koşarak giderken sivil kadın memur da kapıdan girmek üzere..
    askerlik yapanlar bilir üstünüz emir verdiyse sorgulamadan yaparsınız.
    kadının girmesine 3-4 adım kala kapıyı kilitledim amk. kadın da şaşırdı bana bakıyo napıyo bu salak diye.
    hızla geri döndüm, komutanın yanına koşup emri yerine getirdiğimi söyledim bağırarak nizami bir asker gibi. adam kafasını muhabbet kuşu gibi yana çevirip oğlum sen salak mısın diye sordu bana. 6-7 kere sordu sen salak mısın diye, her seferinde emredersiniz komutanım diyorum nizami olarak, o da soruyu tekrarlıyor doğal olarak.

    sonra 'git lan aç şu kapıyı süpersalak seni' dedi. düşündüm kişiliğime uygun. ekşide de herkes upper intermediate seviyesinde olduğundan ingilizcesini alıyım daha havalı olur dedim.

  • 2 nisan 2017 referandum sonucu tahminleri

    ümit vermek gibi olmasın ama şimdiye kadar tahmin ettiğim alakalı alakasız bütün oylamalı şeylerin ( brexit, 7 haziran, 1kasım, abd başkanlık vs. ) sonuçları +1 -1 puanla tuttu. bu referandum için tahminim: %53-54 aralığında hayır.
    not: seçime 1 hafta kala daha kesin öngörüyle güncellenecektir. at fava bekle.