peterpann3
profili

  • futbolcunun adını söylemeden anlatmak

    karın olduğunu bilmiyordum, vur beni

  • 2 aralık 2019 uludağ'da kaybolan dağcılar

    bir konuya olan yaklaşımınız, ne kadar zeki olduğunuzdan çok "kim" ve "ne" olduğunuzu gösterir. evrende nasıl bir kimya ihtiva ettiğinizi, hayatta nasıl bir rol üstlendiğinizi, kimliğinizi, mesnetinizi...

    bu mesele, 2 kişinin yaşıyor olup olmamalarından daha fazlası.

    bu mesele, bir insanın yaşıyor olabilme ihtimalinin devlet, kamu ve bireyler bazında nasıl ele alındığı, nasıl bir tutumla yaklaşıldığı üzerine bir mesele. bir onur, bir duruş meselesi.

    yaşıyor olduklarına gerçekten inandığımız için değil, yaşıyor olduklarını varsaymak ve ona göre hareket etmek zorunda olduğumuz için önemli bir mesele. insanlık adına, insanlık onuru adına. toplum olmak, vicdanlı olmak, güvenilir olmak adına. insan olmak adına.

    eğer bir gün buna benzer bir duruma düşen siz olursanız, ölüm iki adım ötenizdeyken, sesinizi 10 metre yanınızdan geçen insana duyurmaya takatiniz kalmadığında size bir şekilde yardımın geleceğine inanıp güçlü kalmanızı, kendinizden başka kişilere, devletinize ve toplumunuza güvenmenizi sağlayacak olan şey bu.

    devlet bazında, insan hayatının ne kadar önemli, ne kadar değerli olduğunu gösterme fırsatı bu. toplum ve bireyler olarak karakter ortaya koyma fırsatı bu.

    katiyyen gönüllüler, yahut ekipmanı, kondüsyonu yetersiz ekipler için söylemiyorum. ben sadece devlet bazında konuşuyorum. ilk günden beri. eğer bir yetersizlik varsa insan gücü yahut ekipman bakımından, bunu gidermesi gereken devlet. akut makut köylüler falan değil...

    ben şanslıyım henüz. bugüne kadar hayatımda çok değerli birini kaybetmedim.

    ama bir kaybın ardından "herkes elinden geleni yaptı, o bu hikayeyi tutkusunun peşinde sonlandıracakmış demek ki" diye yâd etmek vardır,

    bir de "yaşadığına inansalar ya da şöyle aransaydı belki de şu an yanımda olacaktı" demek vardır. eşin kaybolduktan 13 gün sonra twitter'da hayatında görmediğin köylülerden yardım dilenmek vardır.

    bakın ben ne pollyanna'yım, ne de romantiğim. elbette yaşıyor olmalarını dilerim ancak bundan da, hatta öldülerse cesetlerinin bulunmasından da daha önemsediğim bir şey var:

    o da devlet bazında, insanlık onuruna lâyık şekilde %100 yaşıyor oldukları düşünülerek, sadece ve sadece insan hayatına verilen -verilmesi gereken- değer adına son kerteye kadar aranmaları.

    evet iki insanın hayatı değerlidir. ama iki insanın hayatını her şeyden daha değerli görmek iki insanın hayatından daha değerlidir.

  • şenol güneş

    "kaybettiğin zaman güçlüysen büyüksün. kazancın ya da kaybın seni mağdur ya da mağrur etmemeli"

    "güneşi yakalamaya çalışırsan başaramazsan da yıldızlara ulaşırsın"

    "başarı senin en büyük rakibin olur"

    yemin ediyorum kitap gibi adam be.