taksi kime27
profili

  • tatil yerleri dolu olan ekonomik kriz ülkesi

    türkiye'dir. ekonomik krizin en belirgin göstergelerinden biri, gelir dağılımının bozulmasıdır. yani zengin ve fakir arasındaki farkın açılması, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasıdır. bankada 500.000 tl'si (neredeyse 15.000 doları) olan ayda 25.0000 tl faiz kazanır, bütün bir ay çalışan emekçi o kadar para kazanamaz.

    kriz olunca zenginler de aç kalacak, kalantorlar yiyecek ekmek bulamayacak diye bekliyorsanız daha çok beklersiniz.

  • vücutta kişinin en çok kahrını çeken bölge

    (bkz: babafingo)

    - küçük yaşlardan beri fiziksel şiddet görüyor (bkz: çavuşu tokatlamak)
    - görevi gereği rutubetli ortamda çalışıyor.
    - görev yerinde bazen hoş olmayan kokular da olabiliyor.
    - bayram, tatil, yılbaşı demeden neredeyse her sabah erken kalkıyor.
    - yanında hep 2 topla gezmek zorunda
    - götün biri de sürekli arkasında

  • karadeniz otoyolunun denizle birleşmesi

    mağdur kardeşimizin hoş şivesi ve pencere açıkken video kaydı yapıp arabanın içinde denizle bütünleşmesi sebebiyle gülümseten videodur.

  • borsa istanbul

    faiz yükselirse borsa düşer diyen ve kendisine mesaj gönderilemeyen vatandaşa mecburen buradan cevap yazıyorum.

    faizin 3 kat arttırılarak yükselmiş hali halen %25. tüik'te dönen her türlü hesap oyunlarına rağmen devletin kendi enflasyon tahmini %60.

    buyur hocam sen bütün hisselerini sat paranı yüksek faize yatır, sana bol kazançlar dilerim.

  • 1 adamı devirmeye çalışan 6 parti lideri

    ülkeyi kurtarmaya çalışan 6 kişi desek daha doğru olur.

    1 adamın ülkeyi getirdiği nokta ortada...

  • kadınların 35 yaşından sonra çökmesi

    25 yaşında olup yağ ve selülit deryası olanlar bulunduğu gibi, 35 hatta 45 yaşında olup, çocuk da doğurduğu halde taş gibi olan kadınlar da var. genelleme yapmak doğru değil.

    sadece genetik demek de kolaya kaçmak olur. beslenme, yaşam tarzı, spor bunların hepsi etkili.

  • bir belgeseli izlenemez kılan detaylar

    tgrt belgesellerindeki "işte bu mükemmel evren / benzersiz denge, kudretli bir yaratıcının ispatı / sanat eseri değil midir?" benzeri cümleler.

  • türklerin schengen vize taleplerinin reddedilmesi

    suriyeli, afgan ve pakistanlilara , geri kabul anlaşması ile avrupadan turkiye'ye gönderilenlere, genel olarak ipini koparana türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı dağıtılmasının, ayrıca türkiye cumhuriyeti vatandaşlığının parayla satın alinabilmesinin doğal bir sonucudur.

    not: sanmayın ki o para eskiden 250.000 usd idi şimdi 400.000 usd. mafya devlet işbirliği ve sahte evraklarla bu rakamların çok daha altına türk vatandaşlığı satıldı. üstelik bir kişi ödedi, bütün hanım ve çocukları da türk vatandaşı oldu.

    edit: mesajla gönderilen bilgiler

    - lütfen şu bilgiyi de ekleyin, kırklareli civarından ucuza tarla alınıyor oraya göstermelik ceviz veya badem dikiliyor arazinin tarla vasfı bahçeye dönüyor, böyle olduğu için de içine ev yapılabiliyor, dolayısıyla vatandaşlık almak isteyen hem tarım arazisi sahibi oluyor hem ev sahibi oluyor hem de bu işi 150 bin dolara hallediyor, 250 bin dolar bile değil. bunu söylemekten utanç duyuyorum ama, kanser hastası olup türk vatandaşı olmayan bazı insanların vatandaşlığa katakulli ile geçirilip ücretsiz kanser hastalığı tedavisi yapılıyor. bu işleri takip etmem için bana aylık 25 bin tl teklif edildi gitmedim

    - 10 bin dolara sahte belgeyle hallediyorlar

    - 8 kişilik bir aile gibi gösterip kişi başı 50bine 8 kişi de vatandaş olabiliyor. gerçekten sahte aile kılığında gelip vatandaşlık alanlar var.

  • izban'da genç kızın bacaklarını çeken şahıs

    kadınların foto ve videosunu çeken bu dayılar ve sığınmacılar yüzünden toplu alanlarda rahat rahat telefon kullanamıyorum. telefonu başka insanlara doğru tutmamak için yere doğrultuyorum, böyle giderse kambur ve boyun fıtığı olacağım.

  • baykar bayraktar tb2

    çok iyi bir silahtır, geliştirenlere teşekkür ederiz. her silah gibi yerine göre çok iyi ve çok faydalı işler yapabilir, yapmıştır ve de bundan sonra da yapacaktır.

    elinde bu silah var diye dünyaya hakim olacağını, her orduyu yenebileceğini, her savaşı kazanabileceğini sanmak ise bambaşka bir gerizekalılık boyutudur.

  • yunanistan'ın türk balıkçılara ateş açması

    12 adaları kim verdiyse suçlusu odur denilmiş ya, 12 adalar osmanlı tarafından 1912'de uşi anlaşması ile italya'ya verilmiştir.

    12 adalar içinde sayılmayan bazı adalar ve kayalıklar da yakın tarihte yunanistan tarafından işgal ve kullanımına ses çıkarılmaması sonucunda a.k. partisi tarafından verilmiştir diyebiliriz.

    hayırlı işler...

  • 13 aralık 2021 mb'nin dolara dördüncü müdahalesi

    orman yangınına çiş ile müdahele etmektir.

  • aya sert iniş yapacak olmamız

    aya sert iniş yapmak yerine yörüngedeyken 1 posta 31 çekerek yumuşak iniş yapılırsa dünya çapında daha fazla ses getirir diye düşündüren durum.

  • 2021 yılı otomobil lastik fiyatlarının uçması

    ülkemizi yıkmak, 2023 yılında dünya lideri olmamızı engellemek isteyen lastik lobisinin işidir.

  • 22 eylül 2021 sanayi bakanının ötv açıklaması

    vatandaşımızın uygun fiyata araba almasını istemiyoruz demiş, bunu biz zaten biliyorduk, yine de teyit etmişler

  • yetkili serviste araç bakımı yaptırmak

    açılın taze bilgi geldi:

    aracımı periyodik bakım için sürekli yetkili servise götürürüm. sürekli gittiğim yetkili servisin yetkisini elinden almışlar özel servis olmuş. bilmiyordum o yüzden yine oraya gitmiş bulundum.

    - normalde periyodik bakım en az yarım gün sürer çünkü birçok ayrı noktanın kontrolü vardır. bu kez 1.5 saat sürdü. birçok noktanın kontrolü yapılmadı.
    - problem veya çalışmayan bir sistem var mı diye bilgisayarlı kontrol yapılırdı, bu kez yapılmadı. (muhtemelen bunun için kullanılan yazılımın lisansı veya erişim yetkisi de iptal edilmiştir)
    - önceden motor ve etrafını (dış) özel bir sıvı ile temizlerlerdi bu kez yapılmadı, sadece hava tuttular.
    - servis sonrası aracı yıkarlardı, yıkamadılar, yıkayıcı corona olmuş dediler.
    - fatura edilen motor yağını kapalı kaptan benim huzurumda açıp koyarlardı, bu kez varilden açık kaba doldurdular getirdiler. dolayısı ile hangi marka ve özellikte yağ koyulduğunu tam olarak göremedim.
    - kritik olmayan ufak tefek şikayetlerimi söyledim, onlar önemli değil, tamiri uzun sürer vs gibi bahanelerle başlarından savdılar.
    - yapılan tamir bakım işleri bu kez markanın kendi veri tabanına işlenemedi. dolayısı ile markanın telefon uygulaması üzerinden görüntülenemedi.
    - genel olarak personelde eskiye göre disiplinsizlik, boşvermişlik, bezginlik, ruhsuzluk hakim olmuştu.

    doğal olarak sözkonusu servise bu son gidişim oldu.

  • evlenilecek erkek nasıl anlaşılır

    parası olduğu halde cep telefonunu 3-4 yıl, arabasını 8-10 yıl değiştirmeyen erkek muhtemelen hanımını ömür boyu değiştirmez.

  • veterinerin kendine doktor demesi

    (bkz: veteriner hekim)

    hayvanlar, insanlar gibi şikayetini ve hikayesini anlatamadığı için veterinerlerin teşhis koyması çoğu zamanda çok daha zordur.

    (bkz: eyyorlamam bu kadar)

    not: veteriner hekim değilim.

  • dağların hiçbir işe yaramaması

    (bkz: ben malım demenin alternatif yolları)

    konu hakkında uzman olmasam da bildiğim birkaç şeyi yazayım.

    - ormanlar genelde dağlık arazidedir. çünkü düz ovadaki ağaçları keserler araziyi tarım amaçlı kullanırlar. ormanların faydalarını burada tek tek yazmıyorum siz kendiniz araştırabilirsiniz.

    - genel prensip olarak yüksek dağlar yağışı çeker. dağ olmasa bulut dümdüz geçer gider. dağ eteği tarım alanlarına düz ovaya göre çok daha fazla yağış yağar.

    - dağlardaki hava sıcaklığı ovadaki hava sıcaklığından çok daha düşüktür. bu sebeple kışın yağan karlar ilkbahar hatta yaz aylarına kadar dağların yüksek yerlerinde uzun süre kalır, su ihtiyacının en yüksek olduğu dönemde yavaş yavaş erir, akarsular yolu ile bütün dünyaya hayat sağlar.

  • xiaomi'nin her eve sızmaya çalışması

    hak verdiğim durum. xiaomi beni evde çırılçıplak gezerken veya iş üstünde görebilir, bu durum kıtalararası güç dengelerini değiştirebilir.