fairsoul2
profili

  • hüseyin çelik'in abdülhamid konusunda şok olması

    ak parti döneminde kültür ve turizm ile milli eğitim bakanı görevlerinde bulunan hüseyin çelik, tarihin gerçekleri ile yüzleşince şok olması.

    "abdülhamid'i araştırdıkça hayal kırıklığına uğradım" diyen hüseyin çelik'in değerlendirmesi şu şekilde: “hızlı bir islamcı olarak doktora tezimi abdülhamid üzerine yapmaya karar verdim. kahramanlıklarını araştırıp herkese anlatmak için kitap yazacaktım. ama araştırdıkça şoklara girdim hayal kırıklığına uğradım. necip fazıl ve kadir mısıroğlu’nun anlattığı abdülhamid, osmanlı belgelerinde yoktu. ne vardı peki? avrupai hayat tarzına meraklı ama avrupa’dan korkan bir adam, etrafındaki tüm adamları, vezirleri ermeni, rum veya yahudi. yabancı devletler tehdit edince toprak verip sulh sağlayan bir padişah çıktı karşıma. ali suavi’nin çırağan sarayı baskınından sonra beni ve ailemi, bunlar topkapı’nın zindanlarında öldürecekler korkusu ile ingiliz elçisini çağırıp kraliçe beni korur mu diye söylüyor. iki gün sonra elçi, kraliçe seni ve aileni koruyacağını söylüyor ama bir şartı var ruslara karşı malta’da ve girit’te bulunan askerlerimiz savaşırken sevkiyat zorluğu çekiyor... kıbrıs’ı vermenizi istiyor diyor, 4 gün sonra kıbrıs'ı ingilizlere veriyor.”

    şu dünyada siyasal islamcıları kandırmayan, "mağdur" etmeyen kimse de yok. araştırmaz, okumaz, anlamaya çalışmaz ve körü körüne hacı,hoca peşinde koşarsan daha çok kandırırlar sizi.

    fetö konusunda uyarılarımızı dinlemedikleri gibi yine dinlemezler ama biz yine uyarımızı yapalım. cemaat ve tarikatlar yoluyla kandırılıyorsunuz. yalan yanlış iftiralar ile atatürkçülük, cumhuriyet ve laiklik karşıtlığı pompalanarak kandırılıyorsunuz. bilim, evrim karşıtlığı pompalanarak yine yalan yanlış iftiralar ile kandırılıyorsunuz. türklüğü aşağılayıp, arap milliyetiçiliği yapılarak kandırılıyorsunuz.

    aman neyse. zaten ders alacak kişiler değil. yine de söylemiş olalım.

    kaynak

    edit: kendi internet sitesinde daha ayrıntılı ifadeleri mevcutmuş;

    kaynak 2

    "kıbrıs’ı adeta ingilizlere armağan etmiştir. çırağan baskını’ndan sonra sultan dehşete kapılmış, evhamlı mizacından dolayı korkuları kontrolden çıkmış ve kendisini korumaları için ingiltere’ye sığınmıştır. "

    "sultan abdülhamid’in yedi düvele kafa tuttuğu, büyükelçileri tokatladığı şeklindeki iddialar da hem yalan hem de gülünçtür. aksine sultan abdülhamid, diplomatlara karşı son derecede kibar, misafirperver ve cömerttir. elçiliklerdeki memurlara varıncaya kadar sultan, diplomatları ve yabancı misafirleri nişan ve ihsanlara boğan biridir."

    "onun zamanında kapitülasyonlar aynen devam etmiş, kapitülasyonları geriletmek için bazı girişimleri olmuş ama avrupalıların çok sert tepkileri ile karşılaşınca geri atmak zorunda kalmıştır."

    "sultan abdülhamid döneminde osmanlı devleti adeta misyoner faaliyetlerin, misyoner ve yabancı okullarının cenneti haline gelmiştir. sultan’ın misyoner karşıtı tutum takındığı da doğru değil."

    "onun amansız bir yahudi düşmanı olduğu, dünya siyonizminin babası teodor herzl’e haddini bildirdiği de bir şehir efsanesidir. aksine sultan, teodor herzl’le ve rotschild ailesi ile yakın dostluk kurmuş, onları ikram ve ihsanlara boğmuştur."

    "türkiye’deki mevcut islamcıların sultan abdülhamid’i adeta kutsaması akla ziyan bir durumdur. bunun kaynağı, çok iyi bir şair ama çok kötü bir ideolog olan merhum necip fazıl’dır. necip fazıl’ın her zaman duyguları aklının önünde olmuştur. bütün hayatı reaksiyonlar üzerine bina edilmiş necip fazıl, kemalizme karşı adeta hamidizm diyebileceğimiz bir ideolojinin mucididir. onun devamında, son derecede zeki ama bir o kadar da savruk olan merhum kadir mısıroğlu, özellikle milli görüş çevrelerinin tarih şuurunu oluşturan kişi olmuştur. adı geçen iki şahsa “üstad” olarak hitap eden bu camia, araştırmalara ve okumalarına dayanarak değil, bu iki zatın beyanlarına dayanarak türkiye’de bir abdülhamid kültü oluşturmuşlardır."

    "sultan abdülhamid’e yaşadığı dönemde karşı olan islamcı aydınlardan şeyhülislam mustafa sabri efendi, mehmet akif ersoy, elmalılı muhammed hamdi yazır ve bediüzzaman said nursi’ye izafe edilen pişmanlık beyanları, yazılı bir bilgi ve belgeye dayalı değil kulaktan dolma iddialardan ibarettir."

  • imamoğlu cb olsun diyenlerin olayı anlamaması

    kılıçdaroğlu aday olsun diyenlerin en basit mevzuyu anlamadığını gösteren başlık. o da kazanmak.

    bilale anlatır gibi anlatalım;

    kılıçdaroğlu ka-za-na-maz.

    sanki bizim tartıştığımız kk başkan olsun mu, olmasın mı olayı. tartıştığımız şey aday olsun mu olmasın mı? olmasın diyoruz çünkü kılıçdaroğlu tekrar ediyorum

    ka-za-na-maz.

    nasıl eminim. anketleri görmesem de emin olurum çünkü bu halkı tanıyorum. en ılımlı sağ seçmenle oturup muhabbet etmişliği olan herkes bilir ki, sağ seçmen kılıçdaroğluna oy vermez. ister beceriksiz olduğu için vermez deyin, ister herkes aklına loser olarak kazındığı için vermez deyin, ister alevi olduğu için vermez deyin. ama vermez.

    tekrar ediyorum belli ki siz anlamak istemiyorsunuz. tartıştığımız şey en iyi parlamenter sistem devrini kim yapabilir değil. kazanacak aday. çünkü kazanılmazsa devredecek mi, etmeyecek mi tartışma aşamasına geçilmeyecek. en önemli ve en zorlu olan seçim. öncelik kim kazanacak tartışması.

    edit not: empati yapabilmeniz için, sol seçmen bahçeliye oy verir mi? ülke kurtulacak ver desen de verir mi? söyleyeyim vermez.

    sol seçmen için bahçeli nasıl seçenek değilse, sağ seçmen için de kılıçdaroğlu değildir.

    sağ seçmene ihtiyacımız yok diyorsanız da, onca zaman biz sekülerlere yapılan tüm zulme neden sessiz kaldınız? neden, tarikatlardaki intiharlara, tecavüzlere, gülşenin hapse atılmasına, dincilerin bizi ölümle tehditlerine, müziğimizin kesilmesine, içkimizin yasaklanmasına, evrimin müfredattan çıkarılmasına, zorla dayatılan dinci eğitime neden sessiz kaldınız?

    bunlara sessiz kalacak kadar sağ seçmenin oyu önemliyse, hiçbir seçim kazanamamış alevi aday kılıçdaroğlu neden aday yapılıyor? nereden tutsan ahmakça!