mugur14
profili

  • sosyal medyada insanların çok mutlu gözükmesi

    amerika psikologlar derneği (apa) sürekli kendi fotoğrafını, yediği içtiği, gezdiği mekanları, kıyafetlerini paylaşmanın psikolojik bir rahatsızlık olduğunu açıklamıştır.

    bu ruhsal rahatsızlığın sebebi; üstünlük duygusu, kendini özel zannetme, beğenilme, hayranlık beklentisidir.

  • erkeklerin zeki kadın sevmemesi

    bu başlığı her gördüğümde istemsizce gülüyorum. kime göre, neye göre zeki? wisc-r mi yapıyor da karar veriyorsunuz?
    ilişkilerde bir cinsiyetin diğerinden zeki olduğunun ve bu nedenle sevilmediğinin iddia edilmesi kadar saçma bir sebep yoktur sanırım.

  • ilk defa bir alevinin cumhurbaşkanı olması

    alevi diye oy vermeyecek herkes şu anki duruma katkısı olan ve mevcut durumdan memnun olanlardır. şu kadar seçimi kaybetti diyorsunuz, oy verseydiniz seçilirdi. ancak sizlerin kendi ayrıştırıcılıklarınızı, kendi hatalarınızı, kendi hırslarınızı bir başkası üzerine yüklemek konusunda üzerinize yok. kemal kılıçtaroğlu ahlaksız mı? hırsız mı? ırz düşmanı mı? ırkçı mı?
    sizler yüksek perdeden kavga üslubu olan ayrıştırıcı birini görmek istiyorsunuz. kemal kılıçtaroğlu bu nedenle bu düşüncede olan kesime hitap etmez.
    bir de anlamadığım alevilik nedir? aleviler bu ülkeye ya da bu dünyaya ne gibi bir kötülük yapmış olabilir de lanetli gibi bahsediyorsunuz. şimdiye kadar tanıdığım aleviler kusura bakmayın ama çoğu kişiden daha dürüst ve ahlâklı. ayrıca yıllarca bu ülkede dini inancı nedeniyle ötekileştirilmiş, dışlanmış, rencide edilmiş kesim aleviler olduğu halde nasıl utanmadan bu mezhebi ve bu mezhep insanını etiketleyebilirsiniz.
    alevi diye oy vermeyecek herkes yaşadığı hayata müstehak.

    edit: fikirlerinizi mesaj yoluyla değil, burada paylaşarak belirtin. mesajda klavye delikanlılığı yapmayın.

  • konya'da köpeği kürekle öldürenin ifadesi

    (bkz: yalanın daniskası)
    yalan zeka işidir. dürüstlük ise cesaret.
    zekan yok yalan söylemeye, cesaretin de yok dürüst olmaya.