ilksosyolog1
profili

  • a101 çalışanının eşimi darp etmesi

    merhaba, maalesef ki ilk başlığımı böyle bir durumdan açmak zorunda kaldım.

    üst edit: arkadaşlar zaten olay günü şikayette bulunuldu, şu anda dosya karakolda tamamlanmış ve savcılığa gönderilmiş durumda. bu süreçte a101in hiç bir şekilde aksiyon almaması normal mi?

    özet olarak: a101 çalışanı bayan, eşimi darp ediyor, şikayetçi oluyoruz, a101 genel merkez ve il müdürlüğüne durumu bildiriyoruz ve hiç bir şekilde dönüş sağlanmıyor. bunun üstüne a101 çalışanının kardeşleri/akrabaları olduğunu düşündüğümüz 3 kişi, eşim ve kızım(4 yaşında) a101de, kasa sırası beklerken omuz atıp sataşıyorlar. tekrar a101 genel merkez ve il müdürlüğü aranıyor(tekrar tekrar), ama sonuç yok.

    detaylı anlatım;

    olay 06.03.2024 tarihinde oluyor. eşim indirimli bir ürün alıyor, kasada indirim olmuyor, “a101 çalışanı bayan” ilgili reyona bakıyor, evet indirim bugün bitmiş almayı unutmuşuz diyor. eşimde bunu kontrol etmelisiniz, bu sizin göreviniz minvalinde cevap veriyor, eşim sizli hitap ederken, karşı taraf “sana mı sorucam” gibi senli benli cevaplar veriyor. eşimde ben siz diye hitap ediyorsam sizde öyle yapmalısınız derken olay sözlü münakaşaya dönüşüyor. bu arada söz konusu bayanın annesi de kasada, çalışanın yanında. o da sözlü münakaşaya dahil oluyor. en son eşim ürünleri bırakıp marketten çıkıyor. a101 çalışanı bayan da eşimin arkasından çıkıp darp ediyor/sağ alt çene kısmına yumruk atıyor ve itiş kakış yaşanıyor. sonrasında eşim beni aradı, polisi aradık, darp raporu alındı, şikayetçi olundu.

    ertesi gün a101 genel merkez, il müdürlüğü arandı. durum anlatıldı. biz en azından şikayet/dava sonuçlanıncaya kadar yer değişikliği yapılır diye düşünüyorduk. ama hak getire. ne bir geri dönüş, ne bir özür, ne yer değişikliği.

    neyse dedik, üstünde durmak istemedik, o a101 şubesine gitmemeye özen gösterdik ama şube evimizin dibinde. mecbur kullanmak zorunda kalıyoruz. o çalışan da hala orda. ama dediğim gibi biz olayı unutmak istiyoruz. belki bi anlık sinirle yapılmıştır vs diye iyi niyetli düşünüyoruz. salaklık bizde darp etmenin nesi iyi niyetli olabilir ki?

    08.04.2024 tarihinde, arefeden 1 gün önce, eşim ve kızım(4yaşında) 1-2 ürün alıyorlar ve kasada sıra bekliyorlar, o a101 çalışanı bayan ve yanındaki 3 bayan(akrabaları/kardeşleri olduğunu düşünüyoruz) dışarda bekliyorlar. a101 çalışanı bayan eşimi görünce yanındakilere eşimi gösteriyor, bunların 3ü mağazaya girip hiç birşey almadan kasaya gelip dışarı çıkıyorlar, ama eşime çarparak/omuz atarak. bunu duyunca kan beynime sıçradı. kabul edilir değil ama böyle bir pislik yapacaksan bile yanında küçük çocuk varken yapılır mı? bu nasıl bir zihniyet.

    bayram öncesi kimseye ulaşamadık, ama 15.04.2024 tarihinde, yani geçen hafta kaç kez genel merkez ve il müdürlüğünü aradık, hatta il müdürlüğündeki arkadaş tanıdı bizi ve sizi nasıl aramazlar ben sorumlu arkadaş durumu iletmiştim dedi.

    bugün bu tarihe geldik, hala aynı çalışan aynı mağazada, kendi bakkal dükkanı gibi geleni darp edebiliyor, akrabalarına istediğine sataştırıyor. işin en garip kısmı ise a101 buna göz yumuyor, resmen 3 maymunu oynayıp, susuyor.