cenegeze3
profili

  • temmuz 2024 memur zammı

    gene her boku bildiğini sananların üşüştüğü memur zammı başlığı.

    mala anlatır gibi değil direk mallara anlatıyorum. memura zam toplu sözleşme gereği olacak. yüzde 10 toplu sözleşmede garanti. yani masaya çıkıp tepinin isterseniz temmuzda yüzde 10 zam daha ocak ayında belliydi.

    ocak-haziran %15
    temmuz-aralık %10

    enflasyon ocak-haziran aralığı belirlenen yüzde 15’lik zam farkını aşarsa enflasyon farkı denilen sistem devreye girecek ve -burası kafanızı karıştırabilir çok şey yapmayın sayın mallar- yüzde 15’in üstünde olan ocak-haziran 6 aylık enflasyon farkı, yüzde 10 olarak belirlenen temmuz-aralık zam oranına eklenecek.

    yani 6 aylık enflasyon verisinden 15 çıkarıp 10 ekliyoruz. daha da yanisi 6 aylık enflasyondan 5 puan eksiltiyoruz ve zam miktarı ortaya çıkıyor.

    bu kadar yazdım da yine mallar okumayacak ve “zam mam olmaz kardeş! ne boka yarıyor bu memurlar!” diyerek bi taraflarını yırtacak. memur dediği adamların yüzde 90’ını doktorların, asker-polisin, hakim-savcıların ve öğretmenlerin oluşturduğunu da bilmez bu mal. ona göre memur masa başında soliteyır oynar. 30 sene oldu bari pubg falan diye düşün di mi? düşünmez, mal çünkü. mal dediğimde alınmayın lütfen götoş demek istedim.

  • 3 nisan 2023 tüik enflasyon raporu

    enag 5,08 açıkladığına göre, böl 2’ye, üç beş daha düş, biraz daha düş, çıktı mı 2 küsür? hadi hayırlı olsun.

    edit: 2,29 ile uğurluyoruz. yatacak yeriniz yok şerefsizler… müslüman diye geçiniyosunuz okuyanınız varsa emeği geçen herkese benden yana hakkım haram olsun.

  • yüzde 1 yüzde 3 yüzde 50 diye bakamayız

    `davutoğlu’na “akp ajanı” diye söylenenlere kılıçdaroğlu’dan tokat gibi cevap!`

    “alayımız aynı bokun farklı renkleriyiz” anlamı çıkan söylem