dusunebildigi kadar dusunen1
profili

  • domuz eti

    oncelikle (bkz: #55478771)

    hakkindaki muthis onyargili cigirtkanliklar halen devam etmekte olan protein kaynagi. bir de utanmadan, sikilmadan, kendilerinin cerceveler icinde hapsolmus zihinlerine bir kez olsun donup bakmadan her dusuncede insan barindiran koca milleti topluca komiklikle itham edebiliyorlar. kabaca konu hakkinda azicik dusunelim beraber isterseniz.

    avrupa birligi genelinde ortalama aylik maasin 3000 euro (yaziyla uc bin yuro) oldugu gercegini bir cebimize atiyoruz. domuz etinin fiyati danaya ve kuzuya gore daha makul onu da kabul edip obur cebe attik. ab’nin elit ulkerinde (fransa, almanya, hollanda, iskandinav ulkeleri vs.) 3000 euro’nun turkiye’deki 6000 tl’nin alim gucune tekabul ettigini de cok kabaca kabul ediyoruz zaten. simdi butun bunlarin isiginda lutfen kendini aksam isten adeta kurt gibi ac cikmis andreas’in, hans’in yerine koy, 6000 tl maasin var, cidden aradaki birkac lira icin o les gibi bok kokan eti tercih eder miydin? o les gibi kokan kalitesiz et dunyanin en onde gelen, en luks, en pahali restaurantlarinin (bkz: fine dining) menulerinde sene 2015 olmusken hala yer almaya devam edebilir miydi?

    neyse dur zorlama daha fazla, empati falan da girince isin icine hafiften bir yanik kokusu geldi burnuma, beyninden sanirim, mundar olma simdi durduk yerde. turkiye senede ortalama kisi basi 23 kilo et tuketirken almanya 88 kilo, fransa 90 kilo et tuketiyor ve benim gonlu bol pasam arsizca, kendisinden muazzam emin bir sekilde, ulkesinin vatandasindan en az(!!) iki kat zengin olan ''avrupalilar’in'' (gavur) bir nevi mecburiyetten buna da sukur mantigiyla, suyuna 4 ekmek banarak domuza kanaat ettigi yanilgisini burada bizim yuzumuze vurabiliyor. safi ziyansiniz yemin ediyorum.