lev nikolayevic miskin3
profili

  • mesut özil

    "bu hayaletin kararına sevindim. yıllardır b*k gibi oynuyordu. şimdi de b*ktan performansından sonra bir fotoğrafın arkasına saklanıyor. mesut'un yıllardır milli takımda yeri yoktu." - uli hoeness
    bayern munih in vergi kacakciligindan hapis yatmis baskanin bugunku rezil aciklamalarina mesut özilin temsilcisi cok guzel cevap vermis. suan tum haber sitelerinde yayinlaniyor ve bayern prestij kaybediyor.

    mesut özil'in menajeri erkut söğüt:
    bay hoeness, açıklamalarında futbolla herhangi bir ilgisi olmadığı için asıl noktayı kaçırmış. buradaki sorun, alman toplumunda yeniden ortaya çıkmaya başlayan ırkçılık ve ayrımcılık. kendisi dikkatleri bu sorunun üzerinden çekmeye çalışıyor. mesut, kendi açıklamasında da ifade ettiği gibi futboluyla ilgili eleştirileri kabul ediyor ve bunu işinin bir parçası olarak görüyor. ancak bay hoeness, tamamen abarttığı aptalca açıklamalarını destekleyecek tek bir somut kanıt bile sunamıyor. istatistikler ortada: 23 gol, rekor olan 40 asist ve üçü 2014 yılından sonra olmak üzere beş kez kazandığı yılın en iyi alman oyuncusu ödülü.
    mesut'un yıllardır 'hayalet' olduğunu iddia ediyor ama hangi 'hayalet' bu ödülleri toplayabilir ve bunca başarı elde edebilir? mesut, 2018 dünya kupası boyunca maç başına en çok şut pası atan oyuncuydu. eğer mesut bu kadar kötü bir futbolcuysa, joachim löw, arsene wenger ve jose mourinho'nun görüşleri hakkında kendisi acaba ne söyler? bu üç üst düzey teknik direktör de mesut'u mevkisinin en iyilerinden birisi olarak görüyor.
    bay hoeness, bundan sonra hakkında hiçbir şey bilmediğiniz konular hakkında size açıklama yapmak için enerji harcamayacağız. bu söylemleriniz sadece kendinizi küçük düşürmedi. bayern münih ve alman insanları da söylemlerinizden utanç duyuyor.
    mesut, almanya'da kötü muamele gören tüm insanlar adına konuşma cesaretini gösterdi. göçmenler, müslümanlar ve diğerleri... hoeness da bu insanlara kötü muamele gösteren, önündeki gerçeklerle yüzleşemeyen insanlardan birisi. ne yaptığını çok iyi biliyor. mesut'un futboluyla ilgili çılgın bir açıklama yapıp, bunun yaratacağı etkiyle kendisinin gibi almanya'da birçok insanın da yüzleşmek istemediği gerçek sorunu örtbas etmek istedi. konuyu futbolla ilgili aptalca bir açıklama yaparak başka yere çekti, gerçek yüzünü gösterdi.
    onun hedeflediği şeyi başarmasına izin vermeyeceğim. mesut, yıllar boyunca hem saha içinde, hem saha dışında almanya'ya her şeyini verdi. bu ülkeye bay hoeness'ın hayal edebileceğinden çok daha fazla katkıda bulundu.

  • cansel buse kınalı

    kayseri’de 18 yaşındaki cansel buse k. polis babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. genç kız, kaldırıldığı hastaneden kurtarılmadı.

    merkez melikgazi ilçesi demokrasi mahallesi’nde dün akşam meydana gelen olayda, polis memuru m.k.’nın kızı cansel buse k., bilinmeyen nedenle babasının beylik tabancasıyla başına ateş etti. silah sesini duyan evdekiler, genç kızı odasında kanlar içinde buldu. haber verilmesiyle gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralanan kız, erciyes üniversitesi tıp fakültesi hastanesi acil servis’ine kaldırıldı. tedaviye alınan cansel buse, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmadı. hastane morguna kaldırılan genç kızın cenazesi, otopsinin ardından nevşehir’de defnedilmek üzere ailesi teslim edildi. olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

    kaynak1
    kaynak2

    olayın arkaplanı ise bugün ortaya çıktı. neden intihar ettiğine dair şöyle bir bilgi var.
    "kayseride 18 yaşındaki bir kız matematik öğretmenin tecavüzüne uğradı , şikayet edildi ancak hiçbir şey yapılmadi kız dayanamadı ve intihar etti kurtarılamadı . bunun tecavüzün yanında bir cinayet olmasına rağmen kimse hala harekete geçmedi . olayın üstü örtülmeye çalışıyor. kayseride bile hala çoğu insanın haberi yok. lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olurmusunuz (twitter:#canseıiçinsusma etiketiyle lütfen yardımcı olalım ) hatırlıyormusunuz çocukken hepimize okul 2. eviniz derlerdi şimdiden teşekkürler.."
    kaynak

    "kayseri’de henüz 18 yaşındaki arkadaşım cansel buse kınalı’ya matematik öğretmenimiz bayram özcan’ın tecavüz etmesi ve okul yönetiminin cansel’in şikayetinin üzerinde durmaması üzerine cansel 4 gün önce çarşamba gecesi polis babasının silahıyla kafasına sıkarak intihar etti.

    intiharından 2 gün önce kucağıma bayılıp “ben kendimi öldürücem, kaldıramıyorum.” diyerek ağlamasını bende kaldıramıyorum. bu zamana kadar saklanmış olması, bu vicdan kaldırmayan olayı yeni öğrenmemizi hiç birimiz kaldıramıyoruz. okul yönetimimiz işin üzerini kapatmaya çalışıyor. sizlerden tek ricam duyurabildiğiniz kadar duyurmanız, destek çıkmanız."

    kaynak

    şuan twitterda "canseliçinsusma" başlığı altından destek verebilirsiniz.
    canseliçinsusma

    edit: (#58677609) olaya dair son bilgileri ise bu entryden okuyabilirsiniz.

  • sobanın üstündeki güğüm

    efendim bu güğüm sabahtan doldurulur , soba yakıldıktan sonra sobanın üstüne yerleştirilir.
    akşama kadar o sıcak su her işe kullanılır.
    en son akşam bulaşıklar kalan suyla yıkanır.
    ekstra olarak sobanın ağzını kapatmak için, ateşin durumunu ayarlamak için de kullanılır.