buddha gelir buddha gecer aglama2
profili

  • halil konakçı

    günümüzün mustafa sabri efendisidir.
    mustafa sabri'nin kim olduğunu bilmeyenler için kısaca bahsetmek gerekirse, osmanlı devletinin son şeyhülislamı olup, ülkeyi terkettikten sonra türklükten istifa ettiğini açıklamıştır. bilinen bir sözünü de buraya bırakayım:
    "benim elimden gelse türkleri arap yaparım, diğer müslümanları da. bunların vaktiyle araplaşmadığına da çok eseflenirim. arap dili, ne türk diliyle ne de çerkes diliyle kıyas kabul etmeyecek derecede üstünlüğe sahip olduğundan, insanın, milliyetin küçüğüne sahip olup da onunla iftihar edeceğine büyüğüne sahip olarak onunla iftihar etmesi daha karlı ve makul olur.”
    edit:yazım hatası düzeltmesi.

  • 14 mayıs 2023 bir darbe girişimidir

    gençler bilmez. eskiden seçimlerden üç ay önce içişleri, adalet ve ulaştırma bakanları istifa ederdi. yerlerine tarafsız kişiler atanırdı. bunlar genellikle bürokratlar arasından seçilirdi. neden bu üç bakanlık derseniz. çünkü bu üç bakanlık doğrudan seçimin güvenliği ve tarafsız yürütülmesinden sorumlu bakanlıklar.
    bu seçimlerde ise, bakanlar iki sebeple istifa etmeliydiler. birinci sebep, bakanların milletvekili değil kamu görevlisi olmaları ve kamu görevlilerinin milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden istifa etmeleri gerekliliği idi. bunu çiğnediler. ikinci sebep ise, demin bahsettiğim üç kritik bakanın en azından etik gerekçelerle istifa etmesi gerekliliğiydi.
    şimdi elimizdeki tabloya bakalım. seçimlerin kendilerine yapılmış bir darbe girişimi olduğunu düşünen bir içişleri bakanı var. bu bakan aynı zamanda seçimin güvenliğinden sorumlu ve kolluk kuvvetleri bu bakana bağlı. gerçeküstü bir durum.