homo scepticus3
profili

  • integralin müfredattan çıkarılması

    oyun gelisitiricisiyim. 3d sahnelerde procedural animasyonlar hesaplarken gercek zamanli calisan turev integral cozumleri kodluyorum. gercek hayatta nerede kullaniyoruz diyen cahiller disari lutfen.

    mufredat formul ezberletmek yerine bu kavramlarin neyi ifade ettigini anlatsa huzur icinde hayatimiza devam edebilirdik. onun yerine cocuklara eksik bilgi vermeyi tercih etmisiz.

    tipik turkiye.

  • milli hafızamıza kaydedilmiş en büyük olay

    dilek ozcelik'in kanser ilaclarinin temini icin yardim istedigi afedersiniz b*kan bozuntusu erdogan bayraktarin, dilek'in cebine 100 lira koymasi sonucu dilek'in "ben dilenci degilim, goruyorum ki caresizligi hic tatmamissiniz hayatinizda" feryadi da milli hafizamiza kaydedilmistir ve vakti saati geldiginde geregi mutlaka yapilacaktir.

  • chatgpt'nin doktorluk harici meslekleri bitirmesi

    chatgpt de, diger ai toollari da meslek bitirmek icin daha cok toy araclar arkadaslar.

    ai urunleri bu halleriyle asiri gelismis araclar sadece. o araclari kullanabilecek mesleki bilgi birikiminiz yoksa bu araclar ile yine bir sey yapamayacaksiniz. buyrun hadi hayatinda hic kod yazmamis bir insan olarak chatgpt'ye bir mobil uygulama yaptirmayi deneyin, daha yazmaniz gereken ilk prompt'un bile ne oldugunu bulamazsiniz.

    ya da hic gorsel sanatlarla ugrasmamis biri olarak midjourney/dall-e/stable diffusion'a bastan sona bir cizgi roman kitabi yaptirmayi da deneyebilirsiniz. tek sartimiz ortaya cikan urunler, insanlar tarafindan arzulanabilecek ve tuketilebilecek seyler olacak.

    ai toollari daha uzunca bir sure profesyonellerin islerine yardimci olan gelismis araclar olarak kalacaklar. bu halleri ile bitirseler bitirseler 3-5 dolara sacmasapan freelance isler yapan coluk cocugu bitirirler. bu da hepimizin hayrina olur, heh heh.

    ai toollari gercek anlamda meslek bitirme noktasina geldiginde, mesleklerimiz, dert edecegimiz son sey olacak.