karakayak1
profili

  • memorial hastanesi işten çıkarma rezaleti

    açılın uzman geldi:

    uzunca süre özel hastanecilik yaptım. yapacağım yorumlar tecrübelerimden ibarettir.

    öncelikle “kurumsallık”, “ekip çalışması” ve “aidiyet” kavramlarını sindirmemiş bir personel istihdam etmek ilk hata.

    kurumsallık sadece kendi sınırlarını içerisinde sana verilen işi yapıp gitmek olarak değerlendirilmemeli bu dediğimi sömürü olarak nitelendirenler olacaktır elbet. ama bazen ekip çalışması ve kurum aidiyeti için işveren ve işçi tarafından esnemeler olacaktır/olmalıdır. örnek: sen kurum için görev tanımında olmayan ufak işler yapabilirsin ama mesela kurum da sana daha yılın dolmadan yıllık izin kullanmana izin verebilir.

    işbu örnekte ilgili hoca personelden gidip şahsi aracını yıkamasını yada şahsi bir kargosunu taşımasını talep etmemiş. olay örgüsünden anlaşılacağı gibi belli ki bir pazar mesaisinde hoca kendisine geleni ekiple paylaşmak istemiş. emin olun bir başka bir hekim yada hemşireye söylemiş olsa elli defa yaparlardı.

    pazar mesaisine ayrıca dikkat çekelim. (bkz: o saatte orada ne işleri varmış) . kurumsallık iş tanımındaki sınırların rijit şekilde belirlenmesi değildir öyle olsaydı öğretim üyesi olan bir hocayı pazar günü hastanede bulamazdınız. yeni uzman mı yok başka hekim mi yok vermiyorum arkadaş haftasonu hizmet diyebilirdi. siz damlamadan ben cevaplayayım “ama parasını ona göre alıyorcular” bingür hoca ve ayarındaki hocaların sizce hala para kazanma hırsı olabilir mi? allah uzun ömür versin tüm hekimlerimize de normal şartlarda hayatta geri kalan 15-20 senesindeki toplam 1000 küsur haftasonundan birini neden hastanede geçirsin bir insan. çıkıp hoca da başlık açsa ya hastanemin beni pazar günü çalıştırma rezaleti diye.

    hastanecilik, sağlık hizmeti sunmak bunun bir parçası olmak özveri ve fedakarlık ister. işin özü hamama giren terler. sağlık ve hastanecilikten uzak insanların sığ yorumları baya komik kalmış burada onu da ifade etmek isterim.

    sorunun mağduru kardeşime diyecek bir sözüm yok. zira bu tarz iş beklentisi onun tercihidir yaşam tarzıdır yukarıda bahsettiğim gibi esnemek zorunda değildir saygı duyarım. işbirlikçi olmayan yaklaşımının ilgili hekim yada çalışma arkadaşlarına yönelik olmadığı da açıkça belirtilmiş zaten.

    sorunun kök nedenine gelelim. tam olarak şudur: iletişim hatası.

    hocanın yapmak istediği jesti icra edecek personel bulamayan gece idare amirinin ekibi hocanın önüne yapmıyorlar efendim diye atıp işin içinden çıkmak tam bir yönetim beceriksizliğidir. gerekirse kendin götürürsün idareci olarak personele örnek olursun görev tanımı tantanası yaşatıp krizin doğmasına izin vermezsin. somrasında personel sana esnemiyorsa sen de ona esmezsin mesela.

    başka bir ofsayt daha var ama onu da yazmadan edemeyeceğim. hastane servislerinde yiyecek içecek tüketilmesi sorun değil midir ? nerdesin eyy enfeksiyon kontrol komitesi? *

    işbu yorum olay örgüsünde anlatılan bilgiler ışığında yapılmıştır.

    krizin tüm taraflarına başarılar dilerim. allah yardımcınız olsun…