peacer r4
profili

  • recep tayyip erdoğan

    "kan kusarak, bir lokma ekmek dilenerek geberir gider." şeklinde beddua aldığı entry sözlükte en çok beğenilen entry olarak kabul gören bir devlet yöneticisi.

    https://eksisozluk.com/…ep tayyip erdoğan/#54148769

    yönetici olmak zordur. aldığın her karar mutlaka birilerini sevindirirken bir başkasını üzer. ilkokulda sınıf başkanı olsan da böyledir, bir şirketin yönetim kurulu başkanı olsan da, hastanede başhekim olsan da ya da bir devletin başındaki adam olsan da sonuç değişmez. ele yetki geçince demek ki "güç sahibi olmanın" verdiği bir şımarıklık, adını koyamadığım bir kötü ruh insana peydah oluyor. açıkçası bunu da yadırgamam, belki normal işleyiştir.

    bu güne kadar ülkede bir sürü politikacı geldi geçti. a partisine oy verenler b ve c partisi liderini sevmezdi. mizah dergileri her zaman başbakanı eleştirirdi. hiçbir zaman hiçbir parti lideri ya da cumhurbaşkanı herkesin sevgilisi olmadı. demirelden gıcık kapanlar vardı ama "hehe şapkayı kaptırmadı gene ya" diye güldürürdü kendine. erbakanı sevmezdim hiç politika kafası olarak ama ülkeye gelmiş geçmiş en akıllı adamlardan biriydi. ecevit i sevmeyen de çoktu ama bilirlerdi ki "karaoğlan" dır o. kıbrısı teslim etmedi kurda kuşa. özal desen dombili, "küçük amerika" yapacağım diye ülkeyi başımzıa ne belalar sardı. ama bir vizyonu vardı ve ülkeyi a noktasından b noktasına taşıdı en nihayetinde.

    ama tüm ülke tarihi boyunca hiç kimseden bu kadar nefret edilmemişti. hiç kimse için böylesine beddualar edilip de kamuoyunca bu beddualar böylesine desteklenmemişti. kimsenin canı bu adam döneminde bu kadar yanmadı. ülke hiçbir zaman bir başkan ya da başbakanı sevip destekleyenler ve karşısındakiler olarak ayrışmamıştı.

    yaşar usta konuşması gibi olacak ama, ben ki evde böcek bulsam öldürmeye kıyamam, kağıtla tutar balkona atarım. tekrar girerse tekrar geri atarım ya da uçar gider. ben ki saddam hüseyin asılınca, kaddafi taşlarla tekmelerle öldürülünce, usame bin laden ve çocukları amerikan pislikleri tarafından katledilince insani yönüm ağır basıp böyle ölüm olmamalı diye üzüldüm. ama bir bu adam, bir de kendisine ada tahsil edilen apo denen herif öldüğünde asla üzülmeyeceğim.

    ne bu dünyada ne de var olduğuna inandığın öteki dünyada yatacak yerin yok tayyip ağa. müslüman olduğunu söylüyorsun ya, sana kul hakkımı helal etmiyorum en büyük günahtır diye. bana, aileme ve tüm bu ülkeye yaptıkların yüzünden asla helal etmiyorum.. emin ol öteki dünyaya asla taşıyamayacağın kadar çok büyük yükte kul hakkı ile gideceksin. zebanilerle konuşmaya hazır mısın?

    ya da zaten günlerin sayılı, helal etmediğim haklar için bu ülke insanından hak istemeye var mısın? son şansların olabilir bu günler ama hala giderayak daha da coştukça coşuyorsun. velev ki başkan oldun, padişah oldun, peygamber oldun, allah oldun.. daha ötesi var mı? ne istiyorsun bu milletten?

    bu günün yarını da var bak, iyi düşün....

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    umumi tuvaletlerde erkekler solda kadınlar sağda diye bir kaide yoktur. hatta çoğu yerde tam tersidir. 1000 yıllık espiri malzemesini ufuk açan bilgi olarak sunmamak da ufuk açan bir şey olsa gerek.

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    ufku belki 2 katına çıkarmasa da ortamlarda anlatıldığında ilgi toplayacak bazı gerçekler :

    - amerikan yumurtaları ingilterede "yıkandıkları için", ingiltere yumurtaları amerikada "yıkanmadıkları için" satılmazlar
    - incilde tanrı 2 milyon kişiyi, şeytan ise 10 kişiyi öldürmüştür.
    - firavun tutankamon'un penisi erekte vaziyete mumyalanmıştır.
    - "dışkı nakli" diye bir şey vardır.
    - 11 nisan 1954, hiçbir sıradışı olay yaşanmaması nedeniyle 20. yüzyılın en sıkıcı günü ilan edildi.
    - ozzy osbourne, black sabbath'tan ayrıldıktan sonra yerine geçmesi için michael bolton ile görüşülmüştür
    - amerika milli marşı, eski bir ingiliz şarkısından esinlenmiştir.
    - "big bang" teorisini ilk ortaya atan bir rahiptir.
    - kulak memeleri ve meme başları dikey olarak aynı hizadadır
    - erkeğin bir boşalmasında çıkan spermlerde taşınan genetik veri miktarı 1.5 terrabyte civarıdır.
    - gangnam style insanların ömründen youtube'da toplamda 15400 yıl çalmıştır.
    - eğer amerikan başkanı evli değilse ya da görev başındayken eşi ölürse başkanın yakınlarından bir kadın "first lady" ilan edilir.
    - "daha dün annemizin kollarında koşarken" ile tanıdığımız melodi mozart'ın bestesidir.
    - evrende, dünyadaki tüm plajlardaki kum tanesidnen daha fazla yıldız vardır. ama tek bir kum tanesinde evrendeki tüm yıldızlardan daha fazla atom bulunmaktadır.
    - aya dikilen amerikan bayrakları artık güneşten gelen radyasyon nedeniyle bembeyazdır.
    - hatebeak isimli bir rock grubunun solisti afrika papağanıdır.
    - %1 - %10 arası değişen bir oranda avrupalı nüfusu aids'e bağışık / dirençlidir.
    - bu güne kadar hiçbir nba oyuncusu "69" numaralı formayı giymedi

    daha fazlası için
    http://www.slightlywarped.com/…/100_crazy_facts.htm

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    saçmasalak web sitelerinden aşırılmış kimsenin okumayacağı kadar dibdibe anlamsız ve gerçekle uzaktan yakından alakasız, paragrafsız ve itinasız kelime yığınlarını bu başlığa "yapıştırmanın" kimsenin ufkunu ikiye katlamayacağı, bilakis normalde hiç yapmadığım şeyi yapıp "çok kötü" butonuna abandırdığı gerçeği.