rosetta stone42
profili

  • 27 temmuz 2023 cfr cluj adana demirspor maçı

    adana demir'in kazanır oranı muazzam görünüyor, sezonun ilk resmi maçı olmasa gözüm kapalı yüklü girerdim bu orandan ama takımın hazırlık kampını da hiç takip edemedim. ufak/orta miktarda adana'ya oynanıp bira-fistik eşliğinde maçı izlemek en mantıklısı gibi duruyor.

    tamamen hissiyat ile tahmini maç skorum 1-1 beraberlik, gönlümüz temsilcimizden yana.

  • pos cihazımız bozuk havale yap diyen esnaf

    sanırım bu aşırı bozuk ekonominin son meyvesi bu çakallık.

    uzun süredir nakit para taşımıyorum, bulundurmuyorum. yaklaşık 1 hafta önce burger kingden ödemeyi 'kapıda kart ile' seçerek verdiğim siparişi getiren kuryenin siparişi getirdikten sonra kapıda bana kapalı olan pos cihazını göstererek ''yolda arızalandı abi, siz bana havale-eft ile yollayın ücreti siz'' demesi üzerine hafiften kıllanarak da olsa uğraşmamak adına parayı orada yolladım, yemeğimi teslim aldım.

    aradan birkaç gün geçti iş çıkışı komageneye uğradım, dürüm ayran sipariş ettim. ödemeyi yapmak için kredi kartımı uzattığımda ''abi pos cihazının slipi bitti, nakit verebilir misin?'' cevabıyla karşılaştım. nakit taşımadığımı söylemem üzerine aldığım cevap: ''abi iban vereyim havale,eft yapsan da olur'' , yine insanların iyi niyetine güvenerek şahsi hesaba havale yaptım.

    ve son olarak az önce iş çıkışı tamamen üşengeçlikten nispeten uzaktaki zincir markete değil normalde hiç uğramadığım bir mahalle bakkalına girdim, alacağım üç beş temel gıdayı alıp tam kasaya kadar gittim, herif benim cüzdandan kartı çıkardığımı görür görmez ''yalnız kart geçmiyor nakit veya hesaba havale alıyorum'' dedi, tüm aldıklarımı öylece bırakıp çıktım.

    hadi bu son olayda adam keriz silkelemeye çalışmadı, daha kasadan ürünleri geçmeden söyledi de, şu olayların tamamının son 1 haftada gerçekleştiğini düşününce kuryelerin, esnafların ''pos bozuk, slip yok, hat yok, şebeke yok, vs.'' bahanelerle kredi kartından çekmek yerine hesaba nakit havale almasının altında art niyet aramaya başladım.

    belki de şu üç olayın üst üste gelmesi tesadüften ibarettir, ben abartıyorumdur. bilemiyorum altan, bilemiyorum.

    zorunlu duzeltme: "esnaf 3-5 kuruş kazanıyor onu da bankaya mi versin?''ci über zekalı güzel kardeşim, hadi dükkan sahibi neyse de benim karttan odedigim yemeğin ucreti kuryenin maaşından kesilmiyor biliyorsun değil mi?

    ekleme: ben şu son 1 haftada tesadüfi olarak bana denk geldiğini düşünmüştüm ama çok çok çok fazlaymışız.