repsol316910
profili

  • türkiye'nin abd'den daha ileri olduğu konular

    biz 2024'teyken adamlar halen 2023'te.

  • chp'nin 8. genel başkanı özgür özel

    çakma muhalefetin, çakma muhalifisin özgür özel, bu kurultayı kaybedeceksin ve yine grup başkanı olarak partide kalacaksın, kk seni kovmayacak partiden çünkü görevini yapmış olacaksın ama artık karnımız tok sizin ucuz yalanlarınıza.

    fatih altaylı'ya katılmış daha diyor ki fedakarlık bilmem ne, ne fedakarlığı? fedakarlık genel başkan adayı olmak mı? sen de kaybeden kadrodaydın çok fedakarlık yapmak istiyorsan bırak siyaseti.

  • airfryer modasının geçmesi

    ilgi çekmeye çalışan, farklı olacağım diye saçma sapan terimler kullanan birinin girdiği entry #156829096

    ulan dedim bu satürasyon ne ola acaba ? internete yazdım cerrahi bir şeyler çıktı, yazara mesaj attım dedim ki bu satürasyon nedir ? (ben mesaj yazmadan entryden bir bok anlaşılmıyordu piyasanın satürasyona uğramasıyla karıştırılmış bir durum yazıyordu.)

    dedim ki bu kelimeyi arattım cerrahi bir terim çıktı, nedir bu satürasyon.

    piyasanın doygunluğa ulaşması dedi, e dedim öyle yazsan daha anlaşılır olmaz mı, alan aldı alacak kimse kalmadı yazsan ne demek istediğin daha anlaşılır olurdu, sen yeni bir terim öğrendin bence o daha iyi oldu dedi, teşekkürler dedim ufkumu genişlettiğin için artık bol bol kullanırım satürasyon terimini hatta o ne derler izah ederim baya entel görünürüm. öyle diyince neden karma puanın 75 olduğu anlaşıldı yazdı engelledi beni kendi karması baya yüksek 400 küsür sanırım hayatta en büyük başarısı da ekşide ki karma puanı umarım karma puanı satürasyona uğramaz ve hep yükselmeye devam eder.

  • fethullah gülen

    zamanında hoca efendiydi, rte dön gel bitsin bu hasret diyordu, iktidar yere göğe sığdıramıyordu muhalafette gıkını çıkaramıyordu.

    şimdi de burda herkes küfürlü entry girmezse bir sıkıntı çıkar diye korkuyor.

    sene 2010 hakimlik mülakatından çok yüksek puanla elendim o zaman cemaat torpili olmadan girmek mümkün değildi. fatih portakal foxta sabah haberlerini sunuyor türkiye ses ver diye bir internet sitesinden yazıyorsun fatih portakalda okuyor, oraya defalarca yazdım; hakim savcılık alımlarında gülen cemaatinden olmayanın şansı yok mülakatlardan geçmeniz için ya cemaatten olmanız lazım ya da size cemaatin onay vermesi lazım dedim fatih portakal okumaya başladı gülen cemaatine gelince durdu lafı evirdi çevirdi konuyu kapattı.

  • benzinlikten çıkarken sinyal ne yöne verilir

    ben sola veriyorum. sağa verdiğim sinyali kim görecek ?

  • türklerde mesai sonrası bar kültürünün olmaması

    sebep; maaşların düşük, içki fiyatlarının yüksek olması.

  • 16 günde serbest kalan çocuk katili

    olay maalesef 21 temmuz 2023 tarihinde 18:28'de gözümün önünde oldu, dünyalar güzeli 4 yaşındaki komşumun kızı zeynep ela bülbül'e daracık yolda 70 km hızla giden otobüsün çarpması sonucu çok feci şekilde can verdi.

    bu yazdıklarımı ailesinin okuması ihtimali nedeniyle kaza sonrası nasıl bir manzara olduğunu anlatmayacağım ama 2 haftadır her gece rüyalarıma giriyor.

    zeynep ela bülbül'ün babası. komşum ali rıza bülbül'ün instagram hesabından bugün otobüs sürücüsünün serbest kaldığını öğrendim, 4 yaşındaki bir çocuk hayattan kopuyor ve katili 16 günde serbest.

    eğer yüreğiniz dayanırsa babanın instagram hesabı

    https://instagram.com/…lbul?igshid=mzrlodbinwflza==

    görsel

    `:https://www.ntv.com.tr/…a5lprvaukptzpx0qysnwsnvf5qa`

    edit: gözünde radar mı var arkadaş nasıl 70 le gittğini tespit ettin demiş, babasının verdiği bilgi; otobüsün takometre cihazı 70km hız vermiş, birde otobüs değil minibüs demiş koskoca otobüstü gözümle gördüm otobüs olduğunu ben, sen nereden uydurdun acaba minibüs olduğunu.

    bazı arkadaşlarda 70 le gitmez demiş otobüs şehir içinde, 3771. cadde'de oldu kaza (ata mahallesi yenimahalle ankara) adı cadde daracık sokak aslında, çok daha hızlı geçiyor otobüsler vızır vızır, kazadan sonra biraz yavaşlamışlardı yine aynı tas aynı hamam gazlıyorlar.

    tek kusurlu annesi diyen vicdansızlar olmuş, bu çocuk çıkabilir yola sen motorlu taşıt kullanıyorsan, çocuk yola fırladı yapacak bir şeyim yoktu diyemezsin, duracaksın.

    edit 2: @skilachi35 in bana gönderdiği mesaj: sürüş egitmeniyim çocuk yola firlayabilir veya bir hayvan yola atlayabilir o sebeple ehliyet verirken ani fren dediğimiz uygulama var o fren yapılırken yavaş bile bassa ehliyet vermiyoruz olabildiğince frene yüklenmesi ve lastik sesinin gelmesi lazım yani bu ehliyet alirken bir kural bunu yapamayan da hemen kalıyor. hangi salak söyledi çocuğa dikkat etsinler diye bilemiyorum ama devlet ehliyet verirken karşımıza çocuk çıkabilir diye belli başlı uygulamalar koymuş.

  • babadan oğula geçen alışkanlıklar

    hırsızlık.

    hırsızlık babadan oğla geçer, evlattan babaya değil.

    çok güzel gösterdiler gerçekten.

  • 5 yıl komada kaldıktan sonra istenecek ilk yemek

    malum kişinin helvası

  • carrefour ve migros'un içki satmaktan vazgeçmesi

    carrefour ve migros, yeşil sermayeli marketlerin aksine çok çeşitli içki satan zincir marketler, yıllardır da bu böyle. özellikle yüksek alkollü bir içki alacaksam sahte olmaması için bu iki yerden almayı tercih ediyorum.

    ancak son zamanlarda gözlemlediğim bir durum var ki lokasyona göre bazı carrefour ve migros'larda içki satılmıyor, satılmayan mağazalar ise islami sermayenin sahibi olduğu yerler. örnekler çoğaltılabilir ama ankara metromall'de 3m migros alkol satmıyor, bugün de trabzon yomra carrefour da alkol satışı olmadığını gördüm, bu marketler, şube açmak istediklerinde sanırım bazı mal sahipleri alkollü içki satmamasını şart koşuyor.

    carrefour ve migroslar'ın yerinde olsam bu şartı koşan mal sahibinin yerini tutmam ve burda mağaza açmam, derdin bu mu diyebilirsiniz, bu durum dindarların eline güç geçtikçe kendisi gibi düşünmeyen kesim üzerinde nasıl tahakküm kurduğunun bir göstergesi. sana ne adam ister satar ister satmaz mülkünü kiralayacak zincir bir marketin satacağı ürüne niye karışıyorsun? yarın öbür gün burda çalışacak tüm kadınlar türbanlı olacak dese milleti tesettüre de mi sokacaksınız ?

    edit: bazı arkadaşlar gerek başlık altında, gerekse yeşillendirmek suretiyle camiiye 100 mt mesafede alkollü içki satışı olmadığını, bu nedenle satılmıyor olabileceğini belirtmiş.

    bahsettiğim iki marketin 100 mt yakınında camii yok, camii ye 100 mt mesafede alkol satışının yasak olması ayrı bir saçmalık, namazdan çıkan camii cemaati aa alkol hadi fondip mi diyecek ? ne saçma bir yasaktır, okula 100mt mesafede alkollü içki yasağı da ayrı saçmalık. entry de bahsettiğim yerlere en yakın okul en az 1 km mesafededir. zaten 18 yaş altına alkollü içki satışı yasak, okul öğrencisi de formalı belli zaten satamazlar öğrenciye. okula 100mt mesafede alkollü içki satan market olsa ne olur ? olmazsa ne olur ?

    bu yasakların tek nedeni, islam dinine göre alkollü içkilerin haram olması ve herkesin islam'ın tornasına sokulmak istenmesidir.

    edit 2: arkadaşar metromall'e en yakın olan türkkonut merkez camii ile metromall'ün herhangi bir kapısının arası 100mt den yakın olsun burda eşşek gibi anıracağım. en az 400 mt uzakta camii ama metromall'un yanında cami var onun için satmıyor diyorsunuz.

    edit 3: okulların çevresinde alkol satışının yasak olmasını doğru bulan bir çok suser varmış, çocuklar özenebilirmiş, değil okulun 100mt yakınında okul kantininde satılsa ne olur, bu alkollü içki fiyatlarıyla hangi öğrenci alabilir ki, gavura vurur gibi alkol kullananı vergi yüküyle ezdiler. okul çevresine tekel ruhsatı vermemek yerine, okulları mesken tutan torbacılara çözüm bulsunlar.