hirsim yok inadim var2
profili

  • kyk yurdunda silahla kafasından vurulan genç

    kilis 7 aralık üniversitesi hemşirelik bölümü 1. sınıf öğrencisi yasin arı ne yazık ki kyk yurdunda oda arkadaşı tarafından silahla öldürülüyor.

    eğitim-sen kilis şube temsilcisi duygu altınoluk konu hakkında cumhuriyet’e konuştu. kendilerine gelen bilgilere göre olayın tasarlanmış bir cinayete işaret ettiğini belirten altınoluk konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “vuran öğrenci gece olaydan birkaç saat önce babasını arayıp ‘bana avukat tut’ demiş. açıkça tasarlayarak öldürme var. vuran öğrenci eksi birinci katta silahın önüne yastık kapatarak ateşliyor silahı, cesedi de öğrenciyi sahura uyandırmaya geldiklerinde buluyorlar, katil her yeri temizlemiş. eksi birinci katta neden öğrenciler kalıyor bu ayrı bir soru. öte yandan olayın geçtiği yurtta kalan öğrencilerimin söylediğine göre vuran öğrenci sorunlu bir tip başka bir öğrencinin de montunu 3 ay alıkoymuş, vurulan öğrenci ise kendi halinde içe kapanık bir öğrenciymiş. bu olayın üzeri kaza denilerek örtülemez. kaza bile olsa kyk yurdunda silahın ne işi var nasıl sokuluyor bu silah? yurtta kalan öğrenciler ‘göstermelik bir hafta önlem alacaklar bir hafta sonra aynı denetimsizlik devam edecek’ diyor.”

    yurt yönetimi ve polis bilgi vermedi

    konu hakkında ulaşılan yurt yönetimi iddialar hakkında konuşmaya yetkili olmadıkları gerekçesiyle bilgi veremeyeceklerini belirtti. kilis il emniyet müdürlüğü ise yayınlanacak basın bülteninde ayrıntıların olacağını belirterek konu hakkında yorum yapmadı.

    aynı yurtta kalan k.b. “dün gece saat 3 sıralarında sahura çıkmıştık. yurda polis geldi. başta kavga çıktı sandık, sonra ambulansları gördük. sonra da savcılıktan bir araç geldi. bir öğrencinin öldüğünü öğrendik. saat 04.00’da cenaze nakil aracı geldi ve öğrencinin cenazesini götürdüler. olay yurdun b bloğunda gerçekleşti. güvenlik bizi o bloktan ‘yasak’ diye çıkardı ama silah sokulmuş içeri, yani buna müdahale etmemişler” ifadelerini kullandı.

    “şebeke olmadığı için yaralı bile olsa kimseyi arayamazdı”
    k.b., silah sesinin çok az duyulduğunu belirterek, “olayın yaşandığı yer -1’nci kat. yani vurulan kişi yaralı olsa bile şebeke olmadığı için kimseyi arayamazdı. bu kentte şebeke sorunu var” dedi.

    ölümlü olayda yurt yönetiminin ihmallerine dikkat çeken k.b. , can güvenliklerinin olmadığını söyledi. k.b. son olarak şunları belirtti: “yurt yönetiminin yaptığı tek şey yurda geç kalınca tutanak tutmak. birçok öğrencinin yurda bıçakla girdiğini duyuyoruz. herhangi bir arama yapılmıyor. bu cinayeti işleyen kişi de, pek tekin biri değildi. silah taşıdığını biliyorduk. saldırının ardından girişlerde el dedektörü ile arama yapılmaya başlandı ama bir haftaya eski sisteme dönecekler biliyoruz.”

    kaynak-1

    kaynak-2

    özellikle son 1-2 yıldır yurtlarda çokça intihar haberi duyuyoruz. bu gençlerimiz anne, babalarından uzak, evlerinden uzak bu yurtlarda kalıyorlar ve gurbette okuyorlar. belli ki sorunları var çözemedikleri ama yurtlarda intihar ediyorlar. psikolojik desteklerinin sağlanması gerekiyor. yurtların ciddi anlamda elden geçirilmesi ve denetlenmesi gerekiyor. asansörü bozuk olan, bozuk diye hiç çalışmayan bir sürü yurt var ve şikayet mekanizması yok. neredeyse her yurt
    yarı özel şekilde işletiliyor ve her şey maddiyata dönmüş durumda.

    edit: konunun gündem olması gerekiyor. yazarlar tek cümle dahi yazsa kamuoyu oluşabilir. asansör olayı unutulmuşken bunun unutulmasına izin vermemeliyiz. her geçen gün intihar ya da buna benzer nedeni belli olmayan ölümler görüyoruz. onca olaya rağmen tedbirler yok.
    açıklama yapan yetkililer yok, meclis bu konuya göz dahi gezdirmiyor. o yurtta kalan bir arkadaşım şu an yurdun hiçbir şey olmamış gibi eski düzenine girdiğini söyledi. inanılır gibi değil. üzerinden daha 24 saat dahi geçmedi.

    güvenlik zafiyeti var!

    ben de zamanında kyk yurdunda kaldım ve içeriye girerken güvenlikler cihazla arardı, eliyle de arama yapardı. koca silahı bırak, meyve bıçağı dahi sokamazdı kimse ve sorunlu olduğu bilinen birisi işlem görüp yurttan atılmıyor. bu çocuğumuz öldürülene kadar kimbilir nasıl bir psikolojik/fiziksel şiddet gördü de kimsenin haberi olmadı. ama katil kişi olaya şakalaşırken oldu diyor ilk ifadesinde.

  • vefat sayılarını seve seve paylaşacaksınız

    vefat sayıları son 24 saattir 31 bin 643 kişi. biz tepki vermedikçe anlaşılan ya burada sabit bırakacaklar ya da çok az artırıp bırakacaklar.

    bir takım parti mensupları size sesleniyorum. vefat sayılarını ya seve seve ya da seve seve paylaşacaksınız, paylaşmak zorundasınız.

    afad'ı tıpkı her seçimde akp'yi sözde önde götürüp erdoğan'ı balkona çıkartan anadolu ajansı'na benzetiyorum. yine aynı şeyi yapıyorlar. her şeyi gizledikleri gibi bunu da gizliyorlar.

    bu bilgileri kamuoyuna paylaşmak, şeffaf olmak zorundasınız. yoksa bu halkın değil size, devlete dahi güveni kalmaz. zaten gideceksiniz ama bari onurunuzla gidin. arkanızdan küfür etmesinler.

    edit: bazıları covid zamanında da gizlediler, o zaman neredeydin diyorlar. arkadaşlar ben o zaman çaylaktım ve kamuoyu oluşturamadım. o zaman da susmadım. halkın bu tepkisizliği ve tepki göstereni de susturma çabası beni gerçekten ülkemden de insanımdan da soğuttu. destek vermiyorsanız siktirin gidin akp'ye üye olun. burada milleti susturmaya çalışmayın, yeter artık bu halk susmayacak!
    edit 2: (bkz: 14 şubat 2023 afad'ın ölü sayısı açıklaması) afad vefat sayısını 30 saatten beri sadece 300 kişi artırmış durumda. aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? buraya dolu dolu küfürler yazmak istiyorum, zor tutuyorum kendimi