krasnoya6
profili

  • 9 haziran 2022 tüik'e dava açılması

    samsun'da 20 işçi ve memur emeklisi, gerçek dışı enflasyon verileri açıklayarak işçi, memur ve emekli maaşlarına düşük zam verilmesine neden olduğu gerekçesiyle tüik hakkında samsun cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

    enflasyonu düşük göstermekle suçlanan tüik'in, 1933'ten beri yayımladığı madde fiyat verilerini karartması da bilgi edinme kanununu ihlal gerekçesiyle dava dilekçesine eklendi.

    «tüik yetkililerinin görevi kötüye kullanma (tck md.257), resmi belgede sahtecilik (tck md.204) ve bilgi edinme hakkı kanununu ihlal suçu işlediği iddia edilen suç duyurusu dilekçesinde, “tüik gerçeklerden uzak enflasyon rakamları açıklayarak halkı yanıltmaktadır. bir yılda fiyatlar yüzde 200-250 artmışken tüik'in gerçeğe aykırı yüzde 73.5 yıllık enflasyonu doğrultusunda memur ve emekliye zam yapılması vatandaşın alım gücünü telafisi mümkün olmayan ölçüde zedelemektedir” denildi.

    tüik, mayıs ayı itibariyle madde sepetini açıklamama kararı almıştı.»

    https://t24.com.tr/…c-duyurusunda-bulunuldu,1039458

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…orlar-haber-1568482

    https://www.sozcu.com.tr/…ike-ekmek-davasi-7183220/

  • sosyalizm

    iş yeri sahibi zengin işletmecinin playboy oğlu çalışmadan lüks spor aracının içinde hava atabilsin diye fakir bir işçi ailesinin çocuğunun karın tokluğuna çalıştığı kapitalizmin yerine, aynı işçi çocuğunun, kendi geleceği için, kira ödemeden, elektrik, su, ısınma parası ödemeden oturacağı sıcak yuvası için, ücretsiz eğitim ve sağlık hizmeti için ihtiyaç duyduğu düzendir.

  • fesih yok seçimleri yenileme yetkisi var

    fesih kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeyen ya da bilmemezlikten gelen adalet bakanı bekir bozdağ'ın muhteşem beyanıdır. tdk'nın sözlüğünde fesih kelimesinin tanımı"fesih:verilmiş bir yargıyı kaldırma, bozma: fesih kararı. 2. dağıtma, dağıtılma: parlamentonun feshi."

    cumhurbaşkanı seçimleri yenileme kararı verirse seçilmiş olan parlamento dağıtılır ve yeni bir seçimle yeni bir parlamento toplanır. bu da mevcut parlamentonun feshi anlamına gelmektedir. bu halkı aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yoktur.

    http://www.sozcu.com.tr/…yetkisini-anlatti-1760137/

  • başbakanın 15 milyon gence mektup yazması

    başbakan binali yıldırım'ın 15 milyon genç seçmene gönderilmek üzere herkesin ismine hitaben “16 nisan’da söz de senin karar da. kanunları çıkartmada tek irade olacak bir meclis için seni evet demeye davet ediyorum” diye yazdığı mektuptur. ben de başbakanın mektubuna şimdiden cevap veriyorum,

    1. dörtte biri işsiz olan 15 milyon gence mektup göndereceğine, önce bu kriz ortamında iktidarının yaptığı astronomik israfları önle. sadece şu olayda bile, mektup gönderim maliyeti birim başına 1 tl olsa 15 milyon tl para eder. bunun masrafı nereden karşılanacak önce gençlere bunun hesabını bir ver. genç işsizlerin çoğu işsizlik fonundan maaş alamıyor, alabilenlerin maaşına da zam yapılmıyor. saçma sapan şeylere halkın parasını akıtana kadar, insanların maaşından kestiğin paraları bir öde, işsizlik fonuna para aktar!

    2. seçilme yaşını 18'e indirince sanki madenlerde, tersanelerde kelle koltukta çalışan genç emekçiler milletvekili olabilecekmiş gibi maval okuma! kendinizin ve çevrenizin çocuklarını milletvekili yapıp, hem kıyak emeklilik hem de askerlikten muafiyet getireceğinizi hepimiz biliyoruz.

    israfınıza da, çifte standardınıza da, yalanlarınıza da hayır, hayır, hayır!

    http://www.hurriyet.com.tr/…e-mektup-yazdi-40367151

    (bkz: başkanlığa evet diyenlerin güçlü türkiye yalanı)

  • berat albayrak'ın kış saati inadı

    elektrik mühendisleri odası'nın açıkladığı rapora göre, saatlerin geri alındığı önceki yılların aynı dönemi ile kıyaslandığında elektrik tüketiminin muazzam derecede arttığı ve insanların çoğunluğunun şikayet ettiği bir ortamda, enerji ve tabi kaynaklar bakanı berat albayrak'ın saatlerin bu yıl geri alınmamasına ilişkin "gelen yorumların çoğunluğu olumlu" diyerek, bir de tasarruf edildiğini iddia etmesidir. sonuçta, sırtında yumurta küfesi taşıyan kendisi olmadığından, ülke ekonomisinin zarar görmesinde ve çalışan insanlara, emekçilere eziyet edilmesinde beis görmemektedir.

    (bkz: emo'nun yeni yaz saati uygulamasıyla ilgili raporu)
    (bkz: kötü yönetilmek)

  • 29 yaşından küçük gençlere vergi istisnası

    burjuva politik iktidarın çıkardığı yeni bir kast yasasıdır. şöyle ki, 18 yaşındaki genç bir işçinin maaşından gelir vergisi kesilmeye devam edecektir, ancak iş yeri sahibi olan, ticaretle uğraşan genç burjuvalar gelir vergisi ödemeyecektir söz konusu kanuna göre. üstelik çalışanların en yüksek oranda gelir vergisi ödediğini de hatırlatalım.

    politik iktidarın bütün ülkenin, bütün toplumun değil toplumun belli bir kesimini oluşturan zengin azınlığın çıkarları için hizmet ürettiğini, çalışan, üreten, katma değer yaratan insanların inanılmaz bir eşitsizliğe maruz bırakıldığını gösteren sayısız örnekten yalnızca biridir.

    (bkz: kahrolsun ücretli kölelik düzeni)