win322
profili

  • midtown madness

    eski adıyla angel studios şimdiki adıyla rockstar san diego'nun geliştirdiği oyun. midtown madness'ın oyun motoru olan angel game engine zamanla gelişerek rockstar advanced game engine* isimli oyun motoruna evrilmiş ve günümüz rockstar oyunlarının kalbi olmuştur. angel studios, rockstar games bünyesine girdikten sonra midnight club serisini ve ardından red dead redemption ve red dead redemption 2 oyunlarını geliştirmiştir. bu yapımların ve grand theft auto v de dahil olmak üzere daha nicesinin oyun motorunun ilk versiyonudur aslında midtown madness.

    windows 95'i piyasaya sürmesinin ardından o dönemin parasıyla 15 milyar dolar pr bütçesi ayıran microsoft'un, işletim sistemini ev kullanıcılarına kabul ettirebilmesi için onlara bir şeyler sunması gerekiyordu. esasında oyunun çıkış maksadı, "bir oyun yapıp para kazanalım"dan ziyade, "insanların windows işletim sistemini satın almaları için bir nedenleri daha olsun" şeklindeydi. benzer şekilde, ilk xbox'ın piyasada tutunmasını sağlamak için başka bir stüdyoya* midtown madness 3 oyunu yaptırılmıştır ancak istenilen başarıyı sağlayamamıştır (aynı amaçla çıkan halo ve forza gibi oyun serileri tutmuştur, o ayrı). windows tekelleştikten sonra bu oyun serisi de dahil olmak üzere birçok oyun serisinin devamı getirilmemiş (motocross madness, monster truck madness, crimson skies vs.) ve microsoft, pandemi dönemine kadar oyun sektörünü odağına almamıştır.

    debe editi: birkaç yeni bilgi ekledim. debe için teşekkürler*

  • doğum gününde kendine hediye alan insan

    lise sonda babamı kaybetmiştim. babamı kaybettikten hemen birkaç hafta sonra akrabalarim tarafindan evimizden atılmıştık. o aralar üniversite sınavına hazırlanıp üniversiteye yerleştim. yerleştim yerleşmesine de, üç kuruş para yok. yanılmıyorsam üniversitenin 3. yılında falan, yine bir doğum günümde annemden ve kardeşimden başka arayan olmamıştı. ben de kenarda biriktirdiğim az bir şey parayla bir simariklik yapıp kendime subway söylemiştim. çünkü bir keresinde bir arkadaşım ismarlamisti ve ketçaplı makarna yiyen bünyeye tadı çok güzel gelmişti. o günden beri her doğum günümde gider yalnız başıma subway yerim. tamam belki üniversiteden dereceyle mezun oldum, çok iyi yerlerde işe girdim, çok iyi paralar kazandım ama o yalnızlık hala değişmedi.