shadow knight3
profili

  • steam

    nedense son iki günde dolandırıcılar bayağı arttı bu platformda. artık takas işlerinden bile çoğunlukla çekildiğim halde son 12 saatte 2 kişi scam denemesinde bulundu. "deneme" diyorum çünkü herkes bir kez dolandırılmaya mahkumdur ondan sonrakilerde ise kişinin kendi eşekliğidir.

    öncelikle kendi hesabınız:

    steamguard'ınız daima açık olsun. isterse şifrenizi sağa sola yazın steamguard varsa farketmez. kendi hesap güvenliğinizle ilgili tek gereken şey bu.

    takas mı yapacaksınız; biri sizi mi ekledi. en başta kişinin profili. bakacağınız şeyler:

    * hesabın yaşı
    * kişinin level'ı
    * oyun sayısı
    * hesabında en çok oynadığı 5 oyunun oynanma süreleri.
    * vac durumu

    `hesap yaşı:`

    olay basit aslında. 10 yıllık bir hesap, bir kişiyi dolandırıp ardından kaybedilemeyecek kadar değerli olur. 1 yıldan yeni hesaplara karşı şüpheyle yaklaşın ama bu demek değil ki 1 yıldan yeni hesaplar dolandırıcı veya eski hesaplar güvenli olur. 10 yıllık bir hesabı çalıp/satın alıp dolandırmak için kullanan biri de olabilir.

    `kişinin level'ı:`

    bu hesaplar dolandırıcılıkları ortaya çıktığı an uçtuğu için; level'ları fazla olmaz. 10 level altına yine şüpheyle bakın.

    `oyun sayısı:`

    aynı üsttekiler gibi. bir hesapta 500 oyun varsa; başkasını dolandırırken kaybedilemeyecek kadar değerlidir. yine de çalınmış olma ihtimaline dikkat edin.

    en çok oynanılan oyunlar

    scammer'ların o hesapta oyun oynamaya saatler harcaması pek mantıklı değil tabii. tabii bazen sadece cs:go 2000 saat oynanmış hesaplar görüyorsunuz, onlardan koşarak uzaklaşın örneğin. ama mesela 100 saat tf2; 30 saat witcher falan oynamış biriyse görece daha güvenlidir. yine burada da idle master gibi saat artırma yöntemleri devreye girebiliyor özellikle son senelerde ama hiç yoktan iyi bir güvenlik kontrolü sonuçta.

    vac durumu

    once a cheater always a cheater.
    karşınızdaki bir oyunda hile yapmışsa; hileci, diğer insanlara saygısı olmayan biri olduğu bellidir. o yüzden ekstra tetikte olun.

    ilk bakış buydu. ardından kişinin steamrep durumuna ve takas için ise steamgifts reputation'ını kontrol edin.
    steam profilindeki +rep yazıları hiçbir şey ifade etmiyor çünkü kişi, eksileri silebilir! steamgifts/trades'te ise öyle bir silme durumu söz konusu değil.

    peki sonrasında:

    chat ekranında size atılan linkleri kontrol edin. açıkçası buradan tuzağa düşerseniz tamamen hak etmiş olursunuz. imgur, prntscr gibi bilinen siteler dışındaki linklerde dikkatli olun. açtığınız sitede otomatik bir dosya indiyse falan endişeye hiç gerek yok, silin gitsin. açmadığınız sürece hiçbir şey yapamaz bilgisayarınıza o dosya.

    steam linkleri veriliyorsa; steampowered, steamcommunity vs. olduğuna dikkat edin. steamcornmunity gibi ucuz numaralara kanmayın. zaten steam chat'te normal bir steam linkine tıklarsanız, steam'in kendisi otomatik olarak açar; ama steam dışı site ise browser'da açar oradan fark etmeniz lazım. browser'da bir site steam login istiyorsa kullanıcı adı şifrenizi oraya girmeyin. ikinci bir sekmede steamcommunity.com'u açıp oradan giriş yapın, ardından ilk sekmeyi yenileyin. kullanıcı adı şifre sormayı bırakmış ve yeşil bir izin ver butonu gelmişse güvenlidir, ama hala kullanıcı adı şifre soruyorsa tuzaktır, çıkın hemen.

    bir program linki atıldıysa; programı kendiniz araştırın önce. sonrasında kendiniz google'da aratıp oradan indirin. ama güvenli olduğundan emin olduklarınızı kurun sadece. ne bileyim bi teamspeak'tir falan rahat rahat kurabilirsiniz ama "super cs:go team chat manager" diye bir şey görürseniz de some common sense plz

    giveaway'ler dışında bedava oyun bulamazsınız steam'de. cd-key generator'dur, 5 arkadaşını davet et cod'u kaptır vs. bunlara düşüyorsanız dünyaya tek bir faydalı davranışınız olsun kendinizi en yakın camdan aşağı atın.

    eğer karşınızdaki kişiye %100 güvenecek durumda değilseniz asla ve asla takasta ilk ödemeyi yapmayın. key falan alın sonra steam takas arayüzünden yapın takası.

    oyunun, item'in vs. pazar değerini araştırın. eğer teklif çok çok daha ucuzsa oldukça şüpheyle yaklaşın. doğru olma ihtimali vardır ama dolandırıcılık olma ihtimali daha büyüktür.

    bir de dolandırılmaktan çok sizin saflığınız oluyor ama ekşimarket, donanımhaber 2. el gibi ölücü mekanlarından uzak durun. steamtrades gibi yerlerde satıcıların çokluğundan, highballer'lar yok olup gidiyor veya fiyatları normale çekmek zorunda kalıyorlar.

    üstteki maddeyle ilgili; kişinin ister 6000 oyunu 500 level'ı olsun ve profilinde tc kimlik no'su yazıyor olsun. eğer türk ise üstteki tüm maddeler geçersizdir, dolandırıcı olduğundan emin olarak yaklaşın güvende olmak için. 2014 kışında sırf eğlence için yabancı görünen 2. hesabımla türk dolandırıcıları yakalayıp report ettiğim olmuştu eğlence için. burada tecrübelere dayanarak konuşuyorum; büyük çapta dolandırıcılıkların hepsi türkiye kaynaklıydı steam'de vs.

    edit: normalde tf2 key trade'ine pek girmem ama 50 küsür key birikince listelemiştim. dün beni birinin dolandırmaya çalışması.
    http://imgur.com/a/tseyn
    en baştan belliydi ama ileride dolandırıcılar hakkında konuşurken lazım olur diye ben de saf ayağına yattım ve ben de uzattım ki işime de yaradı bugün. analizini yapayım hemen:

    * hesabında 2 oyun var.
    * level'ı düşük.
    * steamtrades rep'i yok.

    * market ortalamasının üstünde fiyat öneriyor; ama normal sayılabilecek bir fiyat ki belli olmasın.

    * ödemeyi önce yapacağını kabul etti, ama paypal'ıma fatura göndermiş; üstünde ödendi yazıyor; aşağıya da 8 saat içinde hesabınıza geçer yazmış.
    adresin sahte olduğu belli, bir de üstüne paypal hesabı verified mı diye kontrol ettim ve o da negatif çıktı. alttaki yazının sahte olduğu ilk bakışta belliydi zaten, garanti olsun diye kopyalayıp google'da exact filtresiyle arattım ve sonuç bulunamadı. yani kendinin yazdığı %100 belli oldu böylece. paypal'ı falan da aramadım zaten, biraz yukarılarda yazmıştım dolandırılmamanın ilk adımını:

    some common sense plz

  • etek altına ışık veren hatun

    reddit
    (1 hafta sonra)
    9gag
    (1 hafta sonra)
    ekşi
    (1 hafta sonra)
    milliyet.com.tr

    internet seyahatinin 3. aşamasında şu an

  • steam summer sale 2015

    adamlar gelmiş summer sale yapmış; tüm dünyada oyunlar yüzdebilmemkaçbin ucuzlamış; troll'ün biri gelip yine türkiye'ye, türklere laf atıyor.

    ülkeyi ben de sevmemeye başladım son zamanlarda; ama en azından eleştirilerimde mantıklı oluyorum.

    adamlar summer sale yapmış; mavi yazayım hatta gözden kaçtıysa görünsün sale
    tüm bu olayın amacı oyunlarda indirim olması. tabii ki mutlu olacağız.
    ayrıca herkesin sale'de harcayacağı bütçe bellidir; insanların sevinme noktası o parayla ne kadar çok oyun alabilecek olmaları.

    kapanış:
    (bkz: para birimi olarak sigara pakedi kullanan insan)